DVD-levyjen toistaminen Xbox 360 -konsolilla

Ratkaisut

DVD-levyjen toistamiseen Xbox 360 -konsolilla ei tarvita erityisiä ohjelmistoja tai laitteita.

Aloittaminen: Aseta DVD-levy Xbox 360 -konsolin levyasemaan ja käynnistä konsoli. Konsoli alkaa toistaa DVD-levyä automaattisesti.

Jos levyn toistamisessa on ongelmia, lue lisätietoja ohjeaiheesta DVD-levyjen ja elokuvien vianmääritys konsolilla.

Kirjanmerkit: Jos pysäytät DVD-levyn ja poistat sen levyasemasta ennen toiminnon loppumista, Xbox 360 -konsoli muistaa keskeytyskohdan (tai tekee siitä kirjanmerkin). Kun asetat DVD-levyn takaisin levyasemaan, DVD:n toistaminen jatkuu pysäytyskohdasta.

Huomautus Kirjanmerkkitoimintoa ei voi poistaa käytöstä.

Tuetut alueet, formaatit ja levyt

Tuetut alueet

Kukin Xbox 360 -konsoli on valmistettu tietylle DVD- ja pelialueelle kansainvälisten standardien mukaan. Xbox 360 -konsoli voi toistaa vain levyjä, joita myydään samalla alueella kuin konsolia.

Tuetut DVD-alueet

Etsi pakkaukseen merkitty koodinumero (1–8) ja tarkista, että se vastaa aluettasi.

Alue

Maantieteelliset alueet/maat

1

Yhdysvallat, Kanada, Bermuda, Yhdysvaltain territoriot

2

Eurooppa (pois lukien Venäjä, Ukraina ja Valko-Venäjä), Lähi-itä, Egypti, Japani, Etelä-Afrikka, Swazimaa, Lesotho, Grönlanti

3

Kaakkois-Aasia, Etelä-Korea, Taiwan, Hongkong, Macao

4

Meksiko, Keski- ja Etelä-Amerikka, Australia, Uusi-Seelanti, Oseania

5

Intia, Afganistan, Ukraina, Valko-Venäjä, Venäjä, Afrikka, Keski- ja Etelä-Aasia, Pohjois-Korea

6

Kiinan kansantasavalta, Hongkong

7

Varattu

8

Erityiset kansainväliset paikat, kuten lentokoneet ja matkustaja-alukset

Tuetut pelialueet

Alue

Maantieteelliset alueet/maat

GR1 : NTSC

Pohjois- ja Etelä-Amerikka (Yhdysvallat, Kanada, Meksiko, Chile ja Brasilia)

GR2 : NTSC-J

Aasia (Hongkong, Japani, Korea, Singapore ja Taiwan)

GR3 : PAL

Eurooppa, Etelä-Afrikka, Intia, Australia ja Uusi-Seelanti

Tuetut formaatit

Xbox 360 -konsoli tukee useimpia elokuvaformaatteja. Tuetut formaatit on lueteltu alla olevissa luetteloissa.

AVI-tuki

Xbox 360 -konsoli tukee seuraavia AVI-muotoja:

• Tiedostotunnisteet: .avi, .divx
  • Kääreet: AVI
  • Videoprofiilit: MPEG-4 Part 2 (Simple Profile ja Advanced Simple Profile)
  • Videobittinopeus: 5 Mbps resoluutiolla 1280 × 720 30 ruudun sekuntipäivitysnopeudella
  • Ääniprofiilit: Dolby® Digital (2-kanavainen ja 5.1-kanavainen), MP3
  • Äänen enimmäisbittinopeus: ei rajoituksia

H.264-tuki

Xbox 360 -konsoli tukee seuraavia H.264-muotoja:

•  Tiedostotunnisteet: .mp4, .m4v, mp4v, .mov, .avi
  • Kääreet: MPEG-4, QuickTime
  •  Videoprofiilit: perus, normaali ja korkea (tasolle 4.1 asti)
  •  Videobittinopeus: 10 Mbps resoluutiolla 1920 × 1080 30 ruudun sekuntipäivitysnopeudella
  •  Ääniprofiilit: AAC, 2-kanavainen, Low Complexity
  •  Äänen enimmäisbittinopeus: ei rajoituksia

MPEG-4 Part 2 -tuki

Xbox 360 -konsoli tukee seuraavia MPEG-4-muotoja:

• Tiedostotunnisteet: .mp4, .m4v, .mp4v, .mov, .avi
  • Kääreet: MPEG-4, QuickTime
  • Videoprofiilit: MPEG-4 Part 2 (Simple Profile ja Advanced Simple Profile)
  • Videobittinopeus: 5 Mbps resoluutiolla 1280 × 720 30 ruudun sekuntipäivitysnopeudella
  • Ääniprofiilit: AAC, 2-kanavainen, Low Complexity
  • Äänen enimmäisbittinopeus: ei rajoituksia

WMV (VC-1) -tuki

Xbox 360 -konsoli tukee seuraavia WMV-muotoja:

• Tiedostotunnisteet: .wmv
  • Kääreet: ASF
  • Videoprofiilit: WMV7 (WMV1), WMV8 (WMV2), WMV9 (WMV3), VC-1 (WVC1 tai WMVA) yksinkertainen, normaali tai laajennettu tasolle 3 asti
  • Videobittinopeus: 15 Mbps resoluutiolla 1920 × 1080 30 ruudun sekuntipäivitysnopeudella
  • Ääniprofiilit: WMA7/8, WMA9 Pro (stereo ja 5.1), WMA Lossless
  • Äänen enimmäisbittinopeus: ei rajoituksia

Tuetut levytyypit

Tyyppi

Kuvaus

Pelilevyt

Xbox-pelilevy
Alkuperäinen Xbox-pelilevy

DVD-levyt

DVD-video
DVD-ääni
DVD-ROM
DVD-R/RW (vain luku)
DVD+R/RW (vain luku)
Kaksikerroksinen DVD+R9

CD-levyt

CD-DA (Red Book)
CD-ROM (Yellow Book, tilat 1 ja 2)
CD-ROM XA (Yellow Book, laajennettu tila 2, muodot 1 ja 2)
CD-R, CD-RW, CD-Extra
WMA CD
MP3 CD
JPEG-valokuva-CD

Tuetut levyasemien nopeudet

Välinetyyppi

Nopeus

CD-oletusarvot:

Toisto: hidas CD-nopeus

3-7.13x

Kopiointi: normaali CD-nopeus

6.4-14.8x

DVD-oletusarvot:

Elokuva-DVD:t normaali DVD-nopeus

2-5x

Alkuperäiset Xbox-pelilevyt: normaali DVD-nopeus

2-5x

Xbox 360 -pelilevyt: korkea DVD-nopeus

5-12x

Tuettu bittinopeus ja kuvan tarkkuus

Suurin bittinopeus ja kuvan tarkkuus

Xbox 360 -konsoli ei estä videon toistamista suurimman bittinopeuden, kuvan tarkkuuden tai ruudunpäivitysnopeuden (fps) perusteella. Vaikka korkean bittinopeuden sisältöä ei estetä, toistolaatu saattaa olla normaalia heikompi. Voit käyttää korkeita bittinopeuksia omalla vastuullasi.

Suurin tuettu videotiedoston koko

MPEG-4 Part 2- tai H.264-tiedostojen suurin sallittu koko on 4 Gt. Windows Media Player 11 ja Zune-ohjelmisto tukevat kuitenkin yli 4 Gt:n WMV-tiedostojen virtautusta.

Xbox-ohjaimen käyttäminen toistoon

Käytä seuraavia ohjaimen pikavalintoja toiston hallintaan:

Toiminto

Paina

Toisto tai keskeytys

Huomautus Jos DVD-levystä on tehty kirjanmerkki, levyn toistaminen jatkuu automaattisesti kohdasta, johon se on edellisellä katselukerralla pysäytetty.

START (Käynnistä)

Siirry yksi jakso taaksepäin

LB
tai
A, ja valitse skip back (Siirry taaksepäin)

Siirry yksi jakso eteenpäin

RB
tai
A, ja valitse skip forward (Siirry eteenpäin)

Pikakelaus

RT

Pikakelaus taaksepäin

LT

Sivu ylös kohdeluettelossa.

RT

Sivu alas kohdeluettelossa.

LT

Avaa laajempien toistokomentojen näytön.

X, Y

Perustason toistovalikkovaihtoehdot ja laajennetut vaihtoehdot

Perusnäyttövalikko

Laajennettu näyttövalikko:

Pysäytä tai keskeytä DVD:n toisto

Ota käyttöön tekstitys

DVD:n pikakelaus eteen- tai taaksepäin

Muuta kamerakulmaa

Siirry DVD:n edelliseen tai seuraavaan jaksoon

Muuta äänikanavaa

Siirry DVD:n päävalikkoon

Zoomaa kuvaa

Siirry DVD:n kohtausvalikkoon

Aseta A-B-toistokohta

Näytä näytön inforuutu

Näyttötilat

Näyttötila määrittää koon tai kuvasuhteen, jolla sisältö näytetään.

Voit siirtyä eri näyttötiloihin DVD-elokuvan katsomisen aikana painamalla ohjaimen A-näppäintä ja valitsemalla Display (Näyttö).

Jos katsot DVD:tä ensimmäistä kertaa, näyttötila on oletusarvon mukaan Auto (Automaattinen). Jos muutat näyttötilaa, konsoli käyttää valitsemaasi asetusta seuraavalla kerralla, kun katsot samaa DVD:tä.

Näyttötila

Kuvaus

Auto

Määrittää automaattisesti DVD:n optimaalisen näyttötilan. Alkuperäisen sisällön kuvasuhde (esimerkiksi 4 × 3 tai 16 × 9) säilytetään.

Letterbox

Näyttää kuvan koko näytön kokoisena, mutta säilyttää alkuperäisen DVD:n kuvasuhteen.

Full-screen

Näyttää kuvan koko näytön kokoisena 4 x 3 -kuvasuhteella. Tämä vaihtoehto voi olla hyödyllinen katsottaessa vanhaa sisältöä, jonka kuvasuhde voi olla of 4 × 3 siten, että kuvaan on liitetty mustat reunukset.

Stretch

Näyttää kuvan koko näytön kokoisena ja venyttää sisällön 4 × 3 -kuvasuhteella vaakasuunnassa siten, että se täyttää 16 × 9 -kokoisen televisionäytön.

Native

Näyttää sisällön alkuperäisellä kuvan tarkkuudella. Käytä tätä näyttötilaa sellaisten sisältöjen katsomiseen, joiden kuvan tarkkuus on heikko tai bittinopeus matala.