Xbox Live -pelaajatunnuksen vaihtaminen

Yleiskuvaus

Voit vaihtaa Xbox Live -pelaajatunnuksesi helposti. Jos pelaajatunnuksesi luotiin sinulle ensimmäisen Xbox Live -rekisteröinnin yhteydessä (eli et valinnut sitä itse), voit vaihtaa sen kerran ilmaiseksi. Sen jälkeen Xbox Live -pelaajatunnuksen vaihtamisesta joutuu maksamaan.

Jos valitsit oman pelaajatunnuksesi rekisteröidyttäessä ja haluat vaihtaa sen myöhemmin, Xbox Live -tiliäsi veloitetaan (maksu vaihtelee alue- ja valuuttakohtaisesti).

Ratkaisut

Pelaajatunnuksen vaihtaminen verkkoselaimella

Toimi näin:

1. Siirry osoitteessa account.xbox.com Vaihda pelaajatunnus -kohtaan.
  2. Kirjaudu sisään pelaajatunnukseesi liitetyn Microsoft-tilin sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  3. Anna uusi pelaajatunnus ja valitse sitten Tarkista saatavuus.
Vaihda pelaajatunnus -näyttö avautuu niin, että Tarkista saatavuus -painike näkyy korostettuna.
  1. Kun löydät saatavilla olevan pelaajatunnuksen, valitse Ota se itsellesi!
    Huomautus Voit vaihtaa pelaajatunnuksesi ilmaiseksi kerran. Sen jälkeen Xbox Live -pelaajatunnuksen vaihtamisesta joutuu maksamaan.

Pelaajatunnuksen vaihtaminen Xbox Onessa

Huomautus Xbox One ei ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla.

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
  2. Siirry vierittämällä oppaan yläosaan ja valitse Näytä profiili.
  3. Valitse Muokkaa profiilia.
  4. Valitse pelaajatunnuksesi.
  5. Valitse jokin ehdotetuista valmiista pelaajatunnuksista tai luo oma pelaajatunnuksesi valitsemalla Tee oma.
  6. Kun olet valmis, valitse Ota se itsellesi ja sitten Kuulostaa hyvältä.
  7. Kun näet pelaajatunnuksen, valitse Sulje.

Kun vahvistat uuden pelaajatunnuksesi, muutos tehdään koko Xbox Live -palveluun, ja jos tähän liittyy lisämaksuja, sinua laskutetaan maksutavalla, joka on liitetty Xbox Live -tiliisi. Sinun ei tarvitse kertoa pelaajatunnuksen vaihtamisesta ystävillesi, sillä heidän ystäväluettelonsa päivittyvät automaattisesti.

Pelaajatunnuksen vaihtaminen Xbox 360:ssä

Toimi näin:

1. Siirry Xbox 360 -konsolissa kohtaan social (yhteisö) ja valitse sitten Sign In or Out (Kirjaudu sisään tai ulos).
Yhteisökeskus avautuu niin, että Sign In or Out (Kirjaudu sisään tai ulos) -painike näkyy korostettuna.
  1. Kirjaudu sisään valitsemalla profiilisi.
Sisään- tai uloskirjautumisnäytössä on valittavissa olevia profiileja.
  1. Siirry vierittämällä oikealla olevaan kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse Profile (Profiili).
Settings (Asetukset) -päänäyttö avautuu niin, että Profile (Profiili) -ruutu näkyy korostettuna.
  1. Valitse Edit Profile (Muokkaa profiilia).
Profile (Profiili) -näyttö avautuu niin, että Edit Profile (Muokkaa profiilia) -asetus näkyy korostettuna.
  1. Valitse Gamertag (Pelaajatunnus).
Edit Profile (Muokkaa profiilia) -näyttö avautuu niin, että Gamertag (Pelaajatunnus) -asetus näkyy korostettuna.
  1. Valitse Enter New Gamertag (Anna uusi pelaajatunnus).
Change Gamertag (Vaihda pelaajatunnus) -näyttö sisältää muun muassa Get suggestions (Hanki ehdotuksia)- ja Enter New Gamertag (Anna uusi pelaajatunnus) -toimintojen asetukset, jotka näkyvät korostettuina.
  1. Kirjoita uusi pelaajatunnus (enintään 15 merkkiä) ja valitse sitten Done (Valmis).
Näyttöön avautuu näyttönäppäimistö, jolla voit antaa uuden pelaajatunnuksen ja sitten painaa Done (Valmis) -painiketta.

Jos antamasi pelaajatunnus on jo käytössä, sinun on kokeiltava jotain toista tunnusta.

1. Kun olet antanut tai valinnut uuden pelaajatunnuksen, valitse Yes, use this gamertag (Kyllä, käytä tätä pelaajatunnusta).
Näyttöön tulee Gamertag Available (Pelaajatunnus saatavilla) ja kaksi vaihtoehtoa: No, edit it (Ei, muokkaa sitä) ja Use this gamertag (Käytä tätä pelaajatunnusta), joka näkyy korostettuna.

Kun vahvistat uuden pelaajatunnuksesi, muutos tehdään koko Xbox Live -palveluun, ja jos tähän liittyy lisämaksuja, sinua laskutetaan maksutavalla, joka on liitetty Xbox Live -tiliisi. Sinun ei tarvitse kertoa pelaajatunnuksen vaihtamisesta ystävillesi, sillä heidän ystäväluettelonsa päivittyvät automaattisesti.

Pelaajatunnuksen vaihtaminen Xbox-sovelluksella Windows 10:ssä

Voit vaihtaa pelaajatunnuksesi ilmaiseksi kerran. Muista muutoksista joutuu maksamaan.

Jos et ole vaihtanut pelaajatunnustasi aikaisemmin, voit vaihtaa sen Windows 10:ssä Xbox-sovelluksella. Jos olet vaihtanut sen aikaisemmin, siirry osoitteeseen account.xbox.com, jossa voit vaihtaa pelaajatunnuksen. Tiliäsi veloitetaan. Lisätietoja on ohjeaiheessa Pelaajatunnuksen vaihtaminen verkkoselaimella.

1. Siirry Windows 10:ssä Xbox-sovellukseen ja kirjaudu sisään pelaajatunnukseesi liitetyn Microsoft-tilin sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  2. Valitse pelaajakuva sovelluksen alkunäytön vasemmasta yläkulmasta.
Näyttöön tulee sovelluksen mallialkunäyttö, jonka vasemmassa yläkulmassa näkyy pelaajakuva.
  1. Valitse profiilinäytön yläosassa olevasta palkista Mukauta.
Mallinäytössä sovellusnäytön päällä on kolme palkkia: Mukauta, Näy offline-tilassa ja Lisää.
  1. Valitse Vaihda pelaajatunnus.
Sovellusnäytön päälle avautuu suuri ikkuna, jossa on kaksi vaihtoehtoa: Vaihda pelaajatunnus ja Jaa oikea nimi.
  1. Kirjoita haluamasi pelaajatunnus ja valitse Tarkista saatavuus.
Näyttöön tulee uuden pelaajatunnuksen antamiseen tarkoitettu tekstiruutu sekä Tarkista saatavuus -painike, pelaajatunnusehdotusten luettelo ja Peruuta-painike.
  1. Kun löydät saatavilla olevan pelaajatunnuksen, valitse Ota se itsellesi.

Kun vahvistat uuden pelaajatunnuksesi, muutos tehdään koko Xboxiin. Sinun ei tarvitse kertoa pelaajatunnuksen vaihtamisesta ystävillesi, sillä heidän ystäväluettelonsa päivittyvät automaattisesti.