Virhe 80072EF3 ilmenee, kun kirjaudut sisään Xbox Liveen

Näet seuraavan virhesanoman ja -koodin, kun yrität kirjautua sisään Xbox Liveen Xbox 360 -konsolilla:

Can't sign on to Xbox Live (Kirjautuminen Xbox Liveen ei onnistu)

80072EF3

Tämä saattaa tarkoittaa, että verkkoyhteydessä on ongelma, konsolin kiintolevyllä on vioittuneita tietoja tai jokin tilaukseesi liittyvä lasku on maksamatta.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Katkaise ja kytke konsolin virta

Toimi näin:

1. Pidä ohjaimen Xbox-opaspainiketta painettuna 3 sekunnin ajan.
  2. Valitse näyttövalikossa Sammuta konsoli ja paina sitten A-painiketta .
  3. Toista vaihe 1. Konsoli käynnistyy.

Ratkaisu 2: Tarkista ja poista vioittunut sisältö

Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta .
  2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Storage (Tallennustila).
  4. Valitse tallennussijainti ja paina ohjaimen A-painiketta .
  5. Valitse Games and Apps (Pelit ja sovellukset) ja paina sitten A-painiketta .
  6. Vieritä alas ja etsi vioittuneet pelitallennetiedostot. Vioittunut tiedosto on merkitty keltaisella huutomerkillä.
  7. Jos löydät vioittuneen tallennetun pelitiedoston, poista se:
    1. Valitse peli ja paina A-painiketta .
    2. Valitse Delete (Poista) ja paina A-painiketta .
    3. Kun sinulta kysytään This will permanently delete the selected content from your console. Are you sure you want to delete? (Valittu sisältö poistetaan konsolista pysyvästi. Haluatko varmasti poistaa?), valitse Yes (Kyllä).

Ratkaisu 3: Tyhjennä järjestelmän välimuisti

Mahdollisesti vioittuneiden tietojen järjestelmän välimuistin tyhjentäminen voi ratkaista ongelmat. Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta .
  2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Storage (Tallennustila).
  4. Korosta mikä tahansa tallennuslaite ja paina sitten ohjaimen Y-painiketta . (Voit valita minkä tallennuslaitteen tahansa, sillä kaikkien tallennuslaitteiden välimuistit tyhjennetään.)
  5. Valitse Clear System Cache (Tyhjennä järjestelmän välimuisti).
  6. Kun tallennuslaitteen ylläpitotoimi pyydetään vahvistamaan, valitse Yes (Kyllä).

Ratkaisu 4: Maksa tililläsi oleva maksamaton maksu

Jos maksutapa liittyy maksamattomia laskuja sisältävään tilaukseen, sinun on maksettava maksamattomat laskut, ennen kuin voit tehdä ostoksen Xbox-konsolilla.

Voit maksaa myöhässä olevat maksut verkossa seuraavasti:

1. Kirjaudu Microsoft-tilisi tunnistetiedoilla Palvelut ja tilaukset -sivulle.
  2. Etsi myöhässä oleva tilaus luettelosta. Myöhässä oleva summa on merkitty punaisella.
  3. Valitse Maksa nyt ja maksa sitten maksamaton summa toimimalla ohjeiden mukaan.

Huomautus Jos tilauksesi on myöhässä, maksua ei voi suorittaa lisäämällä valmiiksi maksettua koodia. Sinun on maksettava maksamaton summa toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan ennen valmiiksi maksetun koodin lunastamista.

Ratkaisu 5: Vahvista Microsoft-tilisi suojaustiedot

Jos olet äskettäin lisännyt suojaustietoja Microsoft-tiliisi, nämä tiedot on ehkä vahvistettava. Vahvistusprosessin avulla todistat Microsoftille, että muutoksista vastaat sinä – eikä joku, joka yrittää varastaa tilitietosi. Perehdy ohjeaiheeseen Microsoft-tilisi suojaustietojen tarkistaminen.

Ratkaisu 6: Poista Xbox-konsoliin tallennettu profiili ja lataa profiili uudelleen

Xbox-konsoliin tallennetun profiilin poistaminen:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta .
  2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System (Järjestelmä).
  3. Valitse Storage (Tallennustila).
  4. Valitse All Devices (Kaikki laitteet).
  5. Valitse Gamer Profiles (Pelaajaprofiilit).
  6. Valitse pelaajatunnus, jonka haluat poistaa.
  7. Valitse Delete (Poista).
  8. Valitse Delete Profile Only (Poista vain profiili). (Tällöin profiili poistetaan, mutta tallennettuja pelejä ja saavutuksia ei poisteta.)

Voit ladata profiilin seuraavasti:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta .
  2. Valitse Download Profile (Lataa profiili).
    Huomautus Jos Download Profile (Lataa profiili) -ilmoitusta ei näy, olet todennäköisesti kirjautunut profiiliin. Kirjaudu ulos painamalla X-painiketta .
  3. Kirjoita pelaajatunnukseesi liitetty Microsoft-tili. Jos et tiedä Microsoft-tilisi sähköpostiosoitetta tai salasanaa, lisätietoja on Microsoft-tilin usein kysytyissä kysymyksissä.
    Huomautus Jos tilisi on Xbox Live -lapsitili, profiilin lataaminen edellyttää vanhemman Microsoft-tiliä.
  4. Valitse profiiliasi varten tallennuslaite (esimerkiksi kiintolevy). Profiilisi lataus käynnistyy.
  5. Kun lataus on valmis, voit valita, edellyttääkö profiiliin kirjautuminen Microsoft-tilin salasanaa. Muista salasana -asetus ei ole oletusarvoisesti valittuna, mikä tarkoittaa sitä, että sinun on annettava salasanasi aina, kun kirjaudut Xbox Live -profiiliisi.

Jätä Remember Password (Muista salasana) -vaihtoehto valitsematta, jos haluat, että sinua pyydetään antamaan Microsoft-tilin salasana aina, kun kirjaudut profiiliisi tässä konsolissa.

Ratkaisu 7: Suorita verkkoyhteyden vianmääritys

Apua yhteysongelmiin saat Xbox 360:n yhteysvirheen ratkaisusta.