Useiden Xbox 360 -konsolien yhdistäminen konsolilinkki-toiminnolla

Yleiskuvaus

Konsolilinkki-pelaaminen on moninpelaamisen muoto, jossa yhdistetään kaksi Xbox 360 -konsolia kaapelilla tai jopa 16 konsolia verkon kautta. Linkitetyillä konsoleilla useat pelaajat voivat pelata samaa peliä. Tämäntyyppinen moninpelaaminen on eri asia kuin jaetun ruudun moninpelaaminen, jossa kaikki pelaajat käyttävät samaa konsolia.

Tässä artikkelissa kuvataan, miten kaksi tai useampia Xbox 360 -konsoleja yhdistetään toisiinsa saman pelin pelaamiseksi usealla konsolilla (konsolilinkki-pelaaminen).

Huomautus Konsolilinkki-peleihin voi osallistua sekä alkuperäisiä Xbox 360 -konsoleita että Xbox 360 S -konsoleita.

Ratkaisut

Mitä tarvitset

Varmista ennen konsolilinkin luomista, että sinulla on seuraavat:

• Xbox 360 -peli, joka tukee konsolilinkki-pelaamista

Vinkki Konsolilinkki-kuvake ja -tiedot ovat pelipakkauksen takana. Pelin pakkauksesta tai käyttöohjeesta löydät tiedon, kuinka monta pelaajaa voi osallistua pelin konsolilinkki-peleihin.

• saman pelin pelilevy jokaiselle konsolille (versio, kentät ja tehtäväpäivitykset on oltava samat)
  • televisio tai näyttö jokaiselle konsolille
  • konsolilinkki-kaapeli tai ristiinkytketty kaapeli jokaiselle konsolille, Ethernet-keskitin tai -kytkin, jossa on riittävästi avoimia portteja konsolien liittämiseksi yhteen, tai langaton verkkosovitin jokaiselle konsolille

Menetelmä 1: Yhdistä kaksi Xbox 360 -konsolia (langallinen yhteys)

1. Sammuta virta kummastakin konsolista.
  2. Yhdistä konsolit kytkemällä yksi konsolilinkki-kaapeli tai ristiinkytketty Ethernet-kaapeli kummankin konsolin takapaneelissa olevaan Ethernet-porttiin.
    • Xbox 360 E -konsolissa Ethernet-portti on Aux-portin alapuolella.
Kuva Xbox 360 E -konsolin takaosasta, jossa portit on merkitty
    • Xbox 360 S -konsolissa Ethernet-portti on Aux-portin alapuolella.
Kuva Xbox 360 S -konsolin takaosasta, jossa portit on merkitty
    • Alkuperäisessä Xbox 360 -konsolissa Ethernet-portti on A/V-portin vieressä.
Alkuperäisen Xbox 360 -konsolin takaosassa oleva Ethernet-portti on korostettu.
  1. Liitä kumpikin Xbox 360 -konsoli omaan televisioonsa tai näyttöönsä.
Kuvassa näkyy kaksi Xbox-konsolia ja televisiota rinnakkain. Konsolit on yhdistetty toisiinsa ja erikseen televisioihin.

Käynnistä molemmat konsolit ja seuraa pelin konsolilinkki-pelaamisen ohjeita.

Huomautus Konsolilinkki-pelissä molemmissa konsoleissa on oltava pelistä sama versio ja asennettuna samat kentät ja tehtäväpäivitykset.

Menetelmä 2: Yhdistä enemmän kuin kaksi konsolia (langallinen yhteys)

Kuva, jossa kolme Xbox-konsolia on yhdistetty reitittimeen ja erikseen yksittäisiin televisioihin.

Useamman kuin kahden konsolin yhdistämiseen tarvitaan verkkolaite, kuten verkkokeskitin, -kytkin tai -reititin. Voit yhdistää konsolit seuraavasti:

1. Sammuta virta konsoleista.
  2. Liitä kukin konsoli omaan televisioonsa tai näyttöönsä.
  3. Liitä kukin konsoli verkkolaitteeseen (keskitin, kytkin tai reititin) ristiinkytketyillä Ethernet-kaapeleilla.
  4. Käynnistä verkkolaite ja sen jälkeen konsolit.
  5. Aloita konsolilinkki-pelaaminen noudattamalla pelin ohjeita.

Menetelmä 3: Yhdistä 2–4 konsolia (langaton yhteys)

Voit yhdistää 2–4 Xbox 360 -konsolia konsolilinkki-pelaamista varten käyttämällä langattomia Xbox 360 -verkkosovittimia tai Xbox 360 S- tai Xbox 360 E -konsolin sisäänrakennettua langatonta verkkoyhteyttä. Kunkin konsolin langaton verkkosovitin on yhteydessä toisten sovittimien kanssa. Tällaisen linkin muodostamiseen ei tarvita Internet-yhteyttä, ja konsolista konsoliin -yhteys on yleensä tilapäinen.

Huomautus Samassa konsolilinkki-kokoonpanossa ei voi käyttää sekä langallisia että langattomia yhteyksiä.

1. Sammuta virta konsoleista.
  2. Liitä langaton verkkosovitin jokaiseen alkuperäiseen Xbox 360 -konsoliin ja varmista, että sovitin on asennettu ja määritetty.
    Huomautus Xbox 360 S- ja Xbox 360 E -konsoleissa on sisäänrakennettu langaton verkkoyhteys, joten se ei tarvitse langatonta verkkosovitinta.
Langattoman Xbox 360 -verkkosovittimen ja alkuperäisen Xbox 360 -konsolin välinen Ethernet-porttiyhteys on korostettu nuolella.

Lisätietoja langattoman verkkosovittimen asentamisesta on Xbox 360:n langattoman verkon yhteysvirheen ratkaisussa.

1. Käynnistä kaikki konsolit.
  2. Muodosta yhteys konsolien välille. Toimi näin:
    1. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse sitten System (Järjestelmä).
    2. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
      • Jos käytössäsi on käyttöliittymän uusin versio:
        1. Valitse Available Networks (Saatavilla olevat verkot) -näytössä Advanced Settings (Lisäasetukset).
        2. Valitse Create Ad-Hoc Network (Luo ad-hoc-verkko).
        3. Anna langattomalle verkolle haluamasi nimi ja valitse Done (Valmis).

Langaton ad-hoc-verkko on nyt luotu. Kukin pelaaja voi muodostaa yhteyden tähän verkkoon valitsemalla luodun langattoman verkon nimen konsolinsa Available Networks (Saatavilla olevat verkot) -näytössä.

4. Jos käytät Xbox-käyttöliittymän vanhempaa versiota, valitse Configure Network (Määritä verkko). Noudata sitten seuraavia ohjeita:
          1. Valitse Basic Settings (Perusasetukset) -välilehdessä Wireless Mode (Langaton tila).
    Configure Network (Määritä verkko) -näytöstä on valittu Basic Settings (Perusasetukset) -välilehti, ja IP Settings (IP-asetukset) -kohdan tiedot on korostettu.
            1. Valitse Scan for Networks (Etsi verkkoja).
            2. Valitse Create Ad-Hoc Network (Luo ad-hoc-verkko), anna langattomalle verkolle haluamasi nimi ja valitse Done (Valmis).
            3. Poistu System Settings (Järjestelmäasetukset) -osiosta.

Kukin pelaaja voi muodostaa yhteyden tähän verkkoon valitsemalla Scan for Networks (Etsi verkkoja) ja valitsemalla sitten luomasi langattoman verkon.

1. Aloita konsolilinkki-pelaaminen noudattamalla pelin ohjeita.