Microsoft-tilin salasana on unohtunut

Yleiskuvaus

Käytä tämän sivun ratkaisuja, jos olet unohtanut Microsoft-tilisi salasanan tai se on palautettava. Jos et tiedä Microsoft-tiliisi liitettyä sähköpostiosoitetta, lue lisätietoja ohjeaiheesta Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen tai salasanan selvittäminen.

Huomautus Microsoft-tili on Windows Live ID:n uusi nimi. Nämä nimet tarkoittavat samaa asiaa.

Ratkaisut

Microsoft-tilin salasanan vaihtaminen Xbox One -konsolista

Huomautus Xbox One ei ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla.

Jos et muista Microsoft-tilisi salasanaa, voit pyytää salasanan vaihtamista Xbox One -konsolin kirjautumisnäytössä.

1. Anna kirjautumisnäytössä Microsoft-tiliin kirjautumiseen käytetty sähköpostiosoite ja sulje sitten virtuaalinäppäimistö painamalla ohjaimen B-painiketta.
  2. Valitse I forgot my password (Unohdin salasanani).
  3. Kirjoita näytössä näkyvät merkit (jotta tiedämme, että et ole robotti).

Tarkista tilisi suojaustodisteet

Siirryt seuraavaksi Show that you’re you (Osoita, että olet sinä) -näyttöön. Jos haluat vaihtaa salasanasi, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi pyytämällä, että sinulle lähetetään suojauskoodi. Sinulta kysytään, miten haluat saada suojauskoodin.

Vaihtoehtoinen sähköpostiosoite ja puhelinnumero, joita käytetään suojaukseen liittyvinä yhteystietoina, tunnetaan suojaustodisteina. Antamasi suojaustodisteet näkyvät Show that you’re you (Osoita, että olet sinä) -näytössä.

Jos jostakin syystä et pääse käyttämään suojaustodisteitasi, sinun on suoritettava tietyt lisätoimet verkossa, jotta sinulle lähetetään salasanan palautuslinkki. Katso Microsoft-tilin salasanan vaihtaminen verkossa alla.

Valitse suojauskoodin vastaanottotapa

Valitse luettelosta haluamasi suojaustodisteet, niin suojauskoodi lähetetään niihin.

1. Valitse Show that you’re you (Osoita, että olet sinä) -näytöstä suojaustodiste (sähköpostiosoite tai puhelinnumero), johon koodi lähetetään.
  2. Tarkista puhelimesi tai sähköpostisi suojauskoodin varalta ja kirjoita se sitten Check your phone (Tarkista puhelimesi)- tai Check your email (Tarkista sähköpostisi) -näyttöön.

Todennussovelluksen käyttäminen

Joidenkin mielestä on kätevämpää ottaa älypuhelimessa todennussovellus käyttöön, jotta koodia ei koskaan tarvitse odottaa. Lisätietoja todennussovellusten myöhemmästä käytöstä saat kirjautumalla sisään tiliisi salasanan vaihtamisen jälkeen. Jos käytät todennussovellusta, Show that you’re you (Osoita, että olet sinä) -näytössä näkyy Use my authenticator app (Käytä todennussovellusta) -vaihtoehto. Voit käyttää sovellusta noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Valitse Use my authenticator app (Käytä todennussovellusta) ja sitten Next (Seuraava).
  2. Avaa sovellus älypuhelimessa ja anna saamasi koodi.

Jos tililläsi on otettu kaksivaiheinen vahvistus käyttöön

Jos olet ottanut Microsoft-tililläsi kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, sinun on pyydettävä ja annettava suojauskoodi kaksi kertaa, käyttämällä kummallakin kerralla eri suojaustodistetta.

Anna uusi salasana

Kun olet vahvistanut henkilöllisyytesi antamalla lähettämämme suojauskoodin, sinua pyydetään valitsemaan uusi salasana ja antamaan se kaksi kertaa. Salasanojen on oltava vähintään kahdeksan merkkiä pitkiä, ja niissä on oltava isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja symboleita.

1. Anna uusi salasana Pick a password (Valitse salasana) -näytössä.
  2. Vahvista salasana antamalla se One more time (Vielä kerran) -näytössä uudelleen.

Siinä kaikki! Salasana on vaihdettu.

Sisäänkirjautumisprosessin suorittamisen jälkeen sinulta kysytään, haluatko tallentaa salasanan konsoliin. Varmista, että muistat salasanan, vaikka se on tallennettu konsoliin, jotta voit hallita tiliäsi verkossa tai käyttää profiiliasi ystävän konsolista.

Microsoft-tilin salasanan palauttaminen verkossa

Voit vaihtaa Microsoft-tilin salasanan verkossa siirtymällä Get back into your account (Palaa tiliisi) -sivulle ja noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Kirjoita ensimmäiseen tekstikenttään Microsoft-tilisi.
    Huomautus Jos et tiedä Microsoft-tiliäsi (sähköpostiosoite ja salasana), lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tilin selvittäminen.
  2. Kirjoita toiseen tekstikenttään näytössä näkyvät merkit. Tällä varmistetaan, että et ole robotti.
  3. Valitse Next (Seuraava).

Seuraavassa näytössä voit valita, lähetetäänkö sinulle palautuslinkki sähköpostiin vai koodi puhelimeen.

Valitse vaihtoehto, joka sopii itsellesi parhaiten:

• Haluan, että minulle lähetetään palautuslinkki: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat, että sinulle lähetetään salasanan palautuslinkki tiliin liitettyyn vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseen. Palauta salasana napsauttamalla sähköpostiviestissä olevaa linkkiä.
  • Lähetä koodi puhelimeen: Valitse tämä vaihtoehto, jos olet liittänyt puhelimen tiliin, jonka kautta voit vastaanottaa suojauskoodin teksti- tai ääniviestinä. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinua pyydetään ylimääräisenä turvatoimena antamaan puhelinnumerosi viimeiset neljä numeroa.

Lue, mitä pitää tehdä, jos et voi käyttää mitään näistä salasanan palauttamisen vaihtoehdoista

Jos et voi käyttää mitään salasanan palauttamisen vaihtoehdoista, voit palauttaa Microsoft-tilin täyttämällä tilin palauttamisen lomakkeen verkossa. Voit tehdä tämän siirtymällä ohjeaiheeseen Microsoft-tilin palauttaminen ja noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Kirjoita Email address (Sähköpostiosoite) -tekstikenttään käytettävän Microsoft-tilin sähköpostiosoite.
  2. Kirjoita Contact email address (Yhteyshenkilön sähköpostiosoite) -tekstikenttään voimassa oleva sähköpostiosoite, jonka kautta voimme ottaa yhteyttä sinuun.
  3. Kirjoita kolmanteen tekstikenttään näytössä näkyvät merkit. Tällä varmistetaan, että et ole robotti.
  4. Valitse Seuraava.

Microsoft-tilisi suojauksen varmistamiseksi sinulta pyydetään tietoja, joita annoit avatessasi tilin.

Vinkkejä tilin palauttamisen lomakkeen täyttämiseen

• Anna vaihtoehtoinen sähköpostiosoite. Varmista, että tämä sähköpostiosoite on käytettävissäsi, jotta voit vastaanottaa lähettämämme tilitiedot.
  • Vastaa niin moneen kysymykseen kuin voit.
  • Käytä niitä tietoja, jotka annoit, kun avasit tilin tai päivitit sitä viimeksi.
  • Lähetä lomake tietokoneella, jota käytät usein.
  • Muista, että sähköpostiosoitteesi voi olla maakohtainen. Jos tilisi on luotu esimerkiksi Suomessa, toimialueena voi olla "hotmail.fi" eikä "hotmail.com".

Kun olet täyttänyt tilin palauttamisen verkkolomakkeen, saat sähköpostiisi vahvistuksen pyyntösi vastaanottamisesta. Pyyntöösi vastataan 24 tunnin kuluessa (yleensä paljon nopeammin).

Huomautuksia

• Salasanan palautuslinkki vanhentuu 24 tunnin kuluttua sen lähetyshetkestä, joten tarkkaile sitä. Jos et saa sähköpostiviestiä, tarkista, onko tilin palauttamisen sähköposteja päätynyt roskapostikansioosi.
  • Suosittelemme, että päivität tilisi, jotta voit myöhemmin vaihtaa salasanasi helposti, jos se on tarpeen. Katso suojaustietojen päivitysohjeet alta kohdasta Microsoft-tilin suojaustietojen päivittäminen.

Anna uusi salasana

Kun olet saanut salasanan palautuslinkin sisältävän sähköpostiviestin, vaihda salasanasi napsauttamalla sähköpostiviestissä olevaa linkkiä.

Linkin napsauttamisen jälkeen sinua pyydetään valitsemaan uusi salasana ja antamaan se kaksi kertaa. Salasanojen on oltava vähintään kahdeksan merkkiä pitkiä, ja niissä on oltava isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja symboleita.

Jos salasanan vaihtaminen ei onnistu

Jos olet suorittanut salasanan palautusprosessin verkossa, mutta et pysty antamaan tarpeeksi tietoja palautuksen suorittamista varten, ota yhteyttä Xbox-tukeen, jotta voimme tutkia tilihistoriaasi tarkemmin ja katsoa, pystymmekö suorittamaan vahvistusprosessin salasanan vaihtamista varten. Tämä prosessi kestää yleensä 24 tuntia, mutta se voi viivästyä, jos tietoja puuttuu.

Kun otat yhteyttä Xbox-tukeen, ota käsille seuraavat tiedot:

1. Microsoft-tilin sähköpostiosoite
  2. vaihtoehtoinen sähköpostiosoite, jonka kautta voimme ottaa sinuun yhteyttä, jos meillä on kysyttävää
  3. Xbox Live -profiiliin liittyvä pelaajatunnus
  4. viitenumero Microsoftin lähettämästä sähköpostiviestistä, jossa todetaan, että henkilöllisyyttäsi ei voi vahvistaa
  5. useimmin käyttämäsi konsolin konsoli- tai laitetunnus.
  • Jos olet Xbox 360 -käyttäjä, anna 12-numeroinen Xbox 360 -konsolitunnus. Konsolitunnuksen selvittämiseksi sinun ei tarvitse olla yhteydessä Internetiin tai Xbox Liveen. Löydät tunnuksen seuraavasti:
    • Paina ohjaimen keskellä olevaa opaspainiketta.
    • Siirry kohtaan Settings (Asetukset).
    • Valitse Console settings (Konsoliasetukset).
    • Valitse System info (Järjestelmän tiedot).
  • Jos olet päivittämässä Xbox 360:n Xbox Oneksi, anna Xbox 360 -konsolitunnus (katso ohjeet edeltä). Mitä enemmän tilihistoriasta pystymme tarkistamaan, sitä todennäköisemmin pystymme palauttamaan tilisi.
  • Jos olet Xbox One -käyttäjä, anna 16-numeroinen laitetunnus. Konsolisi on oltava yhdistettynä Internetiin, jotta Xbox Live -laitetunnus pystytään hakemaan. Löydät tunnuksen seuraavasti:
    • Paina aloitusnäytössä langattoman Xbox One -ohjaimen valikkopainiketta.
    • Valitse Settings (Asetukset).
    • Valitse System (Järjestelmä).
    • Valitse Console info (Konsolin tiedot).

Microsoft-tilin suojaustietojen päivittäminen

Xbox Live edellyttää, että tililläsi on kaksi suojaustodistetta, joista toisen on oltava puhelinnumero tai sähköpostiosoite. On suositeltavaa käyttää todisteina yhtä puhelinnumeroa ja yhtä sähköpostiosoitetta, jotta tilisi suojaus olisi paras mahdollinen. Kun todisteita on kaksi, pääset todennäköisemmin käyttämään tiliäsi, jolloin vaara tilisi lyhytaikaisestakin lukituksesta pienenee.

Puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen lisääminen tiliin

Voit lisätä suojaustodisteen Microsoft-tiliisi seuraavasti:

1. Siirry Manage your security info (Hallitse suojaustietojasi) -sivulle ja kirjaudu sisään Microsoft-tililläsi.
  2. Valitse Puhelinnumero- tai Vaihtoehtoinen sähköpostiosoite -kohdassa Lisää.
  3. Anna uusi sähköpostiosoite tai puhelinnumero ja valitse OK tai Tallenna.

Huomautus
    Jos tilissäsi on todiste, sinun on ehkä käytettävä sitä uuden todisteen lisäämisen vahvistamiseen. Jos lisäät uuden sähköpostiosoitteen uudeksi suojaukseksi, vahvistusviesti saatetaan lähettää olemassa olevana suojaustietona käytettyyn sähköpostiosoitteeseen. Valitse Vahvista ja seuraa ohjeita.

Lisätietoja suojaustodisteiden hallinnasta on seuraavissa ohjeaiheissa: