Xbox 360 -konsolin digitaalisten oikeuksien hallinta

DRM-suojauksen usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla on vastauksia digitaalisten oikeuksien hallintaan (DRM) ja Xbox 360:een liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Huomautus Jos sinulla on kysyttävää DRM-suojauksesta tietokonetta käytettäessä, tutustu Microsoft Knowledge Base -artikkeliin Windows Media Digital Rights Management -järjestelmä ei välttämättä toimi, jos tietokonelaitteisto muuttuu.

Tällä sivulla

Mitä digitaalisten oikeuksien hallinta (DRM) tarkoittaa?

Sisällöntuottajat, kuten Xbox-kauppa, ohjaavat digitaalisten oikeuksien hallintatekniikan avulla pelien ja muiden sisältöjen käyttöä ja jakelua. Näitä sisältöjä koskevat mediakäyttöoikeudet, jotka sallivat kyseisen sisällön määritetyn käytön.

Kun ostat sisältöä, saat käyttöoikeuden kyseisen sisällön käyttämiseen. Käyttöoikeudessa on kaksi osaa:

• järjestelmän käyttöoikeus, jota sovelletaan sisällön ostavaan pelaajatunnukseen
  • paikallinen käyttöoikeus, jota sovelletaan konsoliin, johon sisältö ladattiin ensimmäisen kerran.

Voinko siirtää sisällön käyttöoikeuden Xbox 360 -konsolista toiseen?

Kyllä, voit siirtää sisällön käyttöoikeudet toiseen Xbox 360 -konsoliin. Voit kuitenkin siirtää käyttöoikeudet vain neljän kuukauden välein.

Jos olet ostanut uuden konsolin tai konsolisi on korjattu, käytä konsolin käyttöoikeuksien siirtotyökalua. Toimi näin:

1. Kirjaudu konsolissa Xbox Live -palveluun samalla pelaajatunnuksella, jolla alun perin ostit sisällön.
  2. Onko sinun saatava selville Microsoft-tilisi ja/tai salasanasi? Katso Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen tai salasanan selvittäminen.

3. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse sitten Account (Tili).
picture
  1. Valitse Your Billing Options (Omat laskutusasetukset) -kohdassa License Transfer (Käyttöoikeuksien siirto).
  2. Siirrä sisällön käyttöoikeudet noudattamalla ohjeita.
  3. Kun olet siirtänyt käyttöoikeudet, lataa sisältö uudelleen, jotta paikalliset käyttöoikeudet päivittyvät. Lisätietoja tästä on ohjeaiheessa Aiemmin ladatun tai ostetun sisällön lataaminen uudelleen Xbox 360:een.

Muut profiilit voivat nyt käyttää konsolissasi olevaa sisältöä. Voit käyttää sisältöä myös silloin, kun et ole yhteydessä Xbox Liveen.

Mitä suojattu sisältö on?

Suojattua sisältöä on mikä tahansa peli, video tai lisäsisältö, joka käyttää DRM-suojausta. Sinulla on oltava sisällön käyttöoikeus DRM-suojatun sisällön toistamista varten.

Esimerkkejä suojatusta sisällöstä

• pelit
  • TV-ohjelmat
  • elokuvat
  • musiikkivideot
  • pelien lisäsisältö.

Mikä käyttöoikeus on?

Käyttöoikeus oikeuttaa sinut suojatun sisällön käyttöön. Toinen nimi käyttöoikeudelle on mediakäyttöoikeus.

Miten Xbox 360 -konsoli käyttää käyttöoikeuksia?

Kun yrität käyttää DRM-suojattua sisältöä, Xbox 360 -konsolisi tarkistaa, onko sinulla kelvollinen käyttöoikeus. Et voi käyttää sisältöä, jos konsoli ei löydä kelvollista käyttöoikeutta tai jos käyttöoikeus ei salli toimintoa. Yleensä näet ongelmasta kertovan virhesanoman.

Miten voin hankkia sisällön käyttöoikeudet?

Sisällön käyttöoikeudet ladataan, kun lataat sisältöä. Voit päivittää puuttuvan tai vioittuneen käyttöoikeuden tarkistamalla lataushistorian Xbox 360 -konsolissa ja lataamalla sisällön uudelleen.

Huomautus Sinun on ensin käytettävä käyttöoikeuksien siirtotyökalua. Sen jälkeen voit siirtää käyttöoikeudet uuteen konsoliin toimimalla näiden ohjeiden mukaan.

Voinko siirtää elokuvien tai tv-ohjelmien käyttöoikeuksia?

Et valitettavasti voi siirtää elokuvien tai tv-ohjelmien käyttöoikeuksia toiseen konsoliin käyttöoikeusrajoitusten takia.

Mikä on vieraileva Xbox 360 -konsoli?

Vierailulla tarkoitetaan yhdessä Xbox 360 -konsolissa ostamasi sisällön käyttämistä toisessa Xbox 360 -konsolissa. Lataat esimerkiksi pelin Xbox Liven pelikaupasta yhden konsolin kiintolevylle. Sitten liität kiintolevyaseman toiseen konsoliin. Kun liität kiintolevyaseman toiseen konsoliin ja kirjaudut Xbox Live -palveluun, voit pelata peliä ilman rajoituksia.

Huomautus Sinun on kirjauduttava Xbox Live -palveluun sillä profiililla, jota käytit sisällön ostamiseen.

Miksi en voi katsella, pelata tai käyttää aiemmin ladattua sisältöä?

Voinko siirtää sisällön Xbox Live -tilistä toiseen?

Et. Sisällön käyttöoikeudet tallennetaan Xbox 360 -konsoliin Xbox Live -tilin sijaan.

Jotta joku toinen käyttäjä voisi käyttää sisällön käyttöoikeuksia, sinun on ladattava Xbox Live -profiilisi toisen henkilön Xbox 360 -konsoliin. Sen jälkeen sinun on siirrettävä sisällön käyttöoikeudet kyseiseen Xbox 360 -konsoliin.

Kun olet siirtänyt sisällön, muut profiilit voivat käyttää konsolissa olevia sisältöjä.

Miksi saan virhesanoman This item cannot be transferred between profiles (Tätä kohdetta ei voi siirtää profiilista toiseen) yrittäessäni siirtää sisältöä toiseen profiiliin?

Tiettyjä Xbox 360 -konsoliin tallennettuja kohteita ei voi siirtää profiilista toiseen. Esimerkiksi Xbox Liven Xbox-pelikaupan sisältöä ei voi siirtää toiseen profiiliin. Jos et voi siirtää kohdetta eri profiiliin, lataa esine käyttämällä toista profiilia samalla tavalla kuin teit alkuperäisellä profiililla.

Huomautus Tietyt kohteet on luotava toisessa profiilissa uudelleen. Esimerkiksi pelitallenteet on luotava uudelleen toisella profiililla.

Miksi ystäväni ei pysty pelaamaan pelejä, jotka olen ladannut hänen konsoliinsa?

Ostamasi sisällön käyttöoikeudet on myönnetty yhtä tiliä tai yhtä konsolia varten. Kun olet ostanut ja ladannut Xbox Live -pelin, kuka tahansa kotitaloutesi henkilö voi käyttää sitä. Voit asentaa pelin muihin konsoleihin ja käyttää sitä niissä. Peliä voi kuitenkin pelata vain pelin ostamiseen käytetyltä tililtä. Ystäväsi ei pysty pelaamaan peliä omalta tililtään. Tätä varten ystäväsi on ostettava peli hänen omalta Xbox Live -tililtään.