Microsoft-tiliin liitetyn sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen vaihtaminen Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi tiliisi liittyvän sähköpostiosoitteen vaihtamista varten.

Haluat ehkä muuttaa Microsoft-tiliisi kirjautumiseen käytettävän sähköpostiosoitteen (jota kutsutaan myös tilin aliakseksi) seuraavista syistä:

• Olet vaihtanut sähköpostipalvelun tarjoajaa.
  • Olet vaihtanut nimeäsi tai haluat tulla kutsutuksi toisella nimellä.
  • Haluat käyttää helpommin muistettavaa sähköpostiosoitetta.
  • Haluat käyttää sisäänkirjautumiseen puhelinnumeroa (käytettävissä Xbox Onessa, Xbox.comissa tai account.microsoft.comissa).

Voit vaihtaa sisäänkirjautumiseen käytettävän Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron toimimalla tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

Tärkeää Ennen aloittamista tarvitset sähköpostiosoitteen ja salasanan, joita käytit Microsoft-tilin luomiseen. Jos et tiedä niitä, perehdy kadonneen tilin ratkaisuun tai kadonneen salasanan ratkaisuun.

Microsoft-tiliin kirjautumiseen käytettävän sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron vaihtaminen verkossa

Vaihe 1: Lisää uusi sähköpostiosoite tai puhelinnumero

1. Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi.
  2. Valitse sivun ylälaidasta Omat tiedot.
  3. Valitse Manage how you sign in to Microsoft (Microsoft-kirjautumisen hallinta).
  4. Sinua voidaan pyytää kirjoittamaan uudestaan salasanasi tai antamaan koodi, jonka olemme lähettäneet tilisi suojaustietoina annettuun sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon. Siten voimme varmistua, että juuri sinä olet tehnyt pyynnön.
  5. Valitse Lisää sähköpostiosoite tai Lisää puhelinnumero.

Huomautus Jos näyttöön tulee sanoma ”Tietoturvasyistä sinun on tarkistettava ensisijaisen aliaksesi ennen kuin voit lisätä toisen aliaksen” sivun alareunassa, sinun on joko Tarkistaa nykyinen ensisijainen alias tai valita Nimeä uudelleen. Jos valitset Nimeä uudelleen, siirry Tarkastamattoman ensisijaisen aliaksen nimeäminen uudelleen -osaan

6. Jos valitsit Lisää sähköpostiosoite, toimi näiden ohjeiden mukaan. Siirry muussa tapauksessa vaiheeseen 7 puhelinnumeron lisäämistä varten.
    1. Jos haluat luoda käyttöä varten uuden sähköpostiosoitteen, valitse Luo uusi sähköpostiosoite ja lisää se aliakseksi ja toimi sitten ohjeiden mukaan.
    2. Jos haluat käyttää muuta kuin Microsoftin sähköpostiosoitetta (kuten @gmail.com- tai @yahoo.com-sähköpostiosoitetta), valitse Lisää olemassa oleva sähköpostiosoite Microsoft-tilin aliakseksi ja valitse sitten Lisää alias.
      • Kun lisäät olemassa olevan sähköpostiosoitteen, sinua pyydetään vahvistamaan, että olet tilin omistaja. Valitse lisäämäsi aliaksen oikealla puolella Vahvista. Lähetämme tähän sähköpostiosoitteeseen viestin vahvistusta varten.
      • Avaa saamasi vahvistussähköpostiviesti ja vahvista olevasi tilin omistaja napsauttamalla annettua linkkiä.
      • Huomautus Antamasi sähköpostiosoite ei voi olla jo käytössä Microsoft-tilin aliaksena.
  7. Jos valitsit Lisää puhelinnumero, toimi näiden ohjeiden mukaan:
    1. Valitse luettelosta maa.
    2. Anna puhelinnumero, jota haluat käyttää, ja valitse sitten Seuraava.
    3. Kun lisäät uuden puhelinnumeron, lähetämme kyseiseen numeroon tekstiviestin sen vahvistamiseksi. Anna tekstiviestissä oleva koodi ja valitse sitten Seuraava.

Vaihe 2: Määritä uusi sähköpostiosoite ensisijaiseksi aliakseksi

Kun olet lisännyt uuden sähköpostiosoitteen, sinun on asetettava se ensisijaiseksi aliakseksi, jotta se näytetään aina, kun kirjaudut sisään kaikkiin laitteisiin ja palveluihin. Toimi näin:

Valitse Tilin sähköpostitunnusten hallinta -sivun Tilin alias -kohdassa ensisijaiseksi määritettävän sähköpostiosoitteen alta Tee ensisijaiseksi.

Huomautus Ensisijaisina aliaksina voidaan käyttää vain sähköpostiosoitteita.

Vaihe 3: Poista vanha sähköpostiosoite, jota et enää halua käyttää sisäänkirjautumiseen

Huomautus Jos päätät poistaa aliaksen, joka käyttää Microsoft-toimialuetta, kuten @hotmail.com tai @outlook.com tai @live.com, kyseinen alias poistetaan kokonaan eikä se ole käytettävissä mihinkään Microsoft-palveluihin kirjautumisessa.

Jos haluat poistaa sähköpostiosoitteen, jota et enää halua käyttää tilillesi kirjautumiseen, valitse Tilin sähköpostitunnusten hallinta -sivulta kyseisen aliaksen vierestä Poista ja toimi sitten annettujen ohjeiden mukaan.

Tärkeää Älä poista tätä sähköpostiosoitetta, jos haluat yhä käyttää sitä sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Tarkastamattoman ensisijaisen aliaksen uudelleennimeämisestä

1. Jos et ole pystynyt vahvistamaan ensisijaista aliasta, valitse Nimeä uudelleen -asetus, joka on ensisijaisen aliaksen vieressä Hallitse, miten voit kirjautua Microsoft -sivulle.
  2. Valitse joko Käytä aiemmin luotua aliasta tai Käytä toista aliasta.
    1. Jos käytössä on vahvistettu, alias, jonka haluat tehdä ensisijaiseksi, valitse Käytä aiemmin luotua aliasta ja valitse valikosta haluamasi sähköpostiosoite. Muussa tapauksessa siirry vaiheeseen 4, jotta voit lisätä tai luoda uuden.
  3. Jos valitset Käytä toista aliasta, toimi seuraavasti:
    1. Jos haluat luoda käyttöä varten uuden sähköpostiosoitteen, Luo uusi sähköpostiosoite ensisijaiseksi aliakseksi ja napauta sitten Nimeä uudelleen ensisijainen alias.
    2. Jos haluat käyttää muuta kuin Microsoftin sähköpostiosoitetta (kuten @gmail.com- tai @yahoo.com-sähköpostiosoitetta), valitse Käytä olemassa olevaa sähköpostiosoitetta ensisijaisena aliaksena ja valitse sitten Nimeä uudelleen ensisijainen alias.
      • Jos haluat lisätä olemassa olevan sähköpostiosoitteen Microsoft-tilin aliakseksi, sinua pyydetään vahvistamaan Vahvista sähköpostiosoitteesi -sivulla, että olet tilin omistaja. Lähetämme suojauskoodin sisältävän viestin kyseiseen sähköpostiosoitteeseen, jotta saamme vahvistuksen.
      • Kun saat vahvistusviestin, kirjoita kenttään annettu suojauskoodi ja valitse Vahvista varmistaaksesi, että olet tilin omistaja.
      • Huomautus Antamasi sähköpostiosoite ei voi olla jo käytössä Microsoft-tilin aliaksena.
  4. Jos suoritus onnistuu, näet ”Olet vaihtanut ensisijaisen aliaksen nimeä” -viestin. Lisäksi aiemmin tarkastamaton ensisijainen aliaksesi korvataan uudella osoitteella Microsoft-tiliisi kirjautumisen hallinta -sivulla.

Huomautus Saattaa kestää jopa 48 tuntia, ennen kuin sähköpostiosoitteen muutos on otettu käyttöön kaikissa Microsoft-palveluissa. Jos kirjaudut Microsoft-tiliisi Xbox One -konsolissa Kinect-sensorilla, sinua saatetaan tilapäisesti pyytää kirjautumaan sisään manuaalisesti ohjaimella. Jos sinua pyydetään kirjautumaan sisään manuaalisesti vielä kahden päivän kuluttua, poista kokeeksi tilisi konsolista ja lisää se takaisin.

Voit käyttää sisäänkirjautumiseen mitä tahansa sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa, jonka olet lisännyt aliakseksi. Jos et käytä tiettyä aliasta kirjautumiseen, voit poistaa sen käytöstä kirjautumisasetuksissa vähentääksesi tilille murtautumisen riskiä.