Xbox-pelaajatunnuksen vaihtaminen

Voit vaihtaa Xbox-pelaajatunnuksesi helposti. Jos pelaajatunnuksesi luotiin sinulle ensimmäisen Xbox-rekisteröinnin yhteydessä (eli et valinnut sitä itse), voit vaihtaa sen kerran ilmaiseksi. Sen jälkeen Xbox-pelaajatunnuksen vaihtamisesta joutuu maksamaan.

Jos loit oman pelaajatunnuksesi rekisteröidyttäessä ja haluat vaihtaa sen, siitä peritään maksu (maksu vaihtelee alue- ja valuuttakohtaisesti).

Ratkaisut

Pelaajatunnuksen vaihtaminen verkkoselaimella

Toimi näin:

1. Siirry osoitteessa account.xbox.com Vaihda pelaajatunnus -sivulle.
  2. Kirjaudu sisään pelaajatunnukseesi liitetyn Microsoft-tilin sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  3. Anna uusi pelaajatunnus ja valitse sitten Tarkista saatavuus.
Tietokoneen Vaihda pelaajatunnus -näyttö.
  1. Kun löydät saatavilla olevan pelaajatunnuksen, valitse Ota se itsellesi.
    Huomautus Jos pelaajatunnuksesi luotiin sinulle ensimmäisen Xbox-rekisteröinnin yhteydessä (eli et valinnut sitä itse), voit vaihtaa sen kerran ilmaiseksi. Sen jälkeen Xbox-pelaajatunnuksen vaihtamisesta joutuu maksamaan.
    Jos loit oman pelaajatunnuksesi rekisteröidyttäessä ja haluat vaihtaa sen, siitä peritään maksu (maksu vaihtelee alue- ja valuuttakohtaisesti).

Pelaajatunnuksen vaihtaminen Xbox Onessa

Huomautus Xbox One ei ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla.

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
  2. Siirry vierittämällä oppaan yläosaan ja valitse pelaajakuvasi.
  3. Valitse Kirjaudu sisään -kohdasta pelaajakuvasi ja paina sitten ohjaimen A-painiketta .
  4. Valitse Näytä profiili ja sitten Muokkaa profiilia. Valitse pelaajatunnus, jos haluat muokata sitä.
  5. Voit valita jonkin ehdotetuista saatavilla olevista pelaajatunnuksista tai luoda oman pelaajatunnuksen valitsemalla Tee oma:
    • Jos olet luomassa omaa pelaajatunnusta, kirjoita uusi pelaajatunnus ja valitse sitten Enter. Jos näyttöön tulee sanoma ”Pahoittelumme, tuo pelaajatunnus on varattu. Kokeile jotakin toista.”, se tarkoittaa, että pelaajatunnus ei ole käytettävissä, ja sinun on luotava uusi pelaajatunnus.
    • Jos haluat käyttää jotakin Xboxin pelaajatunnusta, mutta et pidä mistään ehdotuksesta, valitse Lisää, niin näyttöön tulee lisää ehdotuksia.
  6. Kun olet valmis, valitse Ota se itsellesi ja sitten Kuulostaa hyvältä.
  7. Kun näet pelaajatunnuksen, valitse Sulje.

Kun vahvistat uuden pelaajatunnuksesi, muutos tehdään koko Xbox-palveluun, ja jos tähän liittyy lisämaksuja, sinua laskutetaan maksutavalla, joka on liitetty Microsoft-tiliisi. Sinun ei tarvitse kertoa pelaajatunnuksen vaihtamisesta ystävillesi, sillä heidän ystäväluettelonsa päivittyvät automaattisesti.

Pelaajatunnuksen vaihtaminen Xbox 360:ssä

Toimi näin:

1. Siirry Xbox 360 -konsolissa kohtaan social (yhteisö) ja valitse sitten Sign In or Out (Kirjaudu sisään tai ulos).
Xbox 360 -konsolin social (yhteisö) -välilehdestä on valittu Sign In or Out (Kirjaudu sisään tai ulos) -vaihtoehto.
  1. Kirjaudu sisään valitsemalla profiilisi.
Xbox 360 -konsolin sisäänkirjautumisosasta on valittu Xbox-profiili.
  1. Vieritä oikealle settings (asetukset) -kohtaan ja valitse sitten Profile (Profiili).
Xbox 360 -konsolin settings (asetukset) -välilehdestä on valittu Profile (Profiili) -ruutu.
  1. Valitse Edit Profile (Muokkaa profiilia).
Xbox 360 -konsolin Profile (Profiili) -ruudusta on valittu Edit Profile (Muokkaa profiilia) -asetus.
  1. Valitse Gamertag (Pelaajatunnus).
Xbox 360 -konsolin Edit Profile (Muokkaa profiilia) -osasta on valittu Gamertag (Pelaajatunnus) -asetus.
  1. Valitse Enter New Gamertag (Anna uusi pelaajatunnus).
Xbox 360 -konsolista on valittu Enter New Gamertag (Anna uusi pelaajatunnus) -asetus.
  1. Kirjoita uusi pelaajatunnus (enintään 15 merkkiä) ja valitse sitten Done (Valmis).
Xbox 360 -konsolin Change Gamertag (Vaihda pelaajatunnus) -osan näppäimistökenttään on lisätty uusi pelaajatunnus.

Jos antamasi pelaajatunnus on jo käytössä, sinun on kokeiltava jotain toista tunnusta.

1. Kun olet antanut tai valinnut uuden pelaajatunnuksen, valitse Yes, use this gamertag (Kyllä, käytä tätä pelaajatunnusta).
Xbox 360 -konsolin pelaajatunnuksen vaihtamisen vahvistamiseksi on valittu Yes, use this gamertag (Kyllä, käytä tätä pelaajatunnusta) -asetus.

Kun vahvistat uuden pelaajatunnuksesi, muutos tehdään koko Xbox-palveluun, ja jos tähän liittyy lisämaksuja, sinua laskutetaan maksutavalla, joka on liitetty Microsoft-tiliisi. Sinun ei tarvitse kertoa pelaajatunnuksen vaihtamisesta ystävillesi, sillä heidän ystäväluettelonsa päivittyvät automaattisesti.

Pelaajatunnuksen vaihtaminen Xbox-sovelluksella Windows 10:ssä

Jos pelaajatunnuksesi luotiin sinulle ensimmäisen Xbox-rekisteröinnin yhteydessä (eli et valinnut sitä itse), voit vaihtaa sen kerran ilmaiseksi. Sen jälkeen Xbox-pelaajatunnuksen vaihtamisesta joutuu maksamaan. Jos loit oman pelaajatunnuksesi rekisteröidyttäessä ja haluat vaihtaa sen, siitä peritään maksu (maksu vaihtelee alue- ja valuuttakohtaisesti).

Jos olet vaihtanut pelaajatunnuksesi aikaisemmin, siirry osoitteeseen account.xbox.com, jossa voit vaihtaa sen uudelleen. Tiliäsi veloitetaan. Lisätietoja on ohjeaiheessa Pelaajatunnuksen vaihtaminen verkkoselaimella.

Jos et ole vaihtanut pelaajatunnustasi aikaisemmin, voit vaihtaa sen Windows 10:ssä Xbox-sovelluksella. Toimi näin:

1. Siirry Windows 10:ssä Xbox-sovellukseen ja kirjaudu sisään pelaajatunnukseesi liitetyn Microsoft-tilin sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  2. Valitse pelaajakuva sovelluksen alkunäytön vasemmasta yläkulmasta.
Windows 10:n Xbox-sovelluksen aloitusnäytössä näkyy asiakkaan pelaajakuvan yleiskatsaus.
  1. Valitse profiilinäytön yläosassa olevasta palkista Mukauta.
Windows 10:n Xbox-sovelluksen profiilinäytön yläosasta on valittu Mukauta-asetus.
  1. Valitse Vaihda pelaajatunnus.
Windows 10:n Xbox-sovelluksesta on valittu Vaihda pelaajatunnus -asetus.
  1. Kirjoita haluamasi pelaajatunnus ja valitse sitten Tarkista saatavuus.
Vaihda pelaajatunnus -näppäimistökenttä ilmestyy Windows 10:n Xbox-sovellukseen.
  1. Kun löydät saatavilla olevan pelaajatunnuksen, valitse Ota se itsellesi.

Kun vahvistat uuden pelaajatunnuksesi, muutos tehdään koko Xboxiin. Sinun ei tarvitse kertoa pelaajatunnuksen vaihtamisesta ystävillesi, sillä heidän ystäväluettelonsa päivittyvät automaattisesti.