Microsoft-tilin ja siihen liittyvien henkilötietojen poistaminen

Kun rekisteröit Xbox-pelaajatunnuksen, liitit tiliin Microsoft-tilin. Tämä on pakollista kaikkia Xbox Live -sisältölatauksia ja -palveluita varten.

Lisätietoja Microsoft-tilin hallinnasta, mukaan lukien siitä, kuinka pelaajatunnukseen linkitetyn Microsoft-tilin voi muuttaa, on kohdassa Tilin hallinnan tuki. Huomaa, että et voi tällä hetkellä siirtää pelaajatunnusta Microsoft-tilistä toiseen.

Huomautus Jos haluat ainoastaan sulkea Microsoft-tilisi, siirry ohjeaiheeseen Microsoft-tilin sulkeminen.

Poista henkilötietosi

• Poista ystäväsi:
    1. Kirjaudu verkkoselaimella Xbox-ystävät-sivulle.
    2. Etsi ja valitse ystävä, jonka haluat poistaa.
    3. Valitse Poista.
    4. Valitse Kyllä.
    5. Toista kaikille ystäville.

Voit poistaa ystäviä käyttämällä konsoliasi noudattamalla Ystävän poistaminen -kohdan ohjeita sivulla Ystävien etsiminen ja yhteyden ottaminen Xbox Livessä.

• Poista profiilitietosi:
    1. Kirjaudu Muokkaa profiilia -sivulle.
    2. Valitse Muokkaa profiilia.
    3. Muuta profiilin henkilökohtaiset kentät.
    4. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna.
  • Muuta laskutusyhteyshenkilön nimeä:
    1. Kirjaudu omaan tiliisi.
    2. Valitse Maksaminen ja laskutus (sinulta saatetaan pyytää Microsoft-tiliisi liittyvää koodia, joka lähetetään sinulle).
    3. Valitse Laskutustiedot ja sitten Muokkaa profiilia.
    4. Vaihda tilin etunimeksi Close ja sukunimeksi Account (”Sulje tili”).
    5. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna. (Nämä toimet voi tehdä myös konsolilla.)
  • Poista käyttämäsi maksutavat:
    1. Kirjaudu omaan tiliisi.
    2. Valitse Maksaminen ja laskutus (sinulta saatetaan pyytää Microsoft-tiliisi liittyvää koodia, joka lähetetään sinulle).
    3. Valitse Maksuasetukset.
    4. Valitse maksutapa ja sen jälkeen Poista.
  • Aseta haluamasi yhteystiedot Microsoft-profiilikeskuksessa:
    1. Kirjaudu verkkoselaimella Profiilikeskukseen. Varmista, että kirjaudut sisään Microsoft-tiliäsi käyttäen.
    2. Määritä tai poista kaikki henkilötiedot ja yhteydenottoasetukset valitsemalla My profile (Oma profiili) ja My personal information (Henkilötiedot).
    3. Määritä tai poista yhteydenottoasetukset valitsemalla Manage communications (Hallitse viestintäasetuksia).

Nykyisen Microsoft-tilin sulkeminen

Kun Xbox-tilisi on siirretty uuteen Microsoft-tiliin, voit sulkea alkuperäisen tilin.

Henkilökohtaiset tilit

Jos haluat poistaa Microsoft-tilin kokonaan, poista ensin omat tietosi kyseisestä tilistä tässä artikkelissa aiemmin kuvatulla tavalla. Kun poistat Microsoft-tilin tiedot, tili suljetaan. Huomaa, että kun Microsoft-tili on suljettu, et voi avata sitä uudelleen. Kun nämä toimet on tehty, kaikki kyseiseen tiliin liittyvä sisältö, mukaan lukien ladattava sisältö, Zune-sisältö sekä tallennettujen pelien ja saavutusten käyttömahdollisuus, poistetaan pysyvästi.

Huomaa myös, että nykyinen Microsoft-tilisi ja -pelaajatunnuksesi ei ole käytettävissä missään myöhemmin luotavissa Xbox Live -tileissä. Kaikki tiedot poistetaan pysyvästi.

1. Varmista, ettei sinulla ole tililläsi maksamattomia tilauksia tai maksuja.
  2. Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi.
  3. Valitse Suojaus ja tietosuoja ja rullaa sitten alas kohtaan Hallitse suojauksen lisäasetuksia.
  4. Valitse näytön alaosassa Sulje tilini.
  5. Valitse Seuraava.
  6. Tarkista ja valitse kaikki sivun valintaruudut.
  7. Valitse avattavasta valikosta tilin sulkemisen syy ja sitten Merkitse tili suljettavaksi.
  8. Tilin sulkemiseen liittyviä ongelmia:
    • Jos sinulla on nykyisten tilausten takia tilin sulkemiseen liittyviä ongelmia, et ole siirtänyt Xbox-tiliä uuteen Microsoft-tiliin. Noudata yllä olevan Poista henkilötietosi -kohdan 5 ohjeita, kun haluat siirtää Xbox-tilin.
    • Jos sinulla on muita ongelmia, katso ohjeita Microsoft-tilin ohjeesta.

Perhe- tai lapsitilit

Jos haluat sulkea Microsoft-tilin, joka on määritetty lapsen tilin vanhemmaksi, lapsitili täytyy siirtää uuteen tiliin ennen nykyisen tilin sulkemista.