Langalliset ja langattomat Xbox 360 -ohjaimet

Xbox 360 -ohjain

Ohjaimen ulkoasu ja painikkeiden ja näppäinten nimet

Xbox 360 -ohjaimen etuosassa olevat toiminnot on merkitty numeroilla ja kirjaimilla seuraavan taulukon mukaisesti.
1 Oikea sauva 8 Start-painike
2 Suunta-alusta (D-alusta) 9 Oikea liipaisin
3 Vasen sauva 10 Oikea bumper-painike
4 Back-painike A A-näppäin (vihreä näppäin)
5 Vasen bumper-painike B B-näppäin (punainen näppäin)
6 Vasen liipaisin X X-näppäin (sininen näppäin)
7 Opaspainike Y Y-näppäin (keltainen näppäin)

Ohjauspainikkeen ja virtapainikkeen valot

Pidä opaspainike painettuna konsolin ja ohjaimen käynnistämiseksi ja sammuttamiseksi, ja paina sitä päästäksesi Xbox-oppaaseen (valintavalikko), kun konsoli on käynnissä.

Konsolin opaspainikkeen ja virtapainikkeen ympärillä on valot. Kun yhdistät ohjaimen konsoliin, osa valoista muuttuu vihreiksi, mikä osoittaa, että ohjain on yhdistetty. Kun esimerkiksi yhdistät ensimmäisen ohjaimen konsoliin, valojen vasen yläosa syttyy:

Lähikuva ohjaimesta, jonka opaspainikkeen vasemman yläneljänneksen merkkivalo palaa.
Alkuperäisen Xbox 360 -konsolin opaspainikkeen virtapainikkeen vieressä oleva vasen yläosa palaa.

Konsoliin voi yhdistää jopa neljä ohjainta.

Alkuperäisessä Xbox 360 -konsolissa ja Xbox 360 S -konsolissa kullekin yhdistetylle ohjaimelle määritetään yksi neljästä valaistusta osiosta. Ensimmäiselle yhdistetylle ohjaimelle määritetään vasen yläosa, seuraavalle oikea yläosa, seuraavalle vasen alaosa ja viimeiselle oikea alaosa.

Kun käytät ohjainta Windows 10 -laitteen kanssa, opaspainike avaa pelipalkin, kun painiketta painetaan tietokonepelin aikana. Poikkeus: jos peliä suoratoistetaan Windows 10:n Xbox-sovelluksella, tätä painiketta painettaessa palataan Xbox-sovelluksen aloitusnäyttöön.

Huomautus Xbox 360 E -konsolissa virtapainikkeen ympärillä on yksi vihreä valo. Saat ohjaimellesi määritetyn pelaajapaikan selville ohjaimen opaspainikkeen ympärillä olevasta valokehästä.

Lähikuva ohjaimesta, jonka opaspainikkeen vasemman yläneljänneksen merkkivalo palaa.
Xbox 360 E -konsolin virtapainikkeen ympärillä oleva valokehä on valaistu.

Ohjaimen yhdistäminen

Langallisen tai langattoman ohjaimen yhdistämisestä Xbox 360 -konsoliin on lisätietoja ohjeaiheessa Ohjaimen yhdistäminen Xbox 360 -konsoliin.

Kaapelin turvavapautin

Langallisen Xbox 360 -ohjaimen kaapelin turvavapautin on irronnut.

Langallisen Xbox 360 -ohjaimen kaapelissa on turvavapautin. Ohjainkaapelin turvavapautin on suojaominaisuus, joka on suunniteltu estämään Xbox 360 -konsolia kaatumasta, jos sen kaapelia vedetään. Tätä riskiä voi vähentää edelleen estämällä ohjaimen kaapeleita menemästä sekaisin.

Laajennusportti

Langattoman Xbox 360 -ohjaimen laajennusportin avulla on mahdollista yhdistää lisälaitteita, esimerkiksi Xbox 360 -kuulokemikrofoni.

Huomautus Laajennusportti on suuntaohjaimen (ristiohjaimen) ja ohjaimen oikean sauvan alla.

Xbox 360 -ohjain Windows-ohjelmistoa varten

Windows-ohjelmistolle tarkoitetun Xbox 360 -ohjaimen avulla on mahdollista käyttää langallista Xbox 360 -ohjainta Microsoft Windows -tietokoneessa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox 360 -ohjaimen määrittäminen tietokonetta varten. Saat ohjeet ohjaimien pelikohtaiseen määritykseen kunkin pelin käyttöohjeista.

Jos Xbox-ohjaimen käyttämisessä on ongelmia, tutustu alla olevaan Samankaltaiset ongelmat -osioon. Jos tarvitset lisää apua, ota yhteyttä Xbox-tukeen.