Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen

Yleiskuvaus

Sinun on tiedettävä Microsoft-tilin luomiseen käytetty sähköpostiosoite, jotta voit käyttää Xbox Live -tiliäsi. Xbox-tuki ei pysty antamaan sinulle näitä tietoja, vaikka tiedät pelaajatunnuksesi.

Voit selvittää Microsoft-tilin luomiseen käytetyn sähköpostiosoitteen useilla tavoilla. Löydät sen konsolista, jos pystyt edelleen kirjautumaan sisään. Jos et pysty kirjautumaan sisään konsoliin, älä huolestu. Voit etsiä nämä tiedot myös muualta.

Jos sinun on selvitettävä lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoite, perehdy ohjeaiheeseen Lapsen Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen. Jos olet unohtanut Microsoft-tilisi salasanan, lisätietoja on ohjeaiheessa Unohtunut Microsoft-tilin salasana.

Huomautus Microsoft-tili on Windows Live ID:n uusi nimi. Nämä nimet tarkoittavat samaa asiaa. Microsoft-tilillä hallinnoidaan Xbox Liveä ja muita Microsoftin palveluja, esimerkiksi Outlook.comia, OneDrivea, Skypea, Windows 8:aa, Windows Phonea ja Xbox Musicia. Tässä sivustossa voit hallinnoida ostoja, laskutustietoja ja sisältöä vain yhtä tiliä käyttämällä.

Ratkaisut

Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen Xbox One -konsolista

Huomautus Xbox One ei ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla.

Jos pystyt kirjautumaan Xbox One -konsoliin, voit selvittää Xbox Live -tiliisi liitetyn Microsoft-tilin Asetukset-kohdassa. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry aloitusnäyttöön painamalla ohjaimen Xbox-painiketta tai sanomalla ”Xbox, go home” (Xbox, siirry aloitukseen).
  2. Valitse Settings (Asetukset).
  3. Valitse Sign-in, security & passkey (Kirjautuminen, suojaus ja todentamisavain).
picture
  1. Näet toisen, Sign-in & Security (Kirjautuminen ja suojaus) -nimisen sarakkeen lopussa sähköpostiosoitteen, jota käytetään kirjautumiseen Microsoft-tilille.
picture

Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen Xbox 360 -konsolista

Jos pystyt kirjautumaan Xbox 360 -konsoliin, voit selvittää Xbox Live -tiliisi liitetyn Microsoft-tilin kahdella tavalla.

Aloitusnäytöstä:

1. Kirjaudu sisään Xbox Live -pelaajatunnuksella.
  2. Microsoft-tilisi sähköpostiosoite pyörii pelaajatunnuksesi kanssa näytön oikeassa yläkulmassa.

Asetuskeskuksesta:

Jos olet poistanut pelaajatunnuksen ja Microsoft-tilin näytön aloitusnäytössä käytöstä, löydät ne asetuskeskuksesta.

1. Kirjaudu sisään Xbox Live -pelaajatunnuksella.
  2. Valitse settings (Asetukset) ja valitse sitten Account (Tili).
picture
  1. Siirry vierittämällä oikealla olevaan kohtaan Your Information (Omat tiedot) ja valitse Account Security (Tilin suojaus). Xbox Live -pelaajatunnukseen liitetty Microsoft-tili tulee näyttöön.

Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen muilla tavoilla

Jos Xbox Live -profiiliin kirjautuminen konsolilla ei onnistu, selvitä Microsoft-tilisi jollakin seuraavista menetelmistä:

• Siirry login.live.com-sivustoon ja yritä kirjautua sisään tunnuksella, jonka oletat olevan oma Microsoft-tilisi (sähköpostiosoite ja salasana). Jos pystyt kirjautumaan sisään, antamasi sähköpostiosoite ja salasana ovat kelvolliset. Siirry seuraavaksi Xbox.com-sivustoon ja yritä kirjautua sisään samoilla kirjautumistiedoilla. Jos sinua pyydetään luomaan Xbox-profiili, antamasi Microsoft-tili ei ole tällä hetkellä liitettynä Xbox Live -tiliin. Muussa tapauksessa näet kirjautumisen jälkeen pelaajatunnuksen näytön oikeassa yläkulmassa. Tämä sähköpostiosoite on liitetty Xbox Live -tiliin.
  • Etsi sähköpostitileiltäsi viestejä, jotka liittyvät Xbox Live -jäsenyyteesi (Xbox Liveen tai Microsoftin laskutukseen liittyvät viestit). Näin voit mahdollisesti saada selville, mikä sähköpostiosoite on liitetty Xbox Live -jäsenyyteesi.

Unohditko Microsoft-tilisi salasanan?

Jos olet unohtanut Microsoft-tilisi salasanan tai haluat vaihtaa sen, lisätietoja on ohjeaiheessa Unohtunut Microsoft-tilin salasana.