Langaton Xbox 360 -ohjain katkaisee yhteyden tai ei voi muodostaa yhteyttä

Ongelma

Langaton Xbox 360 -ohjain ei pysty muodostamaan yhteyttä tai ylläpitämään vakaata yhteyttä konsoliin, ja saat seuraavan virhesanoman:

Please reconnect controller (Yhdistä ohjain uudelleen)

Lisäksi langattoman ohjaimen neljä vihreää valoa vilkkuvat keskeytyksettä.

Tähän voi olla syynä jokin seuraavista:

• Langattoman Xbox 360 -ohjaimen paristojen virta on vähissä, tai Xbox 360 -ladattava akku kaipaa lataamista.
  • Toinen langaton laite, kuten mikroaaltouuni, langaton puhelin tai langaton reititin, aiheuttaa häiriöitä.
  • Konsolin ja langattomien ohjainten välissä olevat metalliesineet aiheuttavat häiriöitä. Tällaisia metalliesineitä ovat krominen etupaneeli tai viihdekeskuskaapin metalliset irtoseinät, hyllyt tai ovet.
    Huomautus
    Kaikki viralliset Xbox 360 -konsolin etupaneelit on testattu häiriöiden varalta, eivätkä ne häiritse virallisten langattomien laitteiden toimintaa.
  • Konsoliin on jo yhdistetty neljä ohjainta.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Käynnistä konsoli uudelleen

Sammuta konsolin virta, odota jonkin aikaa ja käynnistä konsoli sitten uudelleen.

Ratkaisu 2: Vaihda paristot tai lataa ladattava akku

Tee jokin seuraavista:

• Jos sinulla ei ole ladattavaa akkua, aseta ohjaimeen uudet AA-paristot.
  • Jos sinulla on Xbox 360 -ladattava akku:
    1. Poista paristorasia ja liitä se uudelleen ohjaimeen varmistaen, että se on liitetty oikein.
    2. Paina ohjaimen opaspainiketta ja pidä sitä alaspainettuna. Opaspainikkeen vasemmassa yläkulmassa oleva varausmittari ilmaisee varauksen nykyisen tason.
    3. Jos varaus on vähissä, lataa ladattava akku.
  • Jos sinulla on Xbox 360:n Pelaa & Lataa -sarja:
    1. Varmista, että paristorasia on liitetty oikein ohjaimeen ja johonkin konsolin USB-porttiin. Jos tarkistit nämä molemmat, mutta ongelma ilmenee yhä, kokeile vaihetta 2.
    2. Tarkista konsolin USB-portit:
      1. Liitä latauskaapeli konsolin jokaiseen USB-porttiin yksi kerrallaan. Konsolin etu- ja takaosassa on USB-portteja.
      2. Jos ohjain toimii yhdessä USB-portissa mutta ei toisessa, kokeile käyttää jotakin toista lisävarustetta siinä USB-portissa, jossa ohjain ei toiminut.
      3. Jos mikään lisävaruste ei toimi kyseisessä USB-portissa, Xbox 360 -konsoli kaipaa ehkä korjausta. Ota yhteyttä Xbox-tukeen ja kysy ohjeita. Lisätietoja on tämän sivun alareunan tukiosiossa.

Jos USB-portit toimivat mutta yhteysongelmia ilmenee yhä, kokeile vaihetta 3.

1. Poista ohjaimen värähtelytoiminto käytöstä. Jos pelaat pelejä niin, että värähtely on käytössä lataamisen aikana, ohjaimen lataaminen kestää tavallista kauemmin ja akun virta voi kulua nopeammin kuin se pystyy latautumaan. Voit poistaa värähtelyn käytöstä seuraavasti:
      1. Paina ohjaimen opaspainiketta ja siirry Settings (Asetukset) -kohtaan.
      2. Valitse Preferences (Asetukset).
      3. Valitse Vibration (Värähtely).
      4. Poista valintaruudun valinta valitsemalla Enable Vibration (Ota värähtely käyttöön).

Ratkaisu 3: Poista ohjaimen ja konsolin välissä olevat esineet

Ohjain toimii kymmenen metrin etäisyydellä konsolista. Ohjaimen ja konsolin välissä olevat esineet saattavat kuitenkin lyhentää tätä etäisyyttä. Lisäksi langatonta tekniikkaa käyttävät laitteet (kuten langaton puhelin) saattavat häiritä langattoman ohjaimen toimintaa. Poista tai siirrä langattoman ohjaimen tai konsolin toimintaa mahdollisesti häiritsevät esineet tai langattomat laitteet. Seuraavassa on joitakin ongelmien mahdollisia aiheuttajia:

• mikroaaltouunit
  • langattomat puhelimet
  • langattoman verkon reitittimet
  • kromiset etupaneelit
  • metalliset irtoseinät
  • hyllyt
  • viihdekeskuskaapin ovet.

Huomautus Kaikki viralliset Xbox 360 -konsolin etupaneelit on testattu häiriöiden varalta, eivätkä ne häiritse virallisten langattomien laitteiden toimintaa.

Ratkaisu 4: Katkaise kaikkien ohjainten ja kuulokemikrofonien yhteydet

Jos kaikki konsolin virtapainikkeen ympärillä olevat neljä merkkivaloa palavat vihreinä ja ohjaimessa vilkkuu neljä vihreää merkkivaloa, konsoliin saattaa jo olla yhdistettynä neljä ohjainta. Katkaise kaikkien ohjainten yhteydet ja yritä sitten yhdistää ohjain, jonka kanssa ongelma ilmeni.

• Jos haluat katkaista langattoman ohjaimen yhteyden, paina opaspainiketta, pidä sitä painettuna kolmen sekunnin ajan ja sammuta ohjaimen virta.
  • Jos haluat katkaista langattoman kuulokemikrofonin yhteyden, sammuta kuulokemikrofonin virta.
  • Jos haluat katkaista langallisen ohjaimen tai kuulokemikrofonin yhteyden, irrota sen kaapeli konsolista.

Lue lisätietoja peliohjainten yhdistämisestä.

Ratkaisu 5: Vaihda ohjain

Jos ohjain ei vieläkään toimi oikein, se on vaihdettava. Voit tilata uuden Xbox 360 -ohjaimen vanhan tilalle verkon Xbox-huoltokeskuksesta. Konsolin rekisteröinti vaaditaan, jotta ohjaimen voi vaihtaa takuun piirissä. Xbox 360:n korjaamiseen liittyvistä usein kysytyistä kysymyksistä löydät tiedon takuun pituudesta.