Xbox 360 -konsolissa ilmenee The game could not start (Peli ei käynnistynyt) -virhe

Saat seuraavan virhesanoman, kun yrität käyttää Xbox 360 -konsolin käyttöliittymätoimintoa tai pelata alkuperäisen Xboxin peliä Xbox 360 -konsolillasi:

The game could not start. (Peli ei käynnistynyt.) Lataa peli uudelleen. For more help, go to www.xbox.com/support. (Lisätietoja on osoitteessa www.xbox.com/support.)

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma seuraavien ratkaisujen avulla.

Jos virhe ilmenee, kun käytät Xbox-käyttöliittymää

Jos ongelma ilmenee, kun käytät Xbox-käyttöliittymän toimintoja (kuten avatar-hahmon muokkaajaa tai Xbox Live -kirjautumista, konsolin edellisessä ohjelmistopäivityksessä on voinut ilmetä virhe. Voit ratkaista ongelman poistamalla edellisen päivityksen ja lataamalla sen uudelleen. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  2. Valitse Storage (Tallennus).
  3. Suorita ohjaimen painikkeilla seuraavat toiminnot:
    1. Paina vasenta bumper-painiketta.
    2. Paina oikeaa bumper-painiketta.
    3. Paina X-näppäintä.
    4. Paina vasenta bumper-painiketta.
    5. Paina oikeaa bumper-painiketta.
    6. Paina X-näppäintä.
  4. Saat Poista järjestelmäpäivitys -sanoman. Valitse Yes (Kyllä). Konsoli käynnistyy toiminnon suorittamisen jälkeen uudelleen.
  5. Kun konsoli on käynnistynyt uudelleen, lataa päivitys, kun sinua kehotetaan tekemään niin.
    Huomautus Sinun ei tarvitse ladata päivitystä heti, mutta et ehkä pysty kirjautumaan sisään Xbox Live -palveluun, ennen kuin olet tehnyt niin.

Jos tämä virhe ilmenee alkuperäistä Xbox-peliä pelattaessa

Jos ongelma ilmenee, kun yrität pelata alkuperäisen Xboxin peliä, kokeile seuraavia ratkaisuja:

Ratkaisu 1: Päivitä konsoliohjelmisto

Varmista, että konsoliin on asennettu uusin ohjelmistopäivitys. Lisätietoja on ohjeaiheessa Uuden Xbox 360 -päivityksen hakeminen.

Ratkaisu 2: Varmista, että käytössäsi on virallinen Xbox 360 -kiintolevy

Xbox 360 -konsolissa voi pelata useimpia alkuperäisen Xbox-konsolin pelejä, kun käytössä on virallinen Xbox 360 -kiintolevy ja konsoliohjelmiston uusin versio. Jos käytössä on konsoliohjelmiston uusin versio ja virallinen Xbox 360 -kiintolevy, mutta saat Game could not start (Peli ei käynnistynyt) -virheen, Xbox 360 -konsoli ei todennäköisesti tue peliä.

Huomautus Xbox 360 -konsoli ei tue kaikkia alkuperäisen Xboxin pelejä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Alkuperäisen Xbox-konsolin pelien pelaaminen Xbox 360 -konsolissa.

Ratkaisu 3: Yritä puhdistaa pelilevy

Lisätietoja levyjen puhdistamisesta on ohjeaiheessa Konsolin ja pelilevyjen huoltaminen.

Ratkaisu 4: Kokeile toista Xbox 360 -kiintolevyä

Jos haluat tarkistaa, liittyykö ongelma konsolin kiintolevyyn, yritä pelata peliä toisella virallisella Xbox 360 -kiintolevyllä (jos sellainen on käytettävissä). Lisätietoja konsolin kiintolevyn irrottamisesta ja liittämisestä on ohjeaiheessa Xbox 360 -kiintolevyn lisääminen tai irrottaminen.

Jos peli toimii toisella kiintolevyllä tai toisessa Xbox 360 -konsolissa, Xbox 360 -kiintolevysi on mahdollisesti vaihdettava.

Ratkaisu 5: Pyydä uusi kiintolevy vanhan tilalle

Jos edelliset ratkaisut eivät korjanneet ongelmaa, siirry Online-palvelukeskukseen ja tilaa vaihtokiintolevy valitsemalla Laitteet-kohdasta Vaihda lisävaruste.

Onko sinulla korjaukseen ja takuuseen liittyviä kysymyksiä? Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox 360 -konsolin korjaus: usein kysytyt kysymykset.