Microsoft-tilin hallinta

Mikä on Microsoft-tili?

Microsoft-tilillä hallinnoidaan Xbox Liveä ja muita Microsoftin palveluja, esimerkiksi Outlook.comia, OneDrivea, Skypea, Windows 8:aa, Windows Phonea ja Xbox Musicia. Tässä sivustossa voit hallinnoida ostoja, laskutustietoja ja sisältöä vain yhtä tiliä käyttämällä.

Microsoft-tilin luomiseen tarvitset sähköpostiosoitteen ja salasanan, joilla kirjaudut sisään Microsoftin palveluihin. Voit luoda tilin Microsoftin verkkosähköpostiosoitteella (käyttäjänimi@live.com tai käyttäjänimi @outlook.com) tai muulla toimivalla sähköpostiosoitteella (kuten @gmail.com-, @comcast.net- tai @yahoo.com-osoitteet). Voit halutessasi luoda myös täysin uuden Outlook.com-sähköpostiosoitteen uutta Microsoft-tiliä luodessasi.

Ratkaisut

Kirjautuminen sisään Microsoft-tiliin (tai uuden tilin luominen)

Jos käytät sähköpostiosoitetta ja salasanaa Microsoftin muihin palveluihin, kuten Hotmailiin, Outlookiin, Messengeriin tai Xbox Liveen, kirjautumiseen, sinulla on jo Microsoft-tili.

Jos tiedät tämän sähköpostiosoitteen ja salasanan, sinun tulisi pystyä kirjautumaan sisään Microsoft-tiliisi. Jos sinulla ei ole Microsoft-tiliä, sen hankkiminen on helppoa.

Jos sinulla on Microsoft-tili, mutta olet unohtanut kirjautumistietosi, lisätietoja on ohjeaiheessa Unohtunut Microsoft-tili tai -salasana. Jos tiedät kirjautumistietosi, mutta saat virhesanoman yrittäessäsi kirjautua sisään, lisätietoja on ohjeaiheessa Virhesanoma kirjauduttaessa sisään Microsoft-tiliin.

Lisätietoja toimenpiteistä, jos unohdat Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen

Jos et muista Microsoft-tilisi sähköpostiosoitetta, lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tilin selvittäminen.

Lisätietoja toimenpiteistä, jos unohdat Microsoft-tilin salasanan

Jos et muista Microsoft-tilisi salasanaa, voit palauttaa salasanan verkossa. Siirry selaimella salasanan palauttamisen sivulle ja anna Microsoft-tilisi sähköpostiosoite. Voit valita, millä tavalla salasanan palautuslinkki sinulle lähetetään.

Jos et voi palauttaa Microsoft-tilisi salasanaa annetuilla palauttamisvaihtoehdoilla, voit palauttaa Microsoft-tilisi käyttöoikeuden täyttämällä tilin palauttamisen lomakkeen verkossa. Siirry Microsoft-tilin salasanan palauttamisen sivulle ja täytä tilin palauttamisen lomake seuraamalla ohjeita.

Lisätietoja Microsoft-tilin salasanan nollaamisesta tai palauttamisesta on ohjeaiheessa Unohtunut Microsoft-tilin salasana.

Lisätietoja toimenpiteistä, jos tiedät Microsoft-tilisi sähköpostiosoitteen ja salasanan, mutta saat virhesanoman, kun yrität kirjautua sisään

Jos tiedät Microsoft-tilisi tiedot, mutta et edelleenkään pysty kirjautumaan sisään tiliisi, varmista ensin, ettei Xbox Live -palvelussa ole häiriöitä.

Jos palvelussa ei ole häiriöitä, lue lisätietoja sisäänkirjautumisen yleisistä ongelmista ja Microsoft-tilin virhesanomista ohjeaiheesta Xbox-tilin hallintavirheet. Jos et näe virhettä tässä luettelossa, etsi se käyttämällä Xbox-virhekoodien ja -tilakoodien hakua, niin saat tarkempia tietoja juuri kyseisestä virheestä.

Microsoft-tilin suojaustietojen hallinta

Salasanat
Microsoft-tili ja sen salasana voidaan tallentaa Xbox-konsoliin, jolloin voit kirjautua nopeasti ja helposti Xbox Liveen sekä muihin Microsoftin palveluihin. Jos et halua, että kukaan muu voi kirjautua sisään Xbox Liveen tililläsi, voit suojata konsolin Xbox Live -profiilin salasanalla. Tällöin profiiliin kirjautuminen edellyttää Microsoft-tilin salasanan antamista. Lisätietoja tästä on ohjeaiheessa Xbox Live -profiilin suojaaminen salasanalla. Jos haluat poistaa tallennetun Microsoft-tilin salasanan konsolistasi kokonaan, lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tilin salasanan poistaminen Xbox 360 -konsolista.

Tilin suojausta parantaa myös se, jos vaihdat salasanaasi säännöllisin väliajoin. Lisätietoja tästä on ohjeaiheessa Microsoft-tilin salasanan vaihtaminen. Tämän lisäksi tiliin kannattaa lisätä ylimääräisiä suojaustietoja (kuten matkapuhelinnumero tai vaihtoehtoinen sähköpostiosoite) sen varalta, että sinun on joskus palautettava tilisi salasana tai vahvistettava tilisi omistajuus. Lue lisätietoja siitä, miten voit lisätä Microsoft-tiliisi salasanan vaihtamisen suojaustietoja tilin suojauksen parantamiseksi.

Suojaustodisteet
Suojaustodisteet ovat tapa varmistaa tilisi omistajuus. Voimme auttaa sinua ratkaisemaan tilissäsi mahdollisesti esiintyviä ongelmia, jos meillä on puhelinnumero ja sähköpostiosoite, jonne voimme lähettää koodin varmistaaksemme, että olet oikeasti kyseisen tilin omistaja.

• Näillä todisteilla hallitaan pääsyä tiliisi tai toimintoihin Xbox.comissa, Xbox 360 -konsolissa, Xbox Livessä, Windowsissa ja muissa paikoissa, joissa Microsoft-tiliäsi käytetään.
  • Tämä suojaa tiliäsi ja auttaa sinua palauttamaan salasanasi.
  • Jos unohdat salasanasi tai joku yrittää käyttää tiliäsi, meillä on oltava keino tavoittaa sinut, jotta tilisi hallinta voidaan palauttaa. Siksi nämä tiedot kannattaa pitää ajan tasalla. Käytämme näitä tietoja vain suojaamaan tiliäsi.

Lisätietoja suojaustodisteista ja siitä, kuinka ne suojaavat Microsoft-tiliäsi, on ohjeaiheessa Microsoft-tilin suojaustodisteiden yleiskatsaus. Lisätietoja suojaustodisteiden määrittämisestä ja hallinnasta on ohjeaiheissa Microsoft-tilin suojaustodisteiden lisääminen ja Microsoft-tilin suojaustodisteiden poistaminen.

Jos et voi käyttää suojaustodisteitasi sen takia, että ne ovat vanhentuneet, niissä on virheitä tai olet unohtanut ne, lue lisätietoja ohjeaiheesta En voi käyttää Microsoft-tilini suojaustodisteita. Jos olet ottanut käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen, mutta et voi kirjautua sovellukseen tai laitteeseen, joka ei kysy suojaustodisteita, lue lisätietoja ohjeaiheesta Sovellus tai laite ei kysy suojaustodisteita.

Xbox Live -pelaajatunnukseen liitetyn Microsoft-tilin vaihtaminen

Xbox Live -pelaajatunnus liitetään Microsoft-tiliin kirjautumista varten. Jos haluat vaihtaa olemassa olevan pelaajatunnuksesi toiseen Microsoft-tiliin, lisätietoja on ohjeaiheessa Pelaajatunnuksen vaihtaminen toiseen Microsoft-tiliin.

Microsoft-tilin peruuttaminen tai poistaminen Xbox-konsolista

Jos haluat sulkea Microsoft-tilisi, lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tilin peruuttaminen. Jos haluat poistaa tallennetun Microsoft-tilin salasanan konsolistasi kokonaan, lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tilin salasanan poistaminen Xbox 360 -konsolista.

Microsoft-tilit: usein kysyttyjä kysymyksiä