Virhekoodi 80048821 tulee näkyviin, kun yrität kirjautua Xbox Liveen

Saat seuraavan virhekoodin ja -sanoman, kun yrität kirjautua sisään Xbox Liveen:

Sorry, either that’s the wrong password or the email you entered doesn’t have an Xbox Live membership. Please try again, or go to Xbox.com/forgot if you need help. (Joko salasana on väärä tai antamaasi sähköpostiosoitteeseen ei ole liitetty Xbox Live -jäsenyyttä. Yritä uudelleen tai hae ohjeet osoitteesta Xbox.com/forgot.)

Koodi: 80048821

Tähän voi olla syynä jokin seuraavista:

• Xbox Live -profiili on vioittunut.
  • Microsoft-tilisi suojaustiedoissa on ongelma.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Käynnistä Xbox 360 -konsoli uudelleen

Xbox 360 -konsolin käynnistäminen uudelleen saattaa korjata ongelman.

Ratkaisu 2: Tarkista Microsoft-tilin salasana

Tarkista, että antamasi salasana on oikein. Jos olet unohtanut salasanasi tai kirjautuminen salasanalla ei onnistu, vaihda salasanaa.

Ratkaisu 3: Yritä kirjautua Xbox.comiin uudelleen

Toimi näin:

1. Valitse Kirjaudu sisään minkä tahansa xbox.com-sivun, kuten tämän sivun, yläosassa.
  2. Kirjoita Microsoft-tilisi käyttäjänimi ja salasana, ja valitse Kirjaudu sisään.
  3. Jos et voi kirjautua Xbox.com-sivustossa, kokeile kirjautumista sisään Xbox 360 -konsolissa uudelleen.

Ratkaisu 4: Päivitä Microsoft-tilisi suojaustiedot

Tarkista Microsoft-tilisi suojaustiedot ja lisää tarvittavat tiedot. Lisää esimerkiksi uusi sähköpostiosoite tai puhelinnumero.
Lisätietoja Microsoft-tilin suojaustietojen hallinnasta on ohjeaiheessa Microsoft-tilin suojaustietojen yleiskatsaus.

Kun olet vahvistanut ja päivittänyt Microsoft-tilisi suojaustiedot, kirjaudu Xbox Liveen ja yritä sisällön ostamista tai lataamista uudelleen.

Ratkaisu 5: Tyhjennä järjestelmän välimuisti

Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Storage (Tallennustila) tai Memory (Muisti).
  4. Korosta mikä tahansa tallennuslaite ja paina ohjaimen Y-näppäintä. (Voit valita minkä tallennuslaitteen tahansa, sillä kaikkien tallennuslaitteiden välimuistit tyhjennetään.)
  5. Valitse Clear System Cache (Tyhjennä järjestelmän välimuisti).
  6. Kun tallennuslaitteen ylläpitotoimi pyydetään vahvistamaan, valitse Yes (Kyllä).

Ratkaisu 6: Siirrä Xbox Live -profiili ja lataa se uudelleen

Toimi näin:

1. Alusta USB-muistitikku muistikortiksi.
  2. Siirrä profiili muistitikulle, jonka alustit vaiheessa 1. Tee se seuraavasti:
    1. Liitä USB-muistitikku konsoliisi.
    2. Paina ohjaimen opaspainiketta.
    3. Valitse Settings (Asetukset), System Settings (Järjestelmäasetukset) ja sitten Storage (Tallennustila).
    4. Valitse All Devices (Kaikki laitteet).
    5. Valitse Gamer Profiles (Pelaajaprofiilit) ja valitse sitten pelaajaprofiilisi.
    6. Valitse Move (Siirrä).
    7. Valitse USB-muistitikku, johon haluat siirtää profiilin.
    8. Irrota USB-muistitikku konsolistasi.
  3. Lataa profiilisi uudelleen. Apua saat ohjeaiheesta Xbox Live -profiilin lataaminen toiseen Xbox 360 -konsoliin tai sen lataaminen uudelleen.

Ratkaisu 7: Poista Marketplace System Data (Kauppapaikan järjestelmätiedot) ‑tiedosto

Xbox 360 -konsoli tallentaa myös Xbox Games -kaupan tilapäisiä tiedostoja. Ongelma saattaa ratketa, jos poistat Marketplace System Data (Kauppapaikan järjestelmätiedot) ‑tiedoston. Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Storage (Tallennustila) ja valitse sitten ensisijainen tallennuslaite.
  4. Valitse System Items (Järjestelmäkohteet).
  5. Valitse Marketplace System Data (Kauppapaikan järjestelmätiedot).
  6. Valitse Delete (Poista).
  7. Käynnistä konsoli uudelleen.

Ratkaisu 8: Poista uusin järjestelmäpäivitys

Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Storage (Tallennus).
  4. Korosta (mutta älä valitse) Memory Unit (Muistikortti).
  5. Paina ohjaimen seuraavia painikkeita seuraavassa järjestyksessä:
    1. Vasen bumper-painike
    2. Oikea bumper-painike
    3. X-painike
  6. Toista vaihe 5.
  7. Kun näet seuraavan sanoman, valitse Yes (Kyllä):

Poista järjestelmäpäivitys

Jos jokin tallennuslaitteista sisältää järjestelmäpäivityksen, päivitys ja Xbox Live -pääsy poistetaan. Käytä näitä ominaisuuksia uudelleen kirjautumalla Xbox Liveen ja lataamalla päivitys. Lisätietoja on osoitteessa www.xbox.com/storage.

Kun toiminto on valmis, konsolisi käynnistyy uudelleen. Haluatko jatkaa?

Xbox 360 -konsolisi käynnistyy uudelleen.

Ratkaisu 9: Tee korjauspyyntö

Jos edelliset ratkaisut eivät korjanneet ongelmaa, konsoli on korjattava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-konsolin tai Kinect-sensorin huollattaminen.