Perheajastimen asettaminen Xbox 360 -konsolissa

Seuraava video esittelee perheajastimen käyttöä.

Katso video perheajastimen käytöstä konsolin käyttöajan rajoittamiseksi. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Perheajastimen avulla voit määrittää, kauanko perhe voi käyttää konsolia päivässä tai viikossa. Perheenjäsenet voivat nähdä jäljellä olevan ajan painamalla Xbox-ohjaimen opaspainiketta. Kun aika kuluu loppuun, konsolin virta sammuu, eikä sitä voi käyttää uudelleen, ennen kuin perheajastin nollautuu automaattisesti seuraavana päivänä tai seuraavalla viikolla.

Perheajastimen asettaminen

1.  Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Family (Perhe).
    2.  Ota konsolin suojaus käyttöön valitsemalla On (Käytössä).
    3.  Anna 4 näppäimen tunnuskoodi ohjaimella.
    4.  Valitse Family Timer (Perheajastin).
    5.  Valitse, haluatko määrittää päivittäisen (Daily) vai viikoittaisen (Weekly) ajastimen.
    6.  Siirry aikajaksoon ja pidennä tai lyhennä aikajaksoa vasemmalla sauvalla, ja valitse sitten Continue (Jatka).
    7.  Valitse Save and Exit (Tallenna ja lopeta).

Kun perheajastin on käytössä, näkyviin tulee ilmoitus tuntia, 30 minuuttia, 15 minuuttia ja 5 minuuttia ennen ajan loppumista. Näin pelaaja saa tarpeeksi varoaikaa niin, että voi tallentaa pelinsä. Kun ilmoitus tulee näkyviin, antamalla tunnuskoodin voit lisätä aikaa tai ottaa ajastimen kokonaan pois käytöstä.

Ajan lisääminen tai perheajastimen keskeyttäminen

1.  Kun perheajastimen ilmoitus tulee näkyviin, näet perheajastimen asetukset painamalla opaspainiketta.
    2.  Anna tunnuskoodi ohjaimella.
    3.  Lisää aikaa, keskeytä ajastin tai sammuta konsolin virta.

Huomautus Lisätietoja Xbox Live -käytön hallinnasta on ohjeaiheessa Xbox 360:n verkkoturva- ja tietosuoja-asetukset.