Xbox 360 Kinect -sensorin kehonseurantaan liittyvien ongelmien vianmääritys

Kinect for Xbox 360

Ennen aloittamista

1. Sensorin oikea sijoittaminen
picture

Sensori tulee sijoittaa 0,6–1,8 metrin korkeudelle lattiasta, eikä pelaajan ja sensorin välissä saa olla mitään. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kinect-sensorin määrittäminen.

Varmista, ettei sensori ole liian kaukana hyllyn etureunasta ja että sensorin edessä ei ole mitään. Varmista esimerkiksi, ettei sensoria ole sijoitettu lasin taakse.

Varmista, ettei mikään estä sensoria kääntymästä automaattisesti ylös tai alas.

Sensorin merkkivalon tulisi olla vihreä. Tämä ilmaisee sitä, että sensori on käyttövalmis. Eikö merkkivalo ole vihreä?

2. Esteetön pelialue

Tyhjennä sensorin ja pelaajien välillä oleva tila.

Yksi pelaaja: seiso 1,8 metrin päässä.

Kaksi pelaajaa: seiso 2,4 metrin päässä.

3. Hyvä valaistus
picture

Varmista, että huoneessa on riittävästi valoa, niin että kasvosi näkyvät selvästi ja valaistus on tasainen. Koeta välttää sivulta tai takaa tulevaa valaistusta, varsinkin ikkunasta tulevaa valoa.

Seuranta toimii parhaiten, kun sensori tai pelaaja ei ole suorassa auringonvalossa.

Tietyissä valaistusolosuhteissa Kinectin on vaikea tunnistaa sinua tai seurata liikkeitäsi.

Varmista, että huoneen valaistus on kirkas ja tasainen.

4. Huomioon otettavia seikkoja pelaajien suhteen
picture

Pelaajien on oltava vähintään metrin pituisia.

Asetu kasvot sensoriin päin ja varmista, että kasvojasi ei peitä mikään (kuten hattu, hiukset tai heijastavat lasit).

Yritä välttää liian väljien vaatteiden käyttämistä pelaamisen aikana.

Jotkin mustat vaatemateriaalit saattavat imeä infrapunavaloa itseensä, jolloin Kinectin on vaikea seurata pelaajaa tarkasti.

Kinect-virittimen käynnistäminen

Varmista Kinect-virittimen avulla, että Kinect seuraa koko kehoasi ja näkee sen. Käytä Kinect-viritintä aina, kun siirrät sensoria tai havaitset jonkin seuraavista ongelmista:

• Liikkeitäsi ei tunnisteta.
  • Yksi tai useampi Kinect-peli ei seuraa kehosi liikkeitä oikein.
  • Haluat säätää sensorin oletuskulmaa.

1. Aseta Kinect-pelilevy asemaan.
    2. Paina ohjaimen Xbox-opaspainiketta.
    3. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Kinect Tuner (Kinect-viritin).
picture
    1. Valitse Tracking (Seuranta) ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.
picture

Kinect-virittimen käyttäminen

1. Seiso paikassa, josta sensori näkee koko kehosi. Sinun pitäisi nähdä kehosi ääriviivat. Pääsi, molempien käsiesi ja molempien jalkateriesi kohdalla tulee olla pisteet. Sinun on ehkä astuttava eteen- tai taaksepäin pelialueella.
  2. Huomautus Jos Kinect ei pysty näkemään koko vartaloasi, kallista sensoria ylös tai alas valitsemalla Adjust Angle (Säädä kulmaa).

3. Varmista, että Kinect seuraa kehosi liikkeitä oikein, valitsemalla Tracking Test (Seurantatesti). Seurantatesti ilmoittaa, onko seurannassa ongelmia, ja ehdottaa tapoja korjata mahdolliset ongelmat.
picture

Jos sensori ei esimerkiksi näe sinua, siirry lähemmäs. Kun olet korjannut ongelman, valitse Try Again (Yritä uudelleen).

Jos kuvasi näkyy ruudussa, sensorilla on ongelmia kasvojesi näkemisessä.

picture

Jos sinulla on tällaisia ongelmia, kokeile seuraavia keinoja:

• Varmista, että mikään (esimerkiksi hattu, hiukset tai heijastavat lasit) ei peitä kasvojasi.
  • Asetu kasvot sensoriin päin.
  • Varmista, että kasvosi ovat hyvin valaistut.
  • Varmista, että sensori on asetettu 0,6–1,8 metrin korkeudelle lattiasta.

Kun olet korjannut kaikki ongelmat, tee Kinect-virittimen määritykset loppuun, jotta asetukset tallennetaan.