Xbox 360 -konsolin kuva televisiossa ei ole selkeä

Ota selvää, mitä tehdä, kun television kuva ei näy selvästi käytettäessä Xbox 360 -konsolia.

Kun käytät Xbox 360 -konsolia television kanssa, saatat kohdata jonkin seuraavista ongelman oireista:

• Näytön kuva ei ole selkeä.
  • Näyttö vilkkuu.
  • Näyttö himmenee mustaksi.
  • Näyttö vilkkuu nopeasti, tai siinä näkyy monikulmioita.
  • Näytössä näkyy virheellisiä värejä.

Nämä ongelman oireet voivat aiheutua seuraavista:

• jostakin pelattavan pelin ominaisuudesta
  • yhteydestä Xbox 360 -konsolin ja television välillä
  • television asetuksesta
  • konsolin näyttöasetuksista.

Vianmääritys

Kokeile toista peliä

Joissakin peleissä on ominaisuuksia, jotka saattavat vaikuttaa näyttöongelmilta mutta ovat itse asiassa osa pelin erikoistehosteita. Voit selvittää, koskevatko näyttöongelmat jotakin tiettyä peliä, pelaamalla eri peliä, jotta näet, ilmeneekö sama ongelma uudelleen.

Huomautus Alkuperäiselle Xbox-konsolille julkaistuja pelejä ei enää tueta, ja niissä voi olla näyttöongelmia, kun niitä pelataan Xbox 360 -konsolissa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Alkuperäisen Xbox-konsolin pelien pelaaminen Xbox 360 -konsolissa.

Tarkista AV-kaapeliliitännät

• Varmista, että käytät oikeaa, televisiollesi tarkoitettua AV-kaapelia. Katso kohta Xbox 360 -konsolin liittäminen televisioon..
  • Tarkista, että AV-kaapeli on liitetty oikein konsoliin ja televisioon.
  • Varmista, että kaikki kaapelit on liitetty tiukasti.

Huomautus Käytä joko Xbox 360 VGA HD AV -kaapelia tai Xbox 360 -HD-AV-komponenttikaapelia, jotta pystyt katselemaan konsolista teräväpiirtosisältöä oikein teräväpiirtotelevisiossa (HDTV:ssä). Jos käytät komposiittikaapelia, älä yritä määrittää mitään HDTV-asetuksia. Jos yrität määrittää HDTV-asetuksia, kuva saattaa kadota.

Tarkista television asetukset

Jotkin näyttöongelmat saattavat aiheutua television asetuksista. Tarkista television asetukset ja varmista, ettei ongelma aiheudu niistä. Lisätietoja television asetusten tarkistamisesta on television käyttöoppaassa.

Television asetuksissa:

• Varmista, että televisio on asetettu käyttämään samaa kuvanlähetysjärjestelmää (PAL tai NTSC) kuin Xbox 360 -konsoli. Jos Xbox 360 -konsoli on esimerkiksi ostettu Yhdysvalloista, varmista, että televisio tukee NTSC-järjestelmää.
  • Jos Xbox 360 -konsoli on PAL-konsoli, määritä television asetukseksi PAL 60.
  • Jos televisiossa on käytössä jonkinlainen kuvan- tai liikkeenparannus, poista se käytöstä. Seuraavassa on esimerkkejä parannustyypeistä:
    • Dynamic contrast (dynaaminen kontrasti)
    • Automatic compensation (automaattinen parannus)
    • Contrast detection (kontrastin tunnistus)
    • Light detector (valaistuksen tunnistus)
    • Motion detection (liikkeen tunnistus)
    • Motion interpolation (liikkeen interpolaatio)
    • Motion smoothing (liikkeen pehmennys).

Huomautus Näillä ominaisuuksilla saattaa olla eri nimet television merkin ja mallin mukaan. Ottamalla yhteyttä television valmistajaan voit selvittää, ovatko nämä asetukset televisiossasi.

Jos television asetukset ovat oikein, kokeile liittää Xbox 360 -konsoli toiseen televisioon, jotta näet, ilmenevätkö samat näyttöongelmat.

Voit myös yrittää television palauttamista tehdasasetuksiinsa. Lisätietoja tästä on television käyttöoppaassa.

Palauta konsolin näyttöasetukset

Jos näyttöongelma ei ole edelleenkään ratkennut, palauta konsolin näyttöasetukset. Toimintaohjeet:

1. Poista levykelkassa mahdollisesti oleva levy.
  2. Sammuta virta konsolista.
  3. Käynnistä konsoli.

Huomautus Jos käytössäsi on langaton Xbox 360 -ohjain, käynnistä konsoli ohjaimen opaspainikkeen avulla. Varmista, että käytät tämän tekemiseen ensimmäisen pelaajan ohjainta. Ensimmäisen pelaajan ohjaimen opaspainikkeessa palaa merkkivalo ylhäällä vasemmalla.

4. Kun konsoli on käynnistymässä, paina ohjaimen Y-näppäintä, pidä sitä alaspainettuna ja vedä oikeaa liipaisinta samanaikaisesti. Konsolin näyttöasetukset palautetaan niiden oletusasetuksiksi, ja konsoli käynnistyy automaattisesti uudelleen.

Jos ongelma ei ole edelleenkään ratkennut, konsoli on ehkä korjattava. Käynnistä korjausprosessi Internetissä.