Xbox One -konsolin käyttäminen vieraana

Kun sinulla on vieras, joka haluaa osallistua rinnakkaisiin moninpeleihin, mutta hänellä ei ole omaa Xbox Live -tiliä tai pelaajatunnusta, hän voi luoda itselleen Xbox One -konsolissa kertakäyttöisen vierastilin.

Vierastiliä käytettäessä luodaan tilapäinen tili, joka on kopio konsoliin kirjautuneena olevan perheenjäsenen tilistä.

Istunnon lopussa, kun vierastilin luontiin käytetyn tilin omistava perheenjäsen kirjautuu ulos, myös vierastili kirjataan ulos ja poistetaan konsolista.

Vierastilin luominen Xbox Onessa

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Kirjaudu sisään.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse tilisi sisäänkirjautumista varten.
Aloituspaneelin yläpuolella olevassa kirjautumispaneelissa näkyy tilien luettelo.
  1. Valitse Lisää ja hallitse.
  2. Valitse Lisää vieras.
Näytössä näkyvät sisäänkirjautuneen tilin pelaajakuva sekä asetukset Lisää uusi ja Lisää vieras, joka on korostettu.
  1. Jos aiot käyttää Xbox Onen Kinectiä, ota Kinect-sensori ohjeiden mukaan käyttöön, jotta se tunnistaa vieraan. Muussa tapauksessa voit ohittaa Kinectiä koskevat ohjeet.

Vierastili on isäntätilin kopio, joka näkyy nimellä Isännän nimi (1).

Näytössä näkyvät sisäänkirjautuneiden pelaajien pelaajakuvat, joista yksi on valittu, sekä asetukset Kirjaudu ulos ja Minua ei tunnistettu.

Jos sinulla on useita vieraita, jotka haluavat osallistua peliin, voit luoda lisää vierastilejä valitsemalla Lisää vieras uudelleen.

Vierastilin poistaminen Xbox One -konsolista

Kun sinä tai vieras kirjaudutte ulos, vierastili poistetaan. Voit kirjautua ulos konsolista seuraavasti:

1. Palaa aloitusnäyttöön painamalla Xbox-painiketta  avataksesi oppaan ja valitse sitten Aloitus.
Esimerkki Xboxin aloitusnäytöstä
  1. Korosta vasemmassa yläkulmassa oleva pelaajakuva.
Esimerkki aloitusnäytöstä, jonka kulmassa oleva pelaajakuva on korostettu.
  1. Valitse tili, paina ohjaimen A-painiketta ja valitse sitten Kirjaudu ulos.
Paneelissa näkyvät yhden sisäänkirjautuneen pelaajan pelaajakuva sekä asetukset Näytä profiili ja Kirjaudu ulos, joka on korostettu.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tietosuoja- ja verkkoturva-asetuksia vierastiliin sovelletaan?

Jos konsoliin on kirjautunut vain yksi henkilö, vierastilillä on samat tietosuoja-asetukset kuin isännällä.

Jos konsoliin on kirjautunut useita kotitalouden jäseniä, vierastilillä on samat tietosuoja- ja verkkoturva-asetukset kuin sillä perheenjäsenellä, jolla on kaikkein rajoittavimmat asetukset. Jos konsoliin on esimerkiksi kirjautunut lapsi, vieraaseen sovelletaan lapsen asetuksia.

Voiko vieras tehdä ostoksia käyttämällä isäntätilin maksuvälinettä?

Ei, isännän maksuvälineitä ja tilauksia ei lisätä vierastiliin. Vierastililtä ei voi tehdä ostoksia.

Voinko tallentaa tämän vierastilin tulevaa käyttöä varten?

Kun isäntä tai vieras kirjautuu ulos, vierastili poistetaan konsolista. Jos vieras suunnittelee pelaavansa tällä konsolilla tulevaisuudessa, suosittelemme, että hän luo Microsoft-tilin ja pelaajatunnuksen konsolilla.