Virhekoodi 8015100c ilmenee, kun yrität muodostaa yhteyden Xbox Live -palveluun

Ongelma

Näet seuraavan virhekoodin ja -sanoman, kun yrität muodostaa yhteyden Xbox Liveen:

Can’t retrieve information from Xbox Live. Please try again later. (Tietojen haku Xbox Livestä ei onnistu. Yritä myöhemmin uudelleen.)
Tilan koodi: 8015100c

Kun yrität suorittaa ongelman vianmäärityksen Xbox Live -yhteystestiä käyttämällä, saat virhesanoman, joka on samankaltainen kuin jokin seuraavista:

• DNS Error (DNS-virhe)
  • Your DNS server can't resolve the names of the Xbox Live servers or Xbox.com (Käyttämäsi DNS-palvelin ei voi selvittää Xbox Live -palvelinnimiä tai Xbox.com-nimiä).

Tämä saattaa tarkoittaa, että verkkokokoonpanossa on ongelma. Kun tämä virhe ilmenee, Xbox-konsoli ei pysty paikantamaan Xbox Live -palvelimia DNS-määritysvirheen takia.

Huomautus DNS:n avulla konsolisi löytää toiset konsolit ja tietokoneet Internetissä.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma kokeilemalla järjestyksessä seuraavia ratkaisuja.
Huomautus Jos olet muodostamassa yhteyttä suojattuun langattomaan verkkoon, tarvitset seuraavien vaiheiden suorittamiseen verkon salasanan.

Ratkaisu 1: Verkkoasetusten palauttaminen oletusarvoihin

Huomautus Ennen kuin nollaat Xbox 360 -konsolin langattoman verkon asetukset, ota nykyiset asetukset ylös, jos joudut palauttamaan ne myöhemmin.

1. Sammuta virta Xbox 360 -konsolista.
  2. Vain langaton yhteys: Irrota langaton Xbox 360 -verkkosovitin USB-portista (jos käytössä).
  3. Käynnistä konsoli.
  4. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  5. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  6. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  7. Valitse Wired Network (Langallinen verkko) tai langattoman verkkosi nimi, jos sitä pyydetään.
  8. Valitse Configure Network (Määritä verkko).
  9. Valitse Additional Settings (Lisäasetukset) -välilehdessä Restore to Factory Defaults (Palauta tehdasasetukset).
    Huomautus Tämä toiminto palauttaa vain verkkoasetukset. Se ei vaikuta konsolin muihin asetuksiin.
  10. Sammuta konsoli.
  11. Jos irrotit langattoman Xbox 360 -verkkosovittimen, liitä se takaisin konsoliin.
  12. Käynnistä konsoli.
  13. Vain langaton yhteys: Sinua pyydetään määrittämään langattomat asetukset. Muodosta yhteys langattomaan verkkoosi seuraamalla ohjeita.
  14. Testaa yhteyttä Xbox Live -palveluun. Toimi seuraavasti:
    1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
    2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
    3. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
    4. Valitse Wired Network (Langallinen verkko) tai langattoman verkkosi nimi, jos sitä pyydetään. Valitse sitten Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).

Jos saat edelleen virheen, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 2: Käynnistä verkkolaitteisto uudelleen

1. Sammuta Xbox 360 -konsoli ja kaikki verkkolaitteet (kuten modeemi ja reititin).
  2. Odota yksi minuutti.
  3. Käynnistä modeemi ja odota, että se muodostaa verkkoyhteyden (tämä kestää jälleen minuutin).
  4. Käynnistä seuraava laite (esimerkiksi reititin) ja odota jälleen minuutti.
  5. Toista vaihe 4 kaikkien muiden verkkolaitteiden osalta.
  6. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  7. Valitse Settings (Asetukset) ja sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  8. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  9. Valitse Wired Network (Langallinen verkko) tai langattoman verkkosi nimi, jos sitä pyydetään.
  10. Valitse Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).

Jos saat edelleen virheen, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 3: Käytä manuaalisia DNS-asetuksia
Jos pystyt käyttämään Internetiä tietokoneella, käytä konsolissa samoja DNS-asetuksia kuin tietokoneessa.

1. Napsauta tietokoneen Käynnistä-painiketta, kirjoita cmd ja paina sitten Enteriä.
    Huomautus Jos käytössäsi on Windows XP, valitse Käynnistä ja sen jälkeen Suorita. Kirjoita cmd ja paina sitten Enteriä.
  2. Kirjoita komentoriville ipconfig /all ja paina Enteriä.
  1. Etsi verkon nimen alta rivi, jonka alussa on "DNS Servers".
  1. Ota DNS-palvelimen ensisijaiset ja toissijaiset numerot ylös.

Syötä nämä DNS-palvelinnumerot konsoliisi. Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Valitse Settings (Asetukset) ja sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  4. Valitse Wired Network (Langallinen verkko) tai langattoman verkkosi nimi, jos sitä pyydetään.
  5. Valitse Configure Network (Määritä verkko).
  6. Valitse Basic Settings (Perusasetukset) -välilehdessä DNS Settings (DNS-asetukset).
  7. Valitse Manual (Manuaalinen).
  8. Valitse Primary DNS Server (Ensisijainen DNS-palvelin).
  9. Syötä ensimmäinen muistiin kirjoittamasi numero ja valitse Done (Valmis).
  10. Valitse Secondary DNS Server (Toissijainen DNS-palvelin).
  11. Syötä toinen muistiin kirjoittamasi numero ja valitse Done (Valmis).
  12. Valitse Done (Valmis) uudelleen.
  13. Paina ohjaimen B-näppäintä ja valitse Test Xbox Live connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).

Jos saat edelleen virheen, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 4: Kokeile suoraa modeemiyhteyttä
Tämä on tilapäinen ratkaisu, joka auttaa selvittämään ongelman syyn. Jos tämä ratkaisu mahdollistaa yhteyden muodostamisen Xbox Liveen, ongelma saattaa olla reitittimen määrityksissä.

Yritä liittää Xbox 360 -konsoli suoraan modeemiin reitittimen käyttämisen sijaan. Toimintaohjeet:

1. Liitä konsoli modeemiin verkkokaapelilla.
  2. Paina ohjaimen opaspainiketta, siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  4. Valitse Wired Network (Langallinen verkko) tai langattoman verkkosi nimi, jos sitä pyydetään.
  5. Valitse Configure Network (Määritä verkko).
  6. Valitse Basic Settings (Perusasetukset) -välilehdessä DNS Settings (DNS-asetukset).
  7. Valitse Automatic (Automaattinen).
  8. Testaa yhteyttä Xbox Live -palveluun. Paina ohjaimen opaspainiketta, siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset). Valitse Network Settings (Verkkoasetukset), valitse Wired Network (Langallinen verkko) tai langattoman verkkosi nimi (jos sitä pyydetään) ja valitse sitten Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).

Jos saat edelleen virheen, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 5: Kokeile Xbox Live -yhteystyökalua
Jos ongelma jatkuu, kokeile Xbox Live -palvelun yhteysvirheen ratkaisua.
Jos saat edelleen virheen, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 6: Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi
Jos silti saat DNS-virheen, kun Xbox 360 -konsoli on liitetty suoraan modeemiin, ongelma voi liittyä reititystaulukkoon. DNS-palvelimet käyttävät reititystaulukoita verkkoliikenteen ohjaamiseen. Jos taulukoissa on väärää tietoa, konsoli ei välttämättä löydä Xbox Live -palvelimia. Pyydä Internet-palveluntarjoajaltasi apua ongelman ratkaisemiseen.