Lapsen tilin korottaminen aikuisen tiliksi

Yleiskuvaus

Kun lapsi saavuttaa täysi-ikäisyyden (useimmissa maissa 18 vuotta), hän saa kaikki aikuisen oikeudet ja edut. Tällöin aikuista ei enää tarvita Xbox-tilin muutosten tekemiseen. Täysi-ikäinen henkilö voi muun muassa hyväksyä Xbox Liven käyttöehdot itse ja hallita omia tietosuoja- ja turvallisuusasetuksiaan.

Lapsen tilin korottaminen aikuisen tiliksi Xbox 360:ssä

Ikä määräytyy Xbox Live -tilissä määritetyn syntymäajan perusteella. Kun henkilö täyttää 18, hän voi korottaa tilinsä seuraamalla näitä ohjeita.

1. Kirjaudu Xbox 360 -konsolissa Xbox Liveen sillä tilillä, joka halutaan muuttaa.
  2. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse sitten Account (Tili).
  3. Valitse Your Information (Omat tiedot) -paneelissa Promote Child Account (Korota lapsen tili).
    Huomautus Lapsen tilin korottamisen vaihtoehto on tarjolla vain, jos tilin syntymäaika osoittaa, että käyttäjä on kyseisessä maassa tai kyseisellä alueella saavuttanut täysi-ikäisyyden.
  4. Jos sinua pyydetään kirjautumaan ulos pelistä, valitse Yes (Kyllä).
  5. Valitse Promote your current Xbox Live child account to an adult account (Korota nykyinen Xbox Live -lapsitilisi aikuistiliksi) -näytössä Continue (Jatka).

Vaiheet 6–9 koskevat vain niitä tilejä, jotka laskutetaan luotto- tai pankkikortilta. Jos tililläsi on valmiiksi maksettu tilaus, siirry vaiheeseen 10.

1. Valitse To promote your account, replace the credit card that is associated with the account with a new card or payment method (Korota tili vaihtamalla tilin luottokortti uuteen korttiin tai maksutapaan) -näytössä Continue (Jatka).
    Huomautus Voit käyttää samaa luottokorttia uudelleen. Sinun on kuitenkin annettava luottokortin tiedot uudelleen.
  2. Anna uuden kortin nimi, tyyppi, numero, voimassaoloaika ja tarkistuskoodi. Valitse sitten Next (Seuraava).
  3. Anna luottokortille laskutusosoite, kunta, valtio ja postinumero. Valitse sitten Next (Seuraava).
  4. Vahvista yhteystiedot ja valitse sitten Done (Valmis).
  5. Hyväksy Xbox Live -palvelun käyttöehdot ja tietosuojatiedot.
  6. Valitse Your Xbox Live account is now an adult account (Xbox Live -tili on nyt aikuisen tili) -näytössä Done (Valmis).
    Huomautus Jos Xbox Live -tili ei muutu aikuisen tiliksi, kirjaudu ulos ja sitten uudelleen sisään.

Lapsen tilin korottaminen aikuisen tiliksi Xbox Onessa

Kun henkilö tulee täysi-ikäiseksi Xbox Live -tilissä olevan syntymäpäivän mukaan, Xbox One korottaa automaattisesti tilin luokituksen lapsen tilistä aikuisen tiliksi seuraavan sisäänkirjautumisen yhteydessä. Jos käytössä on automaattinen sisäänkirjautuminen Kinectillä tai olet kirjautuneena sisään, sinun on kirjauduttava ulos ja takaisin sisään, jotta tili voidaan korottaa.

1. Siirry aloitusnäytön vasemmassa yläkulmassa olevaan kirjautumisalueeseen.
  2. Valitse profiilisi.
  3. Valitse Kirjaudu ulos.
  4. Valitse profiilisi uudelleen.
  5. Valitse Choose this person (Valitse tämä henkilö).
  6. Anna sähköpostiosoite, jolla kirjaudut Microsoft-tiliisi.
  7. Hyväksy Xbox Liven käyttöehdot ja tietosuojatiedot seuraamalla ohjeita.
  8. Päivitä tarvittaessa maksuvälineen tiedot.

Lapsen tilin korottaminen aikuisen tiliksi kotitaloudessa, jossa on sekä Xbox One että Xbox 360

Jos kotitaloudessa on sekä Xbox One että Xbox 360, lapsen tilin voi korottaa aikuisen tiliksi kummalla konsolilla tahansa. Muutos tulee voimaan kummassakin konsolissa. Sinun on vain kirjauduttava ulos toisessa konsolissa ja takaisin sisään, jotta muutos tulee voimaan myös tässä konsolissa.