Xbox 360 -yleiskaukosäätimen vianmääritys

Yleiskuvaus

Kun käytät Xbox 360 -yleiskaukosäädintä, saatat kohdata jonkin seuraavista ongelman oireista:

• DVD-ominaisuudet eivät toimi.
  • Videokuvan laatu on huono tai se ei toimi.
  • Äänen laatu on huono tai se ei toimi.
  • Painikkeet eivät toimi.
  • Kaukosäädin toimii huonosti, kun käytät sitä Xbox 360 -konsolin kanssa.
  • Televisiokoodi ei toimi.

Jos olet kohdannut jonkun näistä ongelmista, tutustu tämän artikkelin sitä käsittelevään osioon.

DVD-ominaisuudet eivät toimi

Tietyt DVD:t eivät välttämättä tue kaikkia Xbox 360:n DVD-toiston ominaisuuksia. Ongelmia on yleensä seuraavissa ominaisuuksissa:

• Tekstitys
  • Monikieliset ääniraidat
  • Vaihtoehtoiset kuvakulmat
  • Hidastettu toisto

Lisätietoja tuetuista ominaisuuksista on DVD:n tuotetiedoissa. Tietyissä harvoissa tapauksissa DVD-levyt eivät välttämättä toimi oikein. Yleensä ongelma johtuu erilaisista DVD-ohjelmiston valmistusmenetelmistä tai ohjelmoinnista.

Kuvan tai äänen laatu on huono tai se ei toimi

Varmista, että AV-kaapeli on liitetty oikein. Lisätietoja asennuksen ja AV-ongelmien vianmäärityksestä on Xbox 360:n asennusohjeessa tai AV-kaapelin ohjeessa.

Painikkeet eivät toimi

• Tarkista mahdolliset häiriöt. Poista mahdolliset esteet kaukosäätimen ja konsolin infrapunaporttien väliltä. Näihin kuuluvat myös konsolin metalliset tai metallivärjätyt etupaneelit.
  • Jos etupaneelin infrapunaportti on vaurioitunut, vaihda etupaneeli.
  • Laita kaukosäätimeen uudet paristot varmistaaksesi, ettei ongelma johdu loppuun kuluneista paristoista. Poista paristot kaukosäätimestä, paina jokaista painiketta kahdesti ja aseta paristot takaisin kaukosäätimeen.

Kaukosäädin toimii huonosti, kun käytät sitä Xbox 360 -konsolin kanssa.

• Varmista, että kaukosäätimessä on uudet paristot.
  • Osoita kaukosäätimellä suoraan infrapunasensoriin, joka on muistipaikka A:n vieressä.
  • Varmista, ettei infrapunasensorin tiellä ei ole esteitä ja että sitä ei ole peitetty.
  • Varmista, että käytät kaukosäädintä korkeintaan kolmen metrin etäisyydellä konsolin infrapunasensorista.
  • Sulje verhot ja kaihtimet päiväaikaan, jotta ulkoa tulevan infrapunavalon määrä on mahdollisimman pieni.

Televisiokoodi ei toimi

Voit etsiä oikean televisiokoodin seuraavasti:

1. Kytke televisioon virta ja osoita sitä kaukosäätimellä.
  2. Pidä TV-painiketta ja OK-painiketta painettuna kahden sekunnin ajan. Kaikki kaukosäätimen painikkeiden valot syttyvät kahden sekunnin ajaksi. Sen jälkeen vain TV:n numeropainikkeet (1–12) jäävät valaistuiksi.
  3. Paina CH+- tai CH–-painiketta, jolloin televisioon lähetetään sarja sulkeutumiskomentoja. Paina CH+- tai CH–-painiketta, kunnes television virta sammuu.
  4. Huomautus Anna televisiolle tarpeeksi aikaa reagoida virrankatkaisukomentoon jokaisen painikkeen painamisen jälkeen. Jotkin televisiot reagoivat komentoon toisia hitaammin.

5. Tallenna koodi ja poistu painamalla TV-painiketta. Kaukosäädin vahvistaa koodin vilkuttamalla kaikkia painikkeitaan kolmesti.

Huomautus Jos kaukosäädin ei toimi oikein televisiokoodin asettamisen jälkeen, kokeile toista koodia samalta TV-valmistajalta. Voit vaihtoehtoisesti skannata toisen koodin.

Voit käyttää Xbox 360 -yleiskaukosäädintä Xbox 360 -konsolin, televisioiden tai Windows XP Media Center -tietokoneen kanssa. Xbox 360 -yleiskaukosäädintä ei voi käyttää videonauhurien, digitaalivideonauhurien, DVD-soittimien tai äänilaitteiden kanssa.

Jos tarvitset apua Xbox 360 -yleiskaukosäätimen vianmääritykseen, ota yhteyttä Xboxin asiakastukeen. Lisätietoja tästä on Xbox-tukisivustossa.

Tärkeää Älä vie Xbox 360 -konsolia tai sen lisävarusteita korjattavaksi tai huollettavaksi jälleenmyyjälle, jollei Xboxin asiakaspalvelija kehota sinua niin tekemään.

Lisätuki

Lisätietoja yhteyden ottamisesta Xboxin asiakastukeen on Xbox-tukisivustossa.