Langallisen Xbox 360 -kuulokemikrofonin vianmääritys

Kun käytät langallista Xbox 360 -kuulokemikrofonia, saatat kohdata jonkin seuraavista ongelmista:

• Et kuule ääniä kuulokkeesta.
  • Toiset pelaajat eivät kuule sinua.
  • Kuulet kaiun tai melua pelin aikana.

Saatat kärsiä tästä ongelmasta, jos

• liitäntä on likainen
  • tietosuoja- tai perheasetukset on määritetty virheellisesti
  • langallinen Xbox 360 -kuulokemikrofoni on viallinen.

Huomautus Langallista Xbox 360 -kuulokemikrofonia voi käyttää vain aitojen Xbox 360 -laitteiden kanssa. Kuulokemikrofonia ei voi käyttää minkään muun laitteen kanssa. Xbox 360 -konsoli ei lähetä pelien ääniä tai musiikkia langalliseen Xbox 360 -kuulokemikrofoniin.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelmat seuraavien ratkaisujen avulla.

Langallisen Xbox 360 -kuulokemikrofonin kuulokkeesta ei kuulu mitään ääntä

Tarkista ja puhdista Xbox-laitteisto

Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Tarkista kuulokemikrofoni, johto ja liitäntä näkyvien vaurioiden varalta.
  2. Varmista, että liitännässä ei ole likaa. Voit puhdistaa liitännän desinfiointiaineeseen kostutetulla vanupuikolla.
  3. Tarkista, että Xbox 360 -ohjain toimii oikein. Varmista, että voit käynnistää ja sammuttaa konsolin ohjaimella.
  4. Kiinnitä langallisen Xbox 360 -kuulokemikrofonin liitin tiukasti suuntaohjaimen (D-alustan) ja oikean sauvan alapuolella olevaan laajennusporttiin.

Testaa kuulokemikrofoni

Voit testata kuulokemikrofonin tallentamalla viestin ja tarkistamalla, kuuletko sen.

1. Paina Xbox 360 -ohjaimen opaspainiketta .
  2. Valitse Messages (Viestit) ja paina A-painiketta .
  3. Valitse Create New (Luo uusi) ja paina A-painiketta .
  4. Valitse Message (Viesti) ja paina A-painiketta .
  5. Valitse pelaajatunnus ja paina A-painiketta .
  6. Valitse Add Voice (Lisää ääni) ja paina A-painiketta .
  7. Aseta langaton Xbox 360 -kuulokemikrofoni päähäsi.
  8. Aloita viestin tallennus painamalla tallennusnäppäintä (ympyräkuvaketta) ja sitten A-painiketta .
  9. Puhu mikrofoniin selkeästi 5–15 sekunnin ajan.
  10. Pysäytä tallennus painamalla pysäytysnäppäintä (neliökuvaketta) ja sitten A-painiketta .
  11. Paina toistonäppäintä (oikeaa nuolta) ja paina sitten A-painiketta .
  12. Kuuntele tallentamasi puhe:
    • Jos kuulet oman äänesi, kuulokemikrofoni toimii oikein. Jos kuulokemikrofoni ei toimi oikein Xbox Live -palvelussa, sinun on ehkä määritettävä perheasetukset. Siirry seuraavaan osioon.
    • Jos et kuule tallentamaasi viestiä, mikrofoni voi olla mykistettynä tai kuulokkeiden äänenvoimakkuus voi olla liian pieni. Tarkista nämä asetukset.

Määritä perheasetukset

Huomautus Jos määrität konsoliin profiilin lapselle, perheasetusten avulla voit hallita lapsen viestintäasetuksia Xbox Live -palvelussa. Perheasetuksissa voit hallita lasten viestintää koskevia asetuksia. Alle 17-vuotiaiden käyttäjien oletusviestintäasetuksena on Friends Only (Vain ystävät).

Voit määrittää perheasetukset seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään sillä Xbox Live -tilillä, jolla ongelmat esiintyvät.
  2. Siirry kohtaan settings (Asetukset) ja valitse sitten Privacy (Tietosuoja).
  3. Valitse Change Settings (Vaihda asetuksia).
  4. Valitse Customize (Mukauta).
  5. Valitse Activity (Toiminto) -kohdassa Voice and Text (Ääni ja teksti) ja valitse sitten Everyone (Kaikki) tai Friends Only (Vain ystävät).

Varmista, että langallisen Xbox 360 -kuulokemikrofonin äänenvoimakkuus on määritetty oikein.

• Suurenna kuulokemikrofonin äänenvoimakkuutta. Voit tehdä tämän kuulokemikrofonin kaapelissa olevalla äänenvoimakkuuden säätötoiminnolla.
  • Varmista, että äänenvoimakkuus on määritetty oikein tai mykistetty Personal Settings (Omat asetukset) -kohdassa. Voit tehdä tämän seuraavasti:
    1. Paina Xbox 360 -ohjaimen opaspainiketta .
    2. Vieritä oikealle Settings (Asetukset) -kohtaan.
    3. Valitse Preferences (Oletusasetukset).
    4. Valitse Voice (Ääni).
    5. Jos se on valittuna, poista sen valinta valitsemalla Mute (Mykistä) ja painamalla sitten A-painiketta .
    6. Jos ääntä ei ole mykistetty, lisää äänenvoimakkuutta. Valitse äänenvoimakkuuspalkki ja paina sitten suuntaohjainta tai vasenta sauvaa.

Jos ongelma ei ratkea yllä mainituilla keinoilla, sinun on ehkä hankittava uusi langallinen Xbox 360 -kuulokemikrofoni.

Toiset pelaajat eivät kuule sinua

Jos toiset pelaajat eivät kuule sinua, varmista ensin, että mikrofonikytkin ei ole asennossa Mute (Mykistä). Mikrofonikytkin sijaitsee Xbox 360 -kuulokemikrofonin liitännässä.

Huomautus Tarkista pelin käyttöohjeista, täytyykö sinun painaa jotain näppäintä tai painiketta, kun haluat olla yhteydessä muihin pelaajiin pelin aikana.

Jos mikrofonikytkin ei ole asennossa Mute (Mykistä), varmista, että äänenvoimakkuus on tarpeeksi korkealla ja että ääniä ei ole mykistetty Personal Settings (Omat asetukset) -kohdassa. Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Paina Xbox 360 -ohjaimen opaspainiketta .
  2. Vieritä oikealle Settings (Asetukset) -kohtaan.
  3. Valitse Preferences (Oletusasetukset).
  4. Valitse Voice (Ääni).
  5. Varmista, että Mute (Mykistä) -asetus ei ole valittuna. Jos se on valittuna, poista sen valinta valitsemalla Mute (Mykistä) ja painamalla sitten A-painiketta .
  6. Suurenna äänenvoimakkuutta. Voit tehdä tämän valitsemalla äänenvoimakkuuspalkin ja painamalla sitten suuntaohjainta tai vasenta sauvaa .

Jos ongelma ei ratkea yllä mainituilla keinoilla, sinun on ehkä hankittava uusi Xbox 360 -kuulokemikrofoni.

Kuulet kaiun tai melua pelin aikana

Huomautus Tämän kaiun lähteenä voi olla puhuva henkilö eikä se henkilö, joka kaiun kuulee. Jos esimerkiksi kuulet kaiun vain jonkun toisen henkilön puhuessa, ongelma on puhuvan henkilön kuulokemikrofoniyhteydessä oman kuulokemikrofoniyhteytesi sijaan.

Pelin aikana kuuluvat kaiut ja soraäänet voivat aiheutua seuraavista seikoista ja syistä:

• Mikrofoni havaitsee taustaääniä. Tämä koskee myös kuulokkeiden kautta kuultavaa puhetta.
  • Kuulokemikrofonin liitin ei ole kunnolla liitetty ohjaimeen.
  • Käytät langatonta Xbox 360 -ohjainta, jonka akku on vähissä.

Jos sinä tai muut pelaajat kuulette kaikuja tai soraääniä pelin aikana, kokeile seuraavia keinoja:

• Pienennä TV:n tai stereoiden äänenvoimakkuutta.
  • Irrota kuulokemikrofoni ohjaimesta ja liitä se takaisin.
  • Puhdista kuulokemikrofonin johdon liitin puhtaalla liinalla ja liitä kuulokemikrofoni takaisin ohjaimeen.
  • Kokeile kuulokemikrofonin toimivuutta liittämällä se mahdollisuuksien mukaan toiseen ohjaimeen.
  • Jos käytät langatonta Xbox 360 -ohjainta, vaihda sen AA-paristot tai lataa ladattava Xbox 360 -akku.