Xbox 360 -näyttöongelmien vianmääritys

Yleiskuvaus

Kun pelaat pelejä tai käytät sovelluksia Xbox 360 -konsolilla, kohtaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Yksittäiset pikselit näyttävät viallisilta.
  • Muodot ovat vääristyneet. Satunnaiset polygonit, venyneet graafiset objektit tai pitkät viivat.
  • Grafiikka on vääristynyt tai se ei näy oikein.
  • Vihreiden tai purppuranväristen pikselien ryppäitä ilmestyy ruudun keskelle.

Huomautus Jos näyttö jumittuu tai konsoli ei vastaa, katso lisätietoja kohdasta Ratkaisu Xbox 360 -konsolin näytön jumittumiseen.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma seuraavien ratkaisujen avulla.

Ratkaisu 1: Puhdista levy

Jos ongelma liittyy tiettyyn peliin tai DVD-levyyn, kokeile puhdistaa levy. (Lisätietoja on ohjeaiheessa Konsolin ja pelilevyjen huoltaminen.) Tarkista myös, ilmeneekö ongelma muiden pelien tai levyjen kanssa.

Ratkaisu 2: Tarkista AV-kaapeli

1. Sammuta konsoli.
  2. Irrota AV-kaapeli konsolin takaosasta ja liitä se sitten takaisin konsolin takaosaan.
  3. Käynnistä konsoli ja tarkista, poistuiko näyttöongelma.

Jos ongelma ilmenee edelleen, varmista, että käytössäsi on oikea AV-kaapeli ja että konsolin näyttöasetukset ovat oikeat.

Huomautus Jos käytössä on useista osista koostuva järjestelmä, liitä konsoli suoraan televisioon vianmäärityksen helpottamiseksi.

Ratkaisu 3: Irrota kiintolevy

Jos ongelma ilmenee vain pelilevyjen kanssa, kokeile irrottaa kiintolevy tilapäisesti. Jos Xbox 360 -konsolissa ei ole kiintolevyä, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Kiintolevyn poistaminen Xbox 360 S -konsolista

1. Sammuta virta konsolista.
  2. Sijoita konsoli vaakatasoon.
  3. Etsi konsolin oikeasta kyljestä kiintolevyn kannen vapautin. Se on lähellä konsolin takaosaa.
  4. Liu'uta vapautinta konsolin etuosaa kohti ja vedä samalla kiintolevyn luukku auki.
Käsi avaa Xbox 360 E -konsolin kiintolevyn kannen.
  1. Irrota kiintolevy vetämällä kielekettä.
Käsi asettaa kiintolevyn Xbox 360 E -konsolin kiintolevypaikkaan.
  1. Aseta kiintolevyn kansi takaisin paikalleen.
  2. Käynnistä konsoli.
  3. Yritä pelata pelilevyä.

Kiintolevyn poistaminen alkuperäisestä Xbox 360 -konsolista

Huomautus Kaikissa Xbox 360 -konsoleissa ei ole kiintolevyä.

1. Sammuta virta konsolista.
  2. Etsi kiintolevy konsolin päältä (tai vasemmasta kyljestä sen mukaan, missä asennossa konsoli on).
Alkuperäisen Xbox 360 -konsolin kiintolevy on osoitettu nuolella.
  1. Paina kiintolevyn vapautuspainiketta.
Alkuperäisen Xbox 360 -konsolin kiintolevyn vapautuspainike on osoitettu nuolella.
  1. Nosta kiintolevyä poispäin konsolista.
  2. Käynnistä konsoli.
  3. Yritä pelata pelilevyä.

Jos tämä ratkaisu ei selvitä ongelmaa, liitä kiintolevy takaisin ja siirry ratkaisuun 5.

Ratkaisu 4: Irrota muistikortit tai USB-muistitikut

1. Sammuta virta Xbox-konsolista.
  2. Irrota Xboxin muistikortit tai USB-muistitikut konsolista.
  3. Käynnistä konsoli.
  4. Kokeile pelata jotakin peliä.
  5. Jos tämä ratkaisu ei selvitä ongelmaa, liitä muistikortti tai muistitikku takaisin ja siirry ratkaisuun 5.

Ratkaisu 5: Tyhjennä järjestelmän välimuisti.

Jotkin konsoliongelmat voi korjata tyhjentämällä järjestelmän välimuistin.

Ratkaisu 6: Kokeile toista kaapelia tai televisiota

Lainaa A/V-kaapeli ystävältä testaamista varten. Jos toisen AV-kaapelin käyttäminen ei ratkaise ongelmaa, yritä käyttää konsolia toisen television kanssa.

Tee korjauspyyntö

Jos edelliset ratkaisut eivät korjanneet ongelmaa, konsoli on korjattava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-konsolin tai Kinect-sensorin huollattaminen.