Xbox 360:n DoS- ja DDoS-hyökkäyksiä koskevat usein kysytyt kysymykset

Yleiskuvaus

Kun pelaat Xbox Livessä, saatat joutua palvelunestohyökkäyksen (eli DoS-hyökkäyksen) tai hajautetun palvelunestohyökkäyksen (DDoS-hyökkäyksen) kohteeksi. Tällaiset hyökkäykset saattavat tilapäisesti estää Xbox 360 -konsolin tai tietokoneen yhteyden Internetiin tai Xbox Liveen.

Jos sinulla on Xbox Live -tili, Xbox 360 -konsoliisi voi kohdistua DoS- tai DDoS-hyökkäys toisesta Xbox Live -tilistä. Xbox Liven pelaajat käyttävät näitä hyökkäyksiä joskus keskinäisinä kostotoimina.

Jos siis joudut DoS- tai DDoS-hyökkäyksen kohteeksi, suosittelemme, että nollaat Internet-reitittimesi ja otat yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi (ISP). Jos tiedät, kuka DoS- tai DDoS-hyökkäyksen teki, voit myös lähettää pelaaja-arvostelun Xbox Liveen ja välttää hyökkääjää jatkossa.

Tällä sivulla

Mikä on DoS- tai DDoS-hyökkäys?

DoS-hyökkäyksessä hyökkääjä tukkii kohteena olevan laitteen (yleensä Xbox 360 -konsolin tai tietokoneen) IP-osoitteen lähettämällä siihen suuren määrän ulkoisia ja turhia viestikyselyjä, jolloin laite ei voi muodostaa yhteyttä Internetiin tai Xbox Liveen. Hyökkäys ei kohdistu Xbox Liveen, vaan kohdelaitteen IP-osoitteeseen.

DDoS-hyökkäyksessä hyökkääjä käyttää useisiin tietokoneisiin asennettua haittakoodia, joka tunnistaa kohdelaitteen ja suorittaa hyökkäyksen. DDoS-hyökkäyksellä on siis suurempi vaikutus kohdelaitteeseen kuin vain yksittäisestä laitteesta tulevalla DoS-hyökkäyksellä.

Mistä tiedän joutuneeni hyökkäyksen kohteeksi?

Jos Xbox 360 -konsolisi joutuu DoS- tai DDoS-hyökkäyksen kohteeksi, et todennäköisesti pysty muodostamaan konsolilla yhteyttä Xbox Liveen. Asuntosi Internet-yhteys katkeaa kokonaan.

Mitä pitäisi tehdä, jos joudun hyökkäyksen kohteeksi?

Jos epäilet, että Xbox 360 -konsolisi tai tietokoneesi on joutunut tällaisen hyökkäyksen kohteeksi, toimi seuraavasti:

• Nollaa Internet-reititin:
    • Irrota virtakaapeli reitittimen takaosasta. Jos käytössäsi on reititin ja modeemi, irrota virtakaapeli kummastakin laitteesta.
    • Odota ainakin viisi minuuttia ja kytke sitten virtakaapeli ensin takaisin modeemiin. Odota, että kaikki valot palautuvat normaalitilaan.
    • Kytke virtakaapeli reitittimeen ja odota, että kaikki valot palautuvat normaalitilaan.
  • Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan.
  • Jos olet varma siitä, kuka DoS- tai DDoS-hyökkääjä on:
    • Ota yhteyttä hyökkääjän Internet-palveluntarjoajaan.
    • Tee valitus Xbox-palvelussa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Väärinkäytöksistä ilmoittaminen Xbox Livessä. Kun täytät valituslomaketta, valitse valituksen luokaksi Tampering (Väärinkäyttö).
  • Vältä jatkossa kyseistä henkilöä Xbox Livessä.

Kuinka voin pysäyttää hyökkäyksen?

Jos DoS- tai DDoS-hyökkäys on käynnissä, kokeile Internet-reitittimen ja DSL- tai kaapelimodeemin nollaamista. Lisätietoja on yllä kohdassa Mitä pitäisi tehdä, jos joudun hyökkäyksen kohteeksi? Tämä saattaa keskeyttää hyökkäyksen. Perusteellinen nollaaminen edellyttää reitittimen virtalähteen irrottamista 5–10 minuutiksi. Tällä tavoin sinulle saatetaan määrittää uusi IP-osoite, johon hyökkääjä ei pääse käsiksi.

Jos kokeilit edellä mainittua keinoa, mutta DoS- tai DDoS-hyökkäys jatkuu edelleen, ilmoita hyökkäyksestä Internet-palveluntarjoajallesi.

Kuinka saan selville hyökkääjän?

Ottamalla yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi saat selville, kuka käynnisti DoS- tai DDoS-hyökkäyksen Xbox 360 -konsoliasi tai tietokonettasi vastaan.

Huomautus DoS- ja DDoS-hyökkäyksiä käytetään yleensä kostona jostain verkkopelin tapahtumasta. DoS- tai DDoS-hyökkääjä saattaa toisinaan etukäteen uhkailla pelaajaa sanomalla nollaavansa tämän IP:n (esimerkiksi "I'm going to IP boot you"), tukkivansa sen ("I'm going to flood your IP") tai potkivansa pelaajan pois Internetistä.

Jos uskot tietäväsi hyökkääjän henkilöllisyyden, voit lähettää pelaaja-arvion ja välttää uhkailevaa henkilöä jatkossa. Voit myös siirtyä pelaamaan verkkopelejä vain ystävien ja luotettujen henkilöiden seurassa.

Voiko Xboxin asiakastuki ottaa selville, olenko joutunut hyökkäyksen kohteeksi?

Jos Xbox 360 -konsolisi tai tietokoneesi joutuu DoS- tai DDoS-hyökkäyksen kohteeksi, Xboxin asiakastuki ei voi selvittää hyökkääjän henkilöllisyyttä.

Saadaksesi DoS- tai DDoS-hyökkääjän henkilöllisyyden selville sinun on otettava yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi.

Mitä Xbox Live voi tehdä tällaisten hyökkäysten ehkäisemiseksi?

DoS- ja DDoS-hyökkäykset eivät tapahdu Xbox Live -palvelussa. Ne kohdistuvat hyökkäyksen kohteena olevan laitteen IP-osoitteeseen.

Lisätietoja DoS- ja DDoS-hyökkäysten torjumisesta saat Internet-palveluntarjoajaltasi.