Xbox Live -virhe The email address or password that you entered is not valid (Antamasi sähköpostiosoite tai salasana ei kelpaa) ilmenee Xbox 360:ssä

Näet seuraavan virhesanoman, kun kirjaudut Xbox Liveen Xbox 360 -konsolissa:

The email address or password you entered is not valid. Please try again. (Antamasi sähköpostiosoite tai salasana ei kelpaa. Yritä uudelleen.)

Se saattaa tarkoittaa sitä, että olet vaihtanut Microsoft-tiliisi liittyvän salasanan tai käyttäjänimen tai olet antanut väärän salasanan.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma seuraavien ratkaisujen avulla.

Ratkaisu 1: Varmista, että pystyt kirjautumaan sisään Microsoft-tiliisi verkossa

Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi verkossa. Jos tämä ei onnistu, varmista, että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteen ja salasanan oikein. Jos et ole varma, millä sähköpostiosoitteella kirjaudut Microsoft-tiliin, lisätietoja on ohjeaiheessa Kadonneen tilin ratkaisu.

Ratkaisu 2: Varmista, että yrität kirjautua sisään pelaajatunnukseesi liitetyllä sähköpostiosoitteella

Koska nykyään monilla on käytössä useita sähköpostiosoitteita, on helppo unohtaa, mitä niistä käyttää minkäkin verkkopalvelutilin kanssa. Voit tarkistaa, käytätkö pelaajatunnukseesi liitettyä sähköpostiosoitetta, kun kirjaudut sisään minkä tahansa Xbox.com-sivun (kuten tämän) yläosassa. Jos pelaajatunnuksesi tulee näkyviin näytön oikeaan yläkulmaan, sähköposti on oikea. Jos ei, tutustu kadonneen tilin ratkaisuun.

Ratkaisu 3: Poista profiilisi ja lataa se uudelleen

Profiili on ehkä vioittunut. Korjaa ongelma poistamalla Xbox 360 -konsoliin tallennettu vioittunut profiili, tyhjentämällä järjestelmän välimuisti ja lataamalla profiili uudelleen.

Vaihe 1: Poista vioittunut profiili

1. Siirry kohtaan settings (Asetukset) ja valitse sitten System (Järjestelmä).
  2. Valitse Storage (Tallennus).
  3. Valitse All Devices (Kaikki laitteet).
  4. Valitse Gamer Profiles (Pelaajaprofiilit).
  5. Valitse pelaajatunnus, jonka haluat poistaa.
  6. Valitse Delete (Poista).
  7. Valitse Delete Profile Only (Poista vain profiili). Tällöin profiili poistetaan, mutta tallennettuja pelejä ja saavutuksia ei.

Vaihe 2: Tyhjennä järjestelmän välimuisti

Tyhjennä välimuisti seuraavien vaiheiden mukaisesti.

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Storage (Tallennustila) tai Memory (Muisti).
  4. Korosta mikä tahansa tallennuslaite ja paina ohjaimen Y-painiketta. (Voit valita minkä tallennuslaitteen tahansa, sillä kaikkien tallennuslaitteiden välimuistit tyhjennetään.)
  5. Valitse Clear System Cache (Tyhjennä järjestelmän välimuisti).
  6. Kun tallennuslaitteen ylläpitotoimi pyydetään vahvistamaan, valitse Yes (Kyllä).
  7. Käynnistä konsoli uudelleen.

Vaihe 3: Lataa Xbox Live -profiilisi uudelleen

Ohjeet Xbox Live -profiilisi lataamiseksi uudelleen löydät ohjeaiheesta Xbox Live -profiilin lataaminen toiseen Xbox 360 -konsoliin tai sen lataaminen uudelleen.

Ratkaisu 4: Jos kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, kirjaudu sisään konsoliin sovelluksen salasanalla

Jos kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, voit saada tämän virheen, koska sinun on kirjauduttava sisään sovelluksen salasanalla.

Tarkista seuraavasti, onko kaksivaiheinen vahvistus käytössä:

1. Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi.
  2. Valitse Suojaus ja tietosuoja -kohdasta Hallitse suojauksen lisäasetuksia.
  3. Suorita Kaksivaiheinen tarkistaminen -kohdassa jompikumpi seuraavista toiminnoista:
    Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön:
    1. Valitse Ota kaksivaiheinen tarkistaminen käyttöön.
    2. Vahvista valitsemalla Kyllä.

Poista kaksivaiheinen vahvistus käytöstä:

1. Valitse Poista kaksivaiheinen tarkistaminen käytöstä.
    2. Vahvista valitsemalla Kyllä.

Jos haluat pitää kaksivaiheisen vahvistuksen käytössä, sinun on luotava sovelluksen salasana ja kirjauduttava sillä sisään Xbox 360 -konsoliin. Toimi näin:

1. Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi.
  2. Siirry Hallitse suojauksen lisäasetuksia -kohdassa vierittämällä alas Sovelluksen salasanat -kohtaan.
  3. Valitse Luo uusi sovelluksen salasana.
    Näet näytössä sinulle luodun uuden sovelluksen salasanan.
  4. Kun Xbox-konsoli pyytää sinua antamaan Microsoft-tilin salasanan, anna verkossa luomasi sovelluksen salasana.

Ratkaisu 5: Jos käytät Microsoft-tilinä kolmannen osapuolen sähköpostitiliä, varmista, että käytät oikeaa salasanaa

Microsoft-tilin luomiseen voi käyttää mitä tahansa sähköpostitiliä. Jos käytät kolmannen osapuolen sähköpostitiliä (kuten Gmail tai Yahoo), olet saattanut asettaa Microsoft-tilille salasanan, joka ei ole sama kuin mitä käytät sähköpostisi käyttämiseen. Jos voit edelleen käyttää Gmail- tai Yahoo-sähköpostia, mutta et voi käyttää Microsoft-tiliä samalla salasanalla, olet saattanut käyttää toista salasanaa. Jos olet unohtanut Microsoft-tilisi salasanan, se on vaihdettava.

Ratkaisu 6: Tyhjennä käyttäjänimi ja salasana ja anna ne uudelleen

Kun sinua pyydetään kirjautumaan konsoliin, salasana saatetaan täyttää automaattisesti Salasana-kenttään. Jos näin tapahtuu, poista Salasana-kentässä olevat merkit ja anna oikea salasana.

Jos olet kokeillut kaikkia näitä ratkaisuja, mutta ongelma ilmenee edelleen, ota yhteyttä Xbox-tukeen.