Microsoft-tili: usein kysytyt kysymykset

Microsoft-tilin hallinta Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi tilitietojen tarkistamista ja päivittämistä varten.

Yleiskuvaus

Microsoft-tilillä hallinnoidaan Xbox Liveä ja muita Microsoftin palveluja, esimerkiksi Outlook.comia, OneDrivea, Skypea, Windows 10:tä ja Windows Phonea. Tämän keskitetyn tilin avulla voit

• hallita kaikkia Microsoftin palveluita yhdeltä tililtä
  • kirjautua sisään Xbox-konsoliin tai Windows 10:n Xbox-sovellukseen
  • hallita ostoksia ja tilauksia
  • määrittää ja hallita perheasetuksia lastesi suojaamiseksi.

Tällä sivulla on vastauksia yleisiin kysymyksiin ja resursseja, joista saat lisätietoja Microsoft-tilin hallinnasta.

Aiheet

Miten voin luoda Microsoft-tilin?

Jos käytät sähköpostiosoitetta ja salasanaa kirjautuaksesi Microsoftin muihin palveluihin, kuten Hotmailiin, Outlookiin, Messengeriin tai Xbox Liveen, sinulla on jo Microsoft-tili. Sen avulla voit kirjautua sisään mihin tahansa Xbox-konsoliin tai -palveluun.

Jos sinulla ei ole Microsoft-tiliä, voit helposti luoda sen Microsoftin Luo tili -sivulla toimimalla ohjeiden mukaan. Voit käyttää mitä tahansa säännöllisesti käyttämääsi sähköpostiosoitetta, mutta voimme myös auttaa sinua luomaan uuden @outlook.com-sähköpostiosoitteen.

Miten kirjaudun sisään uuteen Xbox-konsoliin tai Xbox-sovellukseen?

Mitä teen, jos sisäänkirjauduttaessa tapahtuu virhe?

• Jos tiedät Microsoft-tilisi tiedot, mutta et edelleenkään pysty kirjautumaan sisään tiliisi, varmista ensin, ettei Xbox Live -palvelussa ole häiriöitä.
  • Jos palvelussa ei ole häiriöitä, selaa mahdollisten virheiden luetteloa, jossa on tietoja sisäänkirjautumisen yleisistä ongelmista ja Microsoft-tilin virhesanomista. Jos et näe virhettä luettelossa, etsi se käyttämällä virhe- ja tilakoodien hakua, niin saat tietoja juuri kyseisestä virheestä.
  • Jos kumpikaan näistä ratkaisuista ei toimi, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Miten voin vaihtaa, palauttaa tai poistaa sisäänkirjautumiseen käytettävän salasanan?

Vaihda salasanasi

Tilin suojausta parantaa myös se, jos vaihdat salasanaasi säännöllisin väliajoin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tilin salasanan vaihtaminen.

Vaihda salasanasi, jos olet unohtanut sen

Jos et tiedä Microsoft-tilisi sähköpostiosoitetta tai salasanaa, käytä kadonneen tilin ratkaisua tai kadonneen salasanan ratkaisua.

Poista salasanasi konsoleista, joihin se on aikaisemmin tallennettu

Ota selvää, miten voit käyttää salasanaa konsolin kirjautumisasetusten hallintaan

Miten voin vaihtaa Microsoft-tilini sähköpostiosoitteen?

Jos haluat vaihtaa Microsoft-tilisi sähköpostiosoitteen, voit päivittää sen osoitteessa account.microsoft.com. Kun olet kirjautunut sisään, valitse Omat tiedot ja sitten Manage how you sign in at Microsoft (Microsoft-kirjautumisen hallinta).

Minulla on eri Microsoft-tilit eri palveluihin. Miten voin yhdistää ne?

Tällä hetkellä palveluita ei voi siirtää yhdeltä Microsoft-tililtä toiselle. Se saattaa kuitenkin olla mahdollista tulevaisuudessa.

Mitä ovat Microsoft-tilin suojaustiedot ja miten voin hallita niitä?

Kun vaihdat luottamuksellisia tilitietoja (esimerkiksi salasanan tai yhteystiedot), lähetämme tallennettuun puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen suojauskoodin, jonka tarkoituksena on varmistaa, että muutoksen tekijä on tilin omistaja.

Kaikilla tileillä on oltava vähintään yksi yhteydenottotapa, mutta on suositeltavaa ilmoittaa sekä puhelinnumero että sähköpostiosoite siltä varalta, että jompikumpi ei ole käytettävissä. Voit tarkistaa suojaustietosi kirjautumalla sisään osoitteessa account.microsoft.com ja valitsemalla Suojaus ja tietosuoja.

Ota selvää, miten voit

Miten voin sulkea Microsoft-tilini?

Jos haluat sulkea Microsoft-tilisi, perehdy ohjeaiheeseen Microsoft-tilin sulkeminen. Voit avata suljetun tilin 60 päivän kuluessa uudelleen. 60 päivän kuluttua tili ja kaikki siihen liittyvät tiedot poistetaan lopullisesti järjestelmistämme.