Virhe 80072f78 ilmenee, kun yrität kirjautua Xbox Liveen

Näet seuraavan virhesanoman, kun yrität ladata Xbox Live -profiilia Xbox 360 -konsoliin:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. (Xbox Live -profiileja ei valitettavasti voi ladata juuri nyt.) Please try again later. (Yritä myöhemmin uudelleen.)

80072f78

Tähän voi olla syynä jompikumpi seuraavista:

• Profiilissasi on ongelma.
  • Microsoft-tilisi tiedoissa on ongelma.

Ratkaisut

Näiden vaiheiden suorittamiseksi sinun on tiedettävä tiliisi liittyvä sähköpostiosoite ja salasana. Jos et tiedä Microsoft-tilisi tietoja, lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen tai salasanan selvittäminen.

Ratkaisu 1: Lataa profiilisi uudelleen

Ratkaise ongelma lataamalla profiilisi uudelleen. Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Valitse Download Profile (Lataa profiili).

Huomautus Eikö Download Profile (Lataa profiili) -vaihtoehto ole näkyvissä? Kirjaudu ulos profiilistasi painamalla ohjaimen X-painiketta.

1. Kirjoita Xbox Live -pelaajatunnukseesi liitetyn Microsoft-tilin sähköpostiosoite.
  2. Anna Microsoft-tilisi salasana.

Huomautus Jos tilisi on Xbox Live -lapsitili, profiilin lataamista varten tarvitaan vanhemman Microsoft-tilin tiedot.

1. Valitse profiiliasi varten tallennuslaite (esimerkiksi kiintolevy).

Profiilisi lataus käynnistyy. Kun profiilisi on ladattu, voit valita, edellyttääkö profiiliin kirjautuminen Microsoft-tilin salasanaa.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 2: Poista Xbox-konsoliin tallennettu vioittunut profiili ja lataa profiili uudelleen

Poista Xbox-konsoliin tallennettu vioittunut profiili seuraavasti:

1. Siirry kohtaan settings (Asetukset) ja valitse sitten System (Järjestelmä).
  2. Valitse Storage (Tallennustila).
  3. Valitse All Devices (Kaikki laitteet).
  4. Valitse Profiles (Profiilit).
  5. Valitse pelaajatunnus, jonka haluat poistaa.
  6. Valitse Delete (Poista).
  7. Valitse Delete Profile Only (Poista vain profiili). Tällöin profiili poistetaan, mutta tallennettuja pelejä ja saavutuksia ei.
  8. Lataa profiili uudelleen:
    1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
    1. Valitse Download Profile (Lataa profiili).

Huomautus Jos Download Profile (Lataa profiili) -vaihtoehtoa ei näy, olet todennäköisesti kirjautunut profiiliin. Kirjaudu ulos profiilistasi painamalla ohjaimen X-painiketta.
    1. Kirjoita Xbox Live -pelaajatunnukseesi liitetty Microsoft-tili.

Huomautus Jos tilisi on Xbox Live -lapsitili, profiilin lataaminen edellyttää vanhemman Microsoft-tiliä.
    1. Valitse profiiliasi varten tallennuslaite (esimerkiksi kiintolevy).

Kun profiilisi on latautunut, voit valita, edellyttääkö profiiliin kirjautuminen Microsoft-tilin salasanaa.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 3: Tyhjennä järjestelmän välimuisti

Ratkaise ongelma tyhjentämällä järjestelmän välimuisti. Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Storage (Tallennustila) tai Memory (Muisti).
  4. Korosta mikä tahansa tallennuslaite ja paina ohjaimen Y-painiketta. (Voit valita minkä tallennuslaitteen tahansa, sillä kaikkien tallennuslaitteiden välimuistit tyhjennetään.)
  5. Valitse Clear System Cache (Tyhjennä järjestelmän välimuisti).
  6. Kun tallennuslaitteen ylläpitotoimi pyydetään vahvistamaan, valitse Yes (Kyllä).

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 4: Tarkista Microsoft-tilisi tiedot

Ratkaise ongelma tarkistamalla Microsoft-tilisi tiedot. Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi.

Huomautus Jos olet unohtanut salasanasi tai kirjautuminen salasanalla ei onnistu, vaihda salasanasi.

1. Ota muistiin mahdolliset virhesanomat.
  2. Kun olet ratkaissut mahdolliset virheet, vahvista Microsoft-tilisi tiedot. Tarkista esimerkiksi laskutustiedot tai Salasana ja suojaustiedot -kohdan tiedot.
  3. Kirjaudu ulos Microsoft-tilistä ja kirjaudu takaisin sisään.
  4. Kirjaudu sisään Xbox Liveen ja kokeile profiilin lataamista uudelleen.

Jos ongelma toistuu, ota yhteyttä Xbox-tukeen.