Xbox 360:n kuva televisiossa tai näytössä on tyhjä

Ongelman oireet

Kohtaat Xbox 360 -konsolia käytettäessä jommankumman seuraavista ongelmista:

• Näyttö pysyy tyhjänä tai mustana, kun käynnistät konsolin.
  • Konsolin virtapainiketta ympäröivä valokehä vilkkuu punaisena.

Tämä tarkoittaa usein sitä, ettei konsolin ja television tai näytön välistä kaapelia ole liitetty oikein tai se on viallinen. Syynä voivat kuitenkin olla myös videoasetukset tai laitteisto-ongelma. Ohjeita saat alla olevista vianmääritystiedoista.

Jos Xbox 360:n kuva näkyy joskus näytössä, mutta se myös jumittuu tai kaatuu, perehdy ohjeaiheeseen Xbox 360:n ääni- tai kuvaongelmat.

Vianmääritys

Ratkaisu 1: Käynnistä konsoli uudelleen

Yksinkertainen uudelleenkäynnistys ratkaisee joskus ongelmat. Sammuta konsoli painamalla virtapainiketta 10 sekunnin ajan, jotta konsoli käynnistyy kokonaan uudelleen. Käynnistä sitten konsoli uudelleen.

Ratkaisu 2: Tarkista kaapeli

Tarkista mahdolliset kaapeliongelmat kokeilemalla seuraavia vaiheita. Käynnistä konsoli kunkin vaiheen jälkeen uudelleen.

Huomautus Jos yrität katsella teräväpiirtoista sisältöä, varmista, että kaapeli tukee HD-tarkkuutta.

1. Varmista, että A/V- tai HDMI-kaapeli on liitetty kunnolla konsolin ja television tai näytön oikeisiin portteihin.
  2. Jos kaapelissa on kytkin, jossa on merkintä TV/HDTV, varmista, että asetus vastaa television asetuksia (normaali tai HD).
  3. Jos käytät HDMI-kaapelia, kokeile televisiossa tai näytössä toista HDMI-porttia.
  4. Jos käytät kokoonpanoa, jossa on myös muita laitteita, yritä käyttää konsolin ja television välistä suoraa HDMI-kaapelia vianmääritystä suoritettaessa.
  5. Kokeile mahdollisuuksien mukaan toista kaapelia. Katso kaapelivaihtoehdot ohjeaiheesta Xbox 360 S -konsolin tai alkuperäisen Xbox 360 -konsolin liittäminen televisioon.

Ratkaisu 3: Palauta konsolin näyttöasetukset

Voit palauttaa konsolin näyttöasetukset seuraamalla näitä ohjeita:

1. Varmista, ettei levykelkassa ole levyä.
  2. Sammuta konsoli.
  3. Käynnistä konsoli.
  4. Huomautus Jos käytössäsi on langaton Xbox 360 -ohjain, varmista, että konsoliin on yhdistetty vain yksi langaton ohjain. Sammuta ja käynnistä sen jälkeen konsoli uudelleen ohjaimen opaspainikkeella.

5. Kun konsoli on käynnistymässä, paina ohjaimen Y-näppäintä, pidä sitä alaspainettuna ja vedä samalla ohjaimen oikeaa liipaisinta. Konsolin näyttöasetukset palautetaan niiden oletusasetuksiksi, ja konsoli käynnistyy automaattisesti uudelleen.
    Xbox 360 E- tai Xbox 360 S -konsoli: Jos haluat palauttaa näiden konsolimallien näyttöasetukset, voit myös sammuttaa konsolin ja sitten painaa konsolin etuosassa olevaa virtapainiketta noin 10 sekunnin ajan. (Valot välähtävät muutaman kerran.)

Ratkaisu 4: Tarkista television asetukset

Tarkistettavat perusasiat:

• Varmista, että television virta on kytketty.
  • Varmista, että televisiosta on valittu oikea tulo.
  • Poista konsolin ja television väliin mahdollisesti liitetyt laitteet, kuten vastaanotin.
  • Jos televisiossasi on energiansäästötila, poista tämä asetus television kuva-asetuksissa käytöstä.

Perehdy ohjeaiheen Xbox 360 -konsolin kuva televisiossa ei ole selkeä Tarkista television asetukset -kohtaan ja varmista, että television asetukset eivät ole ristiriidassa Xboxin kanssa.

Ratkaisu 5: Vähennä näytön tarkkuutta

Jos sinulla on HDTV-katseluun liittyviä ongelmia, yritä vähentää näytön tarkkuutta. Voit avata nämä asetukset seuraavasti:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta, siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  2. Valitse Console Settings (Konsoliasetukset).
  3. Valitse Display (Näyttö).
  4. Valitse HDTV Settings (Teräväpiirtotelevision asetukset).

Ratkaisu 6: Kokeile eri televisiota

Selvitä, liittyykö ongelma konsoliin, yrittämällä käyttää konsolia mahdollisuuksien mukaan toisen television tai näytön kanssa.

Jos kuva näkyy (vain) toisessa televisiossa:

• Ota yhteyttä (alkuperäisen) television valmistajaan ja selvitä, onko televisioon saatavilla laiteohjelmistopäivitystä.
  • Ota yhteyttä (alkuperäisen) television valmistajaan ja pyydä apua kokoonpanon määrittämiseen.

Lisää ohjeita

Jos olet kokeillut kaikki edellä olevia ratkaisuja eikä kuvaongelma ratkea, perehdy alla olevaan Samankaltaiset ongelmat -kohtaan. Onko edelleen ongelmia? Konsoli on todennäköisesti korjattava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-tuotteen korjauttaminen.