Xbox 360 Kinect -sensorin äänivirittimen käyttäminen

Yleiskuvaus

Xbox 360 Kinect -ääniviritin havaitsee ja korjaa äänen ongelmia. Käytä viritintä, jos siirrät Kinectiä, lisäät kaiuttimia tai havaitset jonkin seuraavista ongelmista:

• Kinect ei kuule äänikomentojasi oikein.
  • Äänesi ei kuulu jutellessa.
  • Kinect reagoi vääriin äänikomentoihin.

Voit myös ottaa Kinect-keskustelumikrofonin käyttöön ja pois käytöstä Kinect-äänivirittimessä.

Käynnistä Kinect-ääniviritin

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Kinect Tuner (Kinect-viritin).
  3. Valitse Audio (Ääni).

Kinect-äänivirittimen käyttäminen

Kinect-ääniviritin tarkistaa taustahälyn, kaiuttimen äänenvoimakkuuden, mikrofonin kalibroinnin sekä sen, kuuleko Kinect pelaajan äänen peliympäristössä. Voit myös ottaa keskustelumikrofonin käyttöön ja pois käytöstä Kinect-äänivirittimessä. Alla on kuvaus näistä toiminnoista sekä ehdotuksia Kinect-äänivirittimen havaitsemien ongelmien korjaamiseksi.

Taustahäly

Tässä testissä Kinect kuuntelee taustahälyn äänentasoa. Jos taustahälyä on liikaa, kokeile seuraavaa:

• Hiljennä muiden äänilaitteiden äänenvoimakkuutta.
  • Pyydä huoneessa olevia olemaan hiljaa.
  • Siirrä Kinect kauemmaksi värähtelylähteistä, kuten tietokoneet, DVD-soittimet, kaiuttimet ja pelijärjestelmät.
  • Siirrä Kinect kauemmaksi äänilähteistä, joita voivat olla esimerkiksi ikkunat, tuulettimet ja ilmanvaihtokanavat.

Kaiuttimen äänenvoimakkuus

Tässä testissä Kinect toistaa äänen ja kuuntelee kaiuttimiasi. Jos kaiuttimen äänenvoimakkuus on liian alhainen, lisää voimakkuutta ja kokeile uudelleen.

Mikrofonin kalibrointi

Tässä testissä Kinect mittaa mikrofonin poimimaa ääntä kummastakin kaiuttimesta erikseen sekä yhdessä. Tämän testin ansiosta Kinect voi kuunnella pelaajaa välittämättä peleistä ja videoista tulevasta äänestä.

1. Hiljennä taustaäänet.
  2. Säädä äänenvoimakkuus suurimmalle tasolle, jota yleensä käytät, kun pelaat pelejä tai katsot televisiota.
  3. Seiso tai istu paikassa, jossa pelaat pelejä tai katsot televisiota.
  4. Pysy hiljaa ja kuuntele kahta äänimerkkiä.
  5. Jos äänenvoimakkuus on liian alhainen, lisää voimakkuutta ja kokeile uudelleen.

Puhetasot

Tässä testissä Kinect varmistaa, että se kuulee äänesi. Jos puhut liian hiljaa, kokeile seuraavaa:

• Valitse Begin Speaking (aloita puhuminen) ja toista teksti puhumalla selkeästi.
  • Siirry lähemmäs Kinectiä.

Keskustelumikrofoni

Valitse, haluatko käyttää Kinectiä keskustelumikrofonina.