Ongelmia kameran tai kannettavan laitteen tiedostojen toistamisessa Xbox 360:llä

Yleiskuvaus

Olet liittänyt kameran tai muun kannettavan medialaitteen Xbox 360 -konsoliin, mutta sisällön toistaminen ei onnistu tai laitteen tiedostoja ei voi käyttää.

Ongelma voi ilmetä seuraavissa tilanteissa:

• Xbox 360 -konsoli ei tunnista liitettyä laitetta. Kameran tai kannettavan medialaitteen tallennuslaite on esimerkiksi alustettu johonkin muuhun kuin FAT32-tiedostojärjestelmään.
  • Kameran tai kannettavan medialaitteen sisällön tiedostomuoto ei ole yhteensopiva Xbox 360:n kanssa.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma seuraavien ratkaisujen avulla. Jos yksi ratkaisu ei ratkaise ongelmaa, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 1: Varmista, että sisällön toistaminen onnistuu laitteessa itsessään

Vahvista, että musiikki, videot tai kuvat toistuvat oikein kamerassa tai muussa kannettavassa medialaitteessa.

Ratkaisu 2: Lataa päivitykset

Xbox 360 tukee tiettyjä laitteita, kuten Zune-soittimia, vasta sen jälkeen, kun laitteeseen on asennettu päivitys. Ratkaise ongelma kirjautumalla sisään Xbox Live -profiiliisi ja asentamalla kaikki päivitykset, jotka kehotetaan asentamaan.

Ratkaisu 3: Varmista, että Xbox 360 -konsoli on yhteydessä eli ”näkee” kannettavan laitteen

Jos Xbox 360 ei tunnista laitetta, kokeile seuraavaa:

• Vahvista, että laite on alustettu käyttämällä FAT32-tiedostojärjestelmää. Sen näet laitteen ominaisuuksista. Se onnistuu Windows 8 -tietokoneessa seuraavasti:

Huomautus Xbox 360 -konsolilla ei voi alustaa laitetta, vaan se on tehtävä käyttämällä tietokonetta.

1. Liitä laite tietokoneeseen.
    2. Avaa Suorita-valintaruutu painamalla Windows- ja R-näppäintä yhtä aikaa.
    3. Kirjoita Avaa-ruutuun diskmgmt.msc ja paina sitten Enter-näppäintä.
Windowsin Levynhallinta-työkalu näyttää yhdistetyt asemat sekä niiden asettelun, tiedostojärjestelmän, tilan, kapasiteetin ja vapaan tilan määrän.
  1. Napsauta Levynhallinta-ikkunassa laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  2. Tarkista, että tiedostojärjestelmä on FAT32. Jos näin ei ole (se on esimerkiksi XFAT tai NTFS), laite on alustettava uudelleen FAT32-muotoon.

Huomautus Tallennuslaitteen alustaminen poistaa kaikki tallennetut tiedot.

• Xbox 360 ei anna tarpeeksi virtaa laitteelle. Jos laitteesi käyttää verkkovirtamuuntajaa, se on ehkä liitettävä laitteeseen, kun laite on liitettynä Xbox 360 -konsoliin.

Ratkaisu 4: Varmista, että sisältö on yhteensopiva Xbox 360:n kanssa

Vahvista sisällön yhteensopivuus Xbox 360 -konsolin kanssa seuraavasti:

1. Tarkista, ettei ääni- tai videotiedostoa ole suojattu sisältöoikeuksien hallinnalla (DRM eli Digital Rights Management). Laite ei ehkä voi suoratoistaa suojattua sisältöä Xbox 360 -konsoliin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Windows Media Playerin DRM-komponentti: usein kysyttyjä kysymyksiä.
  2. Varmista, että tiedostojen muoto on yhteensopiva. Lisätietoja on Xbox 360:n videoiden ja äänten toistamiseen liittyvissä usein kysytyissä kysymyksissä.

Huomautus Jos käytät Applen iPodia, tutustu alla olevaan Lisätietoja-osioon.

3. Jos tiedostot ovat yhteensopivia Xbox 360 -konsolin kanssa, mutta niitä ei voi toistaa, liitä laite Xbox 360 -konsolin toiseen USB-porttiin.

Tietyt laitteet eivät toista sisältöä liitettynä konsoliin. Jos yllä olevat vaiheet eivät poista ongelmaa, kokeile toista laitetta.

Lisätietoja

Kun haluat kuunnella suojaamattomia Advanced Audio Coding (AAC) -tiedostoja iPod-musiikkisoittimesta tai toisesta laitteesta, toimi seuraavasti:

1. Valitse Xbox-käyttöliittymässä Apps (Sovellukset) ja sitten Search Apps (Hae sovelluksia).
  2. Valitse Show me (Näytä) ja sen jälkeen All media (Kaikki mediatiedostot).
  3. Etsi Optional Media Update (Valinnainen mediapäivitys).
  4. Valitse Extras (Ekstrat) ja sen jälkeen Optional Media Update (Valinnainen mediapäivitys).
  5. Valitse Download (Lataa) ja sitten Confirm Download (Vahvista lataus).
  6. Yritä sisällön toistamista uudelleen.

Pystyt nyt kuuntelemaan suojaamattomia AAC-äänitiedostoja sellaisinaan tai osana soittolistoja MP3- ja WMA-äänitiedostojen kanssa seuraavista laitteista:

• iPod
  • kannettava äänisoitin
  • Xbox 360 -kiintolevy
  • USB-muistitikkulaite.

Huomautuksia

• Voit liittää kannettavan musiikkisoittimen Xbox 360 -konsoliin, kun haluat kuunnella omaa musiikkia pelatessasi Xbox 360 -pelejä. Xbox 360 -konsoli ei kuitenkaan tue kaikkia musiikkitiedostomuotoja tai kaikkia kannettavia musiikkisoittimia. Et voi toistaa tekijänoikeuksin suojattua musiikkia tietyistä palveluista, kuten Applen iTunesista. Jos haluat toistaa suojaamattomia AAC-musiikkitiedostoja Applen iPodista, lataa valinnainen mediapäivitys (Optional Media Update) Xbox Livestä käyttämällä maksutonta Xbox Live Gold -jäsenyyttä. (Katso Musiikin kuunteleminen Xbox 360 -konsolilla.)
  • Voit ladata ja asentaa AAC-pakkauksenhallinnan vain kerran pelaajaprofiilia kohden. Esimerkkitilanne:
    1. Käytät omaa pelaajaprofiiliasi AAC-pakkauksenhallinnan lataamiseen ja asentamiseen Xbox-konsoliisi.
    2. Sen jälkeen käytät omaa pelaajaprofiiliasi AAC-pakkauksenhallinnan lataamiseen ja asentamiseen ystäväsi konsoliin.

Tässä tilanteessa AAC-pakkauksenhallinta ei välttämättä toimi oikein ystäväsi konsolissa. Saatat myös saada seuraavan virhesanoman:

Can’t download – Optional iPod Support (Lataaminen ei onnistu – valinnainen iPod-tuki)

Tilan koodi: 8007005

• iPod ei voi suoratoistaa videota Xbox 360 -konsoliin sen oman videotiedostomuodon takia. Voit kuitenkin toistaa tiettyjä musiikkitiedostoja iPodista.