Xbox 360 -konsolin yhdistäminen Xbox Live -palveluun käyttämällä Mac-tietokonetta reitittimen sijasta

Yleiskuvaus

Jos haluat yhdistää konsolisi Xbox Live -palveluun, eikä käytössäsi ole reititintä, voit yhdistää konsolisi Mac-tietokoneeseen ja jakaa sen Internet-yhteyden.

Huomautus Jos käytössäsi on langallinen tai langaton reititin, lue lisätietoja ohjeaiheesta Xbox 360 -yhteyden muodostaminen ensimmäistä kertaa.

Tällä sivulla

Mac OS X Snow Leopard: Internet-yhteyden jakaminen

Jos Mac-tietokoneesi on yhteydessä Internetiin, siihen on asennettu AirPort-kortti ja siinä on Ethernet-portti, voit jakaa Macin Internet-yhteyden Xbox 360 -konsolin kanssa. Tässä artikkelissa kuvataan, miten voit yhdistää Xbox 360 -konsolin Xbox Live -palveluun käyttämällä Mac-tietokonetta reitittimen sijasta.

Vaihe 1 – Liitä verkkokaapeli ja ota Internet-jakaminen käyttöön

1. Liitä verkkokaapelin toinen pää Xbox 360 -konsolin takaosaan.
  2. Liitä kaapelin toinen pää Macin Ethernet-porttiin.
  3. Valitse Mac-tietokoneessa Omenavalikko, System Preferences (Järjestelmäasetukset) ja sen jälkeen Sharing (Jakaminen).
  4. Valitse Internet Sharing (Internet-jako).
  5. Valitse Share your connection from (Jaa internet-yhteytesi: portista:) -luettelosta AirPort.
  6. Valitse To computers using (Tietokoneille käyttäen portteja:) -luettelosta Ethernet-adapteri (en2).
Mac OS X:n Sharing (Jakaminen) -näytössä on valittu Internet Sharing (Internet-jako) -valintaneliö.

Vaihe 2 – Hae Mac-tietokoneen DNS-palvelimen osoite

Seuraavaksi on haettava Mac-tietokoneen DNS-palvelimen osoite. Toimi näin:

1. Valitse Mac-tietokoneessa Omenavalikko, System Preferences (Järjestelmäasetukset) ja sen jälkeen Sharing (Jakaminen).
  2. Valitse Wi-Fi.
  3. Valitse DNS, ja ota ylös DNS-palvelinten kohdassa olevat numerot.
Mac OS X:n Network (Verkko) -näytön DNS-välilehdessä on lueteltu yhdistettyjen DNS-palvelimien IP-osoitteet.
  1. Valitse OK.
  2. Valitse Ethernet.
  3. Valitse TCP/IP ja aseta Configure IPv4 (Määrittele IPv4) -arvoksi Off (Pois).
  4. Valitse Apply (Käytä).
Mac OS X:n Network (Verkko) -välilehdessä näkyy tietokoneen yhteystila. Yhteystyypit, kuten Ethernet, Wi-Fi ja FireWire, on lueteltu vasemmalla puolella. Näytön alaosassa ovat painikkeet Apply (Käytä), Revert (Kumoa) ja Assist me (Auta minua).

Vaihe 3 – Määritä Xbox 360 -konsolisi verkkoasetukset

Viimeisessä vaiheessa sinun on määritettävä Xbox 360 -konsolin verkkoasetukset:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta, siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  2. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  3. Valitse pyydettäessä Wired Network (Lankaverkko).
  4. Valitse Configure Network (Määritä verkko).
  5. Valitse Basic Settings (Perusasetukset) -välilehdessä IP Settings (IP-asetukset).
  6. Valitse Manual (Manuaalinen) ja sen jälkeen IP Address (IP-osoite).
  7. Kirjoita 192.168.2.2 ja valitse sitten Done (Valmis).
  8. Valitse Subnet Mask (Aliverkon peite), kirjoita 255.255.255.0 ja valitse sitten Done (Valmis).
  9. Valitse Gateway (Yhdyskäytävä), kirjoita 192.168.2.1 ja valitse sitten Done (Valmis).
  10. Valitse Basic Settings (Perusasetukset) -välilehdessä DNS Settings (DNS-asetukset).
  11. Valitse Manual (Manuaalinen).
  12. Valitse Primary DNS Server (Ensisijainen DNS-palvelin).
  13. Kirjoita vaiheessa 2 Hae DNS-palvelimen osoite (edellinen osa) muistiin kirjoittamasi numerot ja valitse Done (Valmis).
  14. Valitse Done (Valmis) uudelleen.
  15. Paina ohjaimen B-näppäintä ja valitse Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).

Konsolisi tulisi nyt jakaa Mac-tietokoneesi käyttämä Internet-yhteys. Xbox 360 -konsoli voi nyt käyttää tätä jaettua yhteyttä Xbox Live -yhteyden muodostamiseen.

Lisäapua saat kirjoittamalla viestin Xbox-keskustelupalstallemme. Palstoillamme on hyödyllisiä keskusteluaiheita sekä avuliaita ja osaavia pelaajia.