Lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen

Yleiskuvaus

Sinun on tiedettävä lapsen Microsoft-tilin luontiin käytetty sähköpostiosoite, jotta voit käyttää lapsen Xbox Live -tiliä. Xbox-tuki ei pysty antamaan sinulle näitä tietoja, vaikka tiedät lapsen pelaajatunnuksen.

Voit selvittää lapsen Microsoft-tilin luontiin käytetyn sähköpostiosoitteen useilla tavoilla. Löydät sen konsolista, jos pystyt edelleen kirjautumaan sisään. Jos et pysty kirjautumaan sisään konsoliin, älä huolestu. Voit etsiä nämä tiedot myös muualta.

Jos sinun on selvitettävä Microsoft-tilisi sähköpostiosoite, perehdy ohjeaiheeseen Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen. Jos olet unohtanut oman Microsoft-tilisi tai lapsen Microsoft-tilin salasanan, lue lisätietoja ohjeaiheesta Unohtunut Microsoft-tilin salasana.

Huomautus Microsoft-tili on Windows Live ID:n uusi nimi. Nämä nimet tarkoittavat samaa asiaa. Microsoft-tilillä hallinnoidaan Xbox Liveä ja muita Microsoftin palveluja, esimerkiksi Outlook.comia, OneDrivea, Skypea, Windows 8:aa, Windows Phonea ja Xbox Musicia. Tässä sivustossa voit hallinnoida ostoja, laskutustietoja ja sisältöä vain yhtä tiliä käyttämällä.

Aiheet

Lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen Xbox One -konsolista

Voit selvittää lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen Xbox One -konsolista, jos molemmat seuraavista ehdoista täyttyvät:

• Pystyt kirjautumaan omaan profiiliisi Xbox One -konsolissa (katso Ratkaisu 1 alta).
  • Lapsella on tallennettu profiili Xbox One -konsolissa (katso Ratkaisu 2 alta).

Ratkaisu 1: Kirjaudu sisään Xbox One -konsoliin omalla profiililla

1. Kirjaudu sisään omaan profiiliisi Xbox One -konsolissa.
  2. Paina aloitusnäytössä langattoman Xbox One -ohjaimen valikkopainiketta.

picture
  1. Valitse Settings (Asetukset).
  2. Vieritä oikealle FAMILY (PERHE) -kohtaan ja valitse lapsen profiili.
  3. Valitse Add to this Xbox (Lisää tähän Xboxiin).
  4. Seuraavassa näytössä näytetään lapsen Microsoft-tili. Jos tiedät lapsen salasanan, anna se nyt kirjautumisprosessin viimeistelemiseksi.

Ratkaisu 2: Kirjaudu sisään Xbox One -konsoliin lapsen tallennetulla profiililla

1. Kirjaudu sisään lapsen tallennettuun profiiliin Xbox One -konsolissa.
  2. Paina aloitusnäytössä langattoman Xbox One -ohjaimen valikkopainiketta.
  3. Valitse Settings (Asetukset).
  4. Valitse Sign-in, security & passkey (Kirjautuminen, suojaus ja todentamisavain).
  5. Katso SIGN-IN & SECURITY (KIRJAUTUMINEN JA SUOJAUS) -kohdassa sarakkeen viimeistä merkintää. Se on sähköpostiosoite, jota lapsesi käyttää kirjautuakseen Microsoft-tiliinsä.

Lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen Xbox 360 -konsolista

Voit selvittää lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen Xbox 360 -konsolista.

1. Kirjaudu sisään aloitusnäytössä Xbox 360 -konsoliin lapsen Xbox Live -pelaajatunnuksella.
  2. Lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoite pyörii hänen pelaajatunnuksensa kanssa näytön oikeassa yläkulmassa.

Jos olet poistanut pelaajatunnuksen ja Microsoft-tilin näytön aloitusnäytössä käytöstä, löydät ne edelleen Settings (Asetukset) -näytöstä:

1. Valitse Settings (Asetukset) ja valitse sitten Account (Tili).
  2. Siirry vierittämällä oikealla olevaan kohtaan Your Information (Omat tiedot) ja valitse sitten Account Security (Tilin suojaus).
  3. Lapsen Xbox Live -pelaajatunnukseen liitetty Microsoft-tili tulee näyttöön.

Jos lapsen pelaajatunnusta ei ole tallennettu Xbox 360 -konsoliin, tee seuraavat toimet:

1. Kirjaudu ulos kaikista profiileista.
  2. Paina opaspainiketta ja valitse sitten Download profile (Lataa profiili).
  3. Kirjoita (aikuisen) tiliisi liittyvän Microsoft-tilin sähköpostiosoite ja salasana.
  4. Valitse ladattava lapsen tili.
  5. Jätä Remember password (Muista salasana) -valintaruutu valituksi ja valitse Sign in (Kirjaudu sisään).

Muita tapoja lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittämiseen

Jos Xbox Live -profiiliin kirjautuminen konsolilla ei onnistu, selvitä lapsen Microsoft-tili jollakin muulla menetelmällä:

• Kirjaudu sisään Xbox Live -profiiliin sähköpostiosoitteella, jota on mielestäsi mahdollisesti käytetty lapsen tilin luontiin (katso Ratkaisu 1 alla).
  • Tarkista sähköpostitilisi Xbox Live -viestien varalta (katso Ratkaisu 2 alla).
  • Tarkista, onko sähköpostitili mahdollisesti muuttunut lapsen tilin luomisen jälkeen (katso Ratkaisu 3 alla).

Jos olet kokeillut kaikkia näitä ratkaisuja etkä vieläkään pysty selvittämään lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, ota yhteyttä Xbox-tukeen tämän sivun alareunan Ota yhteyttä -vaihtoehtoa käyttäen.

Ratkaisu 1: Yritä kirjautua sisään Xbox Live -profiiliin sähköpostiosoitteella, jota on mielestäsi saatettu käyttää lapsen tilin luomiseen

1. Siirry login.live.com-sivustoon ja yritä kirjautua sisään tunnuksella, jonka oletat olevan lapsen Microsoft-tili (sähköpostiosoite ja salasana). Jos pystyt kirjautumaan sisään, antamasi sähköpostiosoite ja salasana ovat kelvolliset.
  2. Siirry seuraavaksi Xbox.com-sivustoon ja yritä kirjautua sisään samoilla kirjautumistiedoilla.
    • Jos sinua pyydetään luomaan Xbox-profiili, antamasi Microsoft-tili ei ole tällä hetkellä liitettynä Xbox Live -tiliin.
    • Jos pystyt kirjautumaan sisään ja näet lapsen pelaajatunnuksen näytön oikeassa yläkulmassa, tämä sähköpostiosoite on liitetty Xbox Live -tiliin. Kirjaudu näillä tiedoilla sisään lapsen tiliin Xbox One -konsolissa.

Ratkaisu 2: Tarkista sähköpostitilisi

Etsi sähköpostitileiltäsi viestejä, jotka liittyvät Xbox Live -jäsenyyteesi (Xbox Liveen tai Microsoftin laskutukseen liittyvät viestit). Näin voit mahdollisesti saada selville, mikä sähköpostiosoite on liitetty lapsen Xbox Live -jäsenyyteen.

Ratkaisu 3: Tarkista, onko sähköpostiosoite mahdollisesti muuttunut

Mieti, milloin loit lapsen Microsoft-tilin. Käytitkö silloin toista Internet-palveluntarjoajaa ja sähköpostiosoitetta? Koska Microsoft-tilisi sähköpostiosoite on käytännössä ”käyttäjänimi”, sinulla ei tarvitse olla oikeuksia vanhan sähköpostitilisi käyttöön, jotta voit käyttää sitä kirjautumiseen Xbox Liveen.

Unohditko Microsoft-tilisi salasanan?

Jos olet unohtanut oman Microsoft-tilisi tai lapsen Microsoft-tilin salasanan tai haluat vaihtaa sen, lisätietoja on ohjeaiheessa Unohtunut Microsoft-tilin salasana.