Xbox 360 -konsolin ääniongelmien vianmääritys

Yleiskuvaus

Jos sinulla on ääneen liittyviä ongelmia, perehdy ensin näihin vihjeisiin ja sitten alla oleviin vianmäärityksen vaiheisiin:

Jos saat virhe- tai tilakoodin ongelman yhteydessä, voit etsiä ratkaisua virhe- ja tilakoodien hakusivulta.

Ratkaisut

Kokeile eri kaapelia

Kokeile mahdollisuuksien mukaan toista kaapelia. Liitä esimerkiksi Xbox-konsoli toisella HDMI-kaapelilla ja suorita testi uudelleen.

Varmista, että ääniasetukset on määritetty oikein

Jos järjestelmässä käytetään optista digitaalista äänilähtöä tai HDMI-äänilähtöä, varmista, että digitaalinen äänilähtö on määritetty oikein. Toimi näin:

Huomautus Nämä vaiheet koskevat vain sellaisia järjestelmiä, joissa käytetään optista digitaalista äänilähtöä tai HDMI-äänilähtöä.

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
Kuvassa näkyy sormi, joka on painamassa Xbox 360 -ohjaimen opaspainiketta.
  1. Valitse Settings (Asetukset) ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
Näyttökuva, jossa näkyy Xbox-oppaan valikko, ja System Settings (Järjestelmäasetukset) -asetus on valittuna.
  1. Valitse Console Settings (Konsolin asetukset).
  2. Valitse Audio (Ääni).
  3. Valitse järjestelmää vastaava kokoonpanovaihtoehto.

Automaattisen etsinnän poistaminen käytöstä

Kun käynnistät Xbox 360:n, konsoli kommunikoi siihen liitetyn television tai näytön kanssa. Tämän ”kädenpuristuksen” aikana näyttö kertoo Xboxille, mitä toimintoja se tukee. Jotkin televisiot eivät kuitenkaan suorita tätä kädenpuristusta oikein, joten konsolia ei ehkä ole määritetty suorituskyvyn kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Voit testata, johtuuko ongelma tästä, poistamalla näytön etsinnän käytöstä. Toimi näin:

Huomautus Jos poistat näytön etsinnän käytöstä, sinun on määritettävä ääni- ja kuva-asetukset manuaalisesti.

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Valitse Settings (Asetukset) ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Console Settings (Konsolin asetukset).
  4. Valitse Display (Näyttö).
  5. Valitse Display Discovery (Näytön etsintä).
  6. Valitse Disable (Poista käytöstä).
  7. Sammuta Xbox 360 -konsoli ja käynnistä se uudelleen. Tarkista, kuuluuko ääni oikein.

Ääni mutta ei kuvaa

Kokeile seuraavia keinoja:

• Varmista, että televisioon on kytketty virta.
  • Kokeile television muita AV-lähteitä ja -tuloja.
  • Poista konsolin ja television välissä mahdollisesti olevat laitteet, kuten vastaanotin.
  • Jos televisiossasi on energiansäästötila, poista se television kuva-asetuksissa käytöstä.

Jos käytät Xbox 360 E -konsolia, kokeile seuraavaa:

1. Sammuta konsoli.
  2. Irrota kaikki ääni- ja videokaapelit (myös kuulokemikrofonit) konsolin takaosasta.
  3. Liitä vain HDMI-kaapeli konsolin takaosaan. Liitä sitten HDMI-kaapeli televisiosi tuloliitäntään.

Kuva mutta ei ääntä

Kokeile seuraavia keinoja:

Kuvaa ja ääntä ei ole synkronoitu

Yritä liittää konsoli ja televisio uudelleen:

1. Poista konsolin ja television välissä mahdollisesti olevat laitteet.
  2. Liitä HDMI-kaapeli konsolin takana olevasta liitännästä suoraan teräväpiirtotelevision tai näytön HDMI-porttiin.
  3. Jos käytät vain ääni -tyypin AV-kaapelia, irrota se ja liitä HDMI-kaapeli konsolin takana olevasta liitännästä suoraan teräväpiirtotelevision tai näytön HDMI-porttiin.