Xbox 360:n Video Kinect

Video Kinect -toiminnon määrittäminen

Video Kinect -toiminnon avulla voit käydä suoria videokeskusteluita Xbox Live -ystäviesi kanssa.

Jos haluat käyttää Video Kinect -toimintoa, tarvitset seuraavat:
  • Kinect-sensori tai Xbox Live Vision -kamera ja kuulokemikrofoni
  • Xbox Live -jäsenyys (Xbox 360:llä tarvitaan Gold -jäsenyys)

Video Kinect -toiminnon määrittäminen

Voit etsiä ja määrittää Video Kinect -toiminnon jollakin seuraavista tavoista:

• Siirry kohtaan Social (Yhteisö), valitse Friends (Ystävät), valitse ystävä, siirry D-alustan avulla oikealle ja valitse sitten Invite to Video Kinect (Kutsu Video Kinect -toimintoon).
  • Paina opaspainiketta ja valitse Chat & IM (keskustelu ja pikaviestintä) ja valitse sitten Video Kinect.
  • Valitse Apps (sovellukset), Browse Apps (selaa sovelluksia) ja Social (yhteisö) ja valitse sitten Video Kinect.

Käytä Video Kinect -toimintoa

1. Kirjaudu Xbox Liveen konsolissa.
  2. Siirry kohtaan apps (Sovellukset).
  3. Valitse Browse Apps (Selaa sovelluksia), Social (Yhteisö) ja sitten Video Kinect.
  4. Valitse More Friends (Lisää ystäviä) ja etsi keskustelukumppani.

Voit keskustella vain yhden ystävän kanssa kerrallaan.

Video Kinect -kutsun hyväksyminen
Kun sinut kutsutaan videokeskusteluun, televisioosi tulee viesti. Jos haluat hyväksyä kutsun ja puhua ystäväsi kanssa, toimi seuraavasti:
  1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Valitse Messages (Viestit).
  3. Valitse ystävältäsi saamasi viesti.
  4. Aloita keskustelu valitsemalla Accept Video Kinect Invite (hyväksy Video Kinect -kutsu).

Video Kinect -asetukset
Jos haluat tarkastella Video Kinect -asetuksia, paina ohjaimen Y-näppäintä:

• Auto Zoom (Automaattinen zoomaus): jäljittää liikkeitäsi ja keskittää sinut ruudulle (käytössä oletusarvon mukaan).
  • Kinect Guide (Kinect-opas): avaa Kinect-oppaan.
  • Pause (Keskeytä): keskeyttää videokeskustelun.
  • Cancel (Peruuta): peruuttaa videokeskustelun.

Video Kinect -toiminnon vianmääritys

Video Kinect -keskustelun aloittaminen ei onnistu

Jos Xbox-konsolilla on ongelmia yhteyden muodostamisessa Xbox Live -palveluun, testaa yhteytesi seuraavasti:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta, siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  2. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  3. Valitse Wired Network (Langallinen verkko) tai langattoman verkon nimi (jos niin kehotetaan tekemään).
  4. Valitse Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä). Jos ilmenee yhteysvirhe, kokeile Xbox Live -palvelun yhteysvirheen ratkaisua.

Video Kinect -toiminto ei toimi sujuvasti tai video ei toimi

Video Kinect toimii sujuvimmin, kun huone on hyvin valaistu. Jos video ei toimi sujuvasti, kokeile huoneen valaistuksen lisäämistä. Toinen mahdollisuus on, että Internet-yhteytesi ei ole riittävän nopea. Video Kinect -toiminto toimii parhaiten, jos sekä sinulla että ystävälläsi on nopea Internet-yhteys (vähintään 540 kbps). Parhaaseen suorituskykyyn latausnopeudeksi suositellaan nopeutta 700 kbps kumpaankin suuntaan. Jos tarvitset apua, perehdy Xbox Liven hitausongelman ratkaisuun.

Video toimii, mutta ääni puuttuu

Jos käytät Kinect-sensoria keskusteluun, irrota mahdolliset langalliset tai langattomat kuulokemikrofonit. Video Kinect -toiminto toimii parhaiten, jos sekä sinulla että kaverillasi on nopea Internet-yhteys. Jos ongelmat jatkuvat, lue lisätietoja ohjeaiheesta Xbox Live -keskusteluongelmien vianmääritys.

Video Kinect on estetty tälle profiilille

Video Kinectiä ei voi käynnistää, jos lapsilukolla varustettu profiili on kirjautunut konsoliin (lasten tilien Video Kinect -käyttö on oletusarvoisesti estetty). Lisätietoja verkkoturvallisuuden asetuksien muuttamisesta on ohjeaiheessa Xbox 360 -konsolin lapsitilien verkkoturva- ja tietosuoja-asetukset.

Xbox Live Gold Membership required (Xbox Live Gold -jäsenyys tarvitaan)

Jos pelaajatunnuksellasi on Xbox Live Gold -jäsenyys ja saat tämän sanoman, lopeta Video Kinect -toiminto ja käynnistä se sitten uudelleen.

Kaikkia ystäviä ei näy

• Näet Xbox Live -ystäväsi ainoastaan silloin, kun he ovat online-tilassa.
  • Onko sinulla useampi kuin yksi Microsoft-tili? Jos on, kokeile kirjautua toisella tililläsi, jotta näet, liittyvätkö ystäväsi kyseiseen tiliin. Jos haluat vaihtaa pelaajatunnukseesi liitettyä Microsoft-tiliä, lue lisätietoja ohjeaiheesta Microsoft-tilin tuki.

Esiintyykö ongelmia yhä?

Jos yllä olevat ohjeet eivät korjaa ongelmaa, poista Video Kinect ja asenna se uudelleen. Toimintaohjeet:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta, siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  2. Valitse Storage (Tallennustila).
  3. Valitse tallennuslaitteesi.
  4. Valitse Games (Pelit).
  5. Valitse Video Kinect.
  6. Valitse luettelon jokainen kohde ja valitse sitten Delete (Poista).
  7. Kun Video Kinect -kohteet on poistettu, palaa Friends (Ystävät) -luetteloon.
  8. Lataa Video Kinect uudelleen valitsemalla Invite to Video Kinect (Kutsu Video Kinect -toimintoon).