Microsoft-tilin suojaustietojen yleiskatsaus

Yleiskuvaus

Suojaustiedoilla tarkoitetaan puhelinnumeroa tai toissijaista sähköpostiosoitetta, jota käyttämällä voimme ottaa sinuun yhteyttä tilin suojausta koskevissa asioissa. Näiden tietojen perusteella voimme vahvistaa henkilöllisyytesi, ennen kuin tiliisi tehdään muutoksia. Näihin muutoksiin kuuluvat muun muassa uusi salasana, laskutustiedot tai yhteystiedot. Ne auttavat pitämään tilisi suojattuna.

Henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi Microsoft pyytää asiakkaita varmistamaan, että heidän Microsoft-tiliensä suojaustiedot ovat ajan tasalla. Sen mukaan, kuinka kauan suojaustietojesi päivittämisestä on kulunut aikaa, sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään Microsoft-tilisi tunnistetiedoilla, lisäämään tiliisi suojaustiedot tai vahvistamaan Microsoft-tililläsi olevat tiedot.

Aiheet

Kirjaudu sisään Microsoft-tilisi tunnistetiedoilla

Jos et ole hiljattain antanut Microsoft-tilisi sähköpostiosoitetta ja salasanaa, koska tiedot on tallennettu konsoliin, sinua voidaan pyytää vahvistamaan nämä tiedot, jos sinun on ladattava profiilisi tai kirjauduttava sisään uuteen Xbox-konsoliin.

Jos sinua pyydetään päivittämään tai vahvistamaan salasanasi, sinun on tehtävä tämä viikon kuluessa. Jos et päivitä tai vahvista salasanaasi viikon kuluessa, Microsoft lukitsee tilisi sen suojaamiseksi. Siksi et pysty kirjautumaan sisään uudelleen, kunnes olet vahvistanut salasanasi.

Huomautuksia

• Voit vaihtaa Microsoft-tilin salasanan siirtymällä sisäänkirjautumissivulle ja valitsemalla Eikö tilin käyttäminen onnistu? Toimi sitten annettujen ohjeiden mukaan.
  • Jos sinulla on Xbox One -konsoli, vaihda salasanasi valitsemalla Xboxin sisäänkirjautumissivulta I forgot my password (Unohdin salasanani).
  • Jos et tiedä Microsoft-tilisi sähköpostiosoitetta tai salasanaa, käytä kadonneen tilin ratkaisua tai kadonneen salasanan ratkaisua.

Lisää Microsoft-tiliisi suojaustiedot

Voimme vahvistaa, että olet tilin omistaja, ja auttaa sinua ratkaisemaan tilissäsi mahdollisesti esiintyviä ongelmia tavallista nopeammin, jos olet lisännyt tiliisi suojaustiedot. Jos et ole määrittänyt suojaustiedoiksi matkapuhelinnumeroa tai vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta, sinun on pyydettäessä lisättävä se.

Huomautus Lisätietoja Microsoftin tavasta käyttää suojaustietoja on ohjeaiheissa Microsoft-tilin suojaustiedot: usein kysyttyä.

Xbox One -käyttäjät

Jos käytät Xbox One -konsolia ja sinua pyydetään lisäämään suojaustiedot, voit tehdä tämän konsolissa toimimalla tässä annettujen ohjeiden mukaan. Sinun on annettava puhelinnumero tai sähköpostiosoite, johon voimme lähettää tilisi käytön mahdollistavan suojauskoodin. Suosittelemme, että tiliisi on tallennettu vähintään kaksi yhteydenottotapaa siltä varalta, että et pysty käyttämään jotakin niistä. Voit ehkä menettää oikeudet sähköpostisi käyttöön, jos muutat tai vaihdat sähköpostin palveluntarjoajaa.

Huomautus Voit lisätä suojaustiedot myös verkkoselaimella. Toimi tällöin seuraavassa ”Xbox 360 -käyttäjät” -kohdassa annettujen ohjeiden mukaan.

Xbox 360 -käyttäjät

1. Siirry sisäänkirjautumissivulle.
  2. Kirjaudu sisään käyttämällä Microsoft-tilisi sähköpostiosoitetta ja salasanaa.
  3. Valitse Suojaus ja tietosuoja.
  4. Valitse Hallitse suojauksen lisäasetuksia.
  5. Lisää puhelinnumero tai sähköpostiosoite valitsemalla Suojaustiedot auttavat pitämään tilisi suojattuna -kohdasta Lisää uusi sähköpostiosoite tai Lisää uusi puhelinnumero.
  6. Anna puhelinnumero tai sähköpostiosoite, johon voimme lähettää sinulle suojauskoodin. Suosittelemme, että tiliisi on tallennettu vähintään kaksi yhteydenottotapaa siltä varalta, että et pysty käyttämään jotakin niistä. Voit ehkä menettää oikeudet sähköpostisi käyttöön, jos muutat tai vaihdat sähköpostin palveluntarjoajaa.
  7. ?

Tarkista Microsoft-tilisi suojaustiedot

Kun lisäät suojaustiedot, sinun on tarkistettava, että saat kyseiseen sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon lähetetyn suojauskoodin. Jos ohitit tämän vaiheen, kun alun perin loit tilin, sinun on tehtävä tämä pyydettäessä.

Xbox One -käyttäjät

Jos käytät Xbox One -konsolia ja sinua pyydetään tarkistamaan suojaustiedot, voit tehdä tämän konsolissa toimimalla tässä annettujen ohjeiden mukaan.

Huomautus Jos et enää pysty käyttämään luettelossa olevaa sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa, sinun on poistettava se ja annettava uudet suojaustiedot verkossa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tilin suojaustodisteiden päivittäminen Xbox Liveä varten.

Xbox 360 -käyttäjät

Sinun on vahvistettava Microsoft-tilin suojaustiedot, kun lisäät uuden sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron. Microsoft-tiliin lisättävään sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon lähetetään vahvistuskoodi. Tiedot lisätään vasta oikean vahvistuskoodin antamisen ja vahvistamisen jälkeen.