Xbox 360:n ja Xbox Liven lapsilukkoasetusten määrittäminen

Yleiskuvaus

Xbox 360 -konsolissa voit mukauttaa ja hallita perheenjäsenten pääsyä peleihin, elokuviin ja televisiosisältöön. Xbox 360:n lapsilukkoasetuksilla hallitaan konsolia sekä pääsyä Xbox Liveen. Lapsilukkoasetuksilla voit hallita esimerkiksi seuraavia asioita:

• mitä pelejä saa pelata
  • mitä elokuvia ja televisio-ohjelmia saa katsoa
  • kauanko lapsi voi käyttää konsolia päivä- tai viikkotasolla
  • ketkä perheenjäsenet saavat käyttää Xbox Liveä.

Voit myös muuttaa tilisi tai siihen liittyvien hallitsemiesi tilien verkkoturva- ja tietosuoja-asetuksia.

• estää tai sallia Xboxin Internet Explorerin käyttäminen.
  • määrittää, ketkä voivat nähdä profiilisi.
  • määrittää alaikäisten lasten osalta, edellyttääkö ystäväpyyntöjen hyväksyminen tai lähettäminen vanhemman hyväksyntää.

Huomautus Xbox 360 -konsolin lapsilukkoasetukset poikkeavat Xbox One -konsolin lapsilukkoasetuksista. Jos kotonasi on molemmat konsolit ja kummassakin on lapsen tili, lisätietoja kummankin konsolin lapsen tilien hallinnasta on ohjeaiheessa Xbox Onen ja Xbox 360:n tietosuoja ja turvallisuus.

Kuinka otan lapsilukon käyttöön Xbox 360 -konsolissa?

Seuraava video esittelee lapsilukkoasetuksia.

Katso video lapsilukon ottamisesta käyttöön.

Lapsilukkoasetukset jaetaan kahteen ryhmään: konsolin hallinta sekä verkkoturva- ja tietosuoja-asetukset. Konsolin hallinta-asetukset ovat konsolisi Family Settings (Perheasetukset) tai Family Center (Perhekeskus) -osassa (riippuen Xbox Live -jäsenyyden tyypistä).

Konsolin valvonnan ottaminen käyttöön
  1. Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten Family (Perhe).
picture
Vihje Etkö näe Settings (Asetukset) -kohtaa? Käytössäsi saattaa olla konsoliohjelmiston vanha versio. Lisätietoja konsoliohjelmiston päivittämisestä on ohjeaiheessa Päivitä Xbox 360 -konsolin ohjelmisto.
  1. Ota konsolin suojaus käyttöön valitsemalla On (Käytössä).
  2. Anna 4 näppäimen tunnuskoodi ohjaimella.
  3. Valitse Save and Exit (Tallenna ja lopeta).

Mitä asioita voin hallita konsolissa?

Xbox 360 -konsolissa voit hallita seuraavia asioita:

• Ratings and Content (Ikärajat ja sisältö): Näillä asetuksilla voit rajoittaa peli- ja videosisällön käyttöä sen ikärajan perusteella. Voit myös määrittää, voiko konsolilla toistaa sisältöä, jolle ei ole annettu ikärajaa tai joka on luokiteltu aikuisille tarkoitetuksi.
    Vihje
    Voit määrittää poikkeuksia yksittäisille peleille, jotka eivät ole määritettyjen ikärajoitusten puitteissa.
  • Family Timer (Perheajastin): Tällä asetuksella voit rajoittaa konsolin käyttöaikaa päivittäin tai viikoittain.
  • Xbox Live Access (Xbox Live -käyttö): Tällä asetuksella voit määrittää, voiko perheesi muodostaa Xbox Live -yhteyden tällä konsolilla.
  • Xbox Live Membership Creation (Xbox Live -jäsenyyden luominen): Tällä asetuksella voit hallita, voiko konsolilla luoda uusia Xbox Live -jäsenyyksiä.

Kuinka vaihdan tunnuskoodini konsolissa?

Tunnuskoodin vaihtaminen
  1. Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten Family (Perhe).

Vihje Etkö näe Settings (Asetukset) -kohtaa? Käytössäsi saattaa olla konsoliohjelmiston vanha versio. Lisätietoja konsoliohjelmiston päivittämisestä on ohjeaiheessa Päivitä Xbox 360 -konsolin ohjelmisto.

2. Anna 4 painikkeen tunnuskoodi.
  3. Valitse Change Pass Code (Vaihda tunnuskoodi).
  4. Valitse Change Pass Code (Vaihda tunnuskoodi) uudelleen.
  5. Anna 4 näppäimen tunnuskoodi kahdesti.
  6. Valitse Valmis.
  7. Valitse Save and Exit (Tallenna ja lopeta).

Kuinka asetan perheajastimen konsolissa?

Seuraava video esittelee perheajastimen käyttöä.

Katso video perheajastimen käytöstä konsolin käyttöajan rajoittamiseksi.

Perheajastimen avulla voit määrittää, kauanko perhe voi käyttää konsolia päivässä tai viikossa. Perheenjäsenet voivat nähdä jäljellä olevan ajan painamalla Xbox-ohjaimen opaspainiketta. Kun aika kuluu loppuun, konsolin virta sammuu, eikä sitä voi käyttää uudelleen, ennen kuin perheajastin nollautuu automaattisesti seuraavana päivänä tai seuraavalla viikolla.

Perheajastimen asettaminen

1. Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Family (Perhe).

Vihje Etkö näe Settings (Asetukset) -kohtaa? Käytössäsi saattaa olla konsoliohjelmiston vanha versio. Lisätietoja konsoliohjelmiston päivittämisestä on ohjeaiheessa Päivitä Xbox 360 -konsolin ohjelmisto.

2. Ota konsolin suojaus käyttöön valitsemalla On (Käytössä).
  3. Anna 4 näppäimen tunnuskoodi ohjaimella.
  4. Valitse Family Timer (Perheajastin).
  5. Valitse, haluatko määrittää päivittäisen (Daily) vai viikoittaisen (Weekly) ajastimen.
  6. Siirry aikajaksoon ja pidennä tai lyhennä aikajaksoa vasemmalla sauvalla, ja valitse sitten Continue (Jatka).
  7. Valitse Save and Exit (Tallenna ja lopeta).

Kun perheajastin on käytössä, näkyviin tulee ilmoitus tuntia, 30 minuuttia, 15 minuuttia ja 5 minuuttia ennen ajan loppumista. Näin pelaaja saa tarpeeksi varoaikaa niin, että voi tallentaa pelinsä. Kun ilmoitus tulee näkyviin, antamalla tunnuskoodin voit lisätä aikaa tai ottaa ajastimen kokonaan pois käytöstä.

Ajan lisääminen tai perheajastimen keskeyttäminen
  1. Kun perheajastimen ilmoitus tulee näkyviin, näet perheajastimen asetukset painamalla ohjaimen Xbox-opaspainiketta.
  2. Anna tunnuskoodi ohjaimella.
  3. Lisää aikaa, keskeytä ajastin tai sammuta konsolin virta.

Huomautus Lisätietoja Xbox Live -käytön hallinnasta on ohjeaiheessa Verkon turvallinen käyttö ja tietosuoja. Tietoja ESRB-luokitusjärjestelmästä ja vinkkejä turvalliseen pelaamiseen on sivustossa GetGameSmart.com.

Kuinka määritän turvallisuus- ja tietosuoja-asetukset lapselleni tai itselleni konsolissa?

Voit muuttaa minkä tahansa profiilin verkkoturva- ja tietosuoja-asetuksia konsolissa.

Verkkoturva- ja tietosuoja-asetusten muuttaminen
  1. Kirjaudu konsolissa Xbox Live -tiliin.
  2. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse sitten Privacy (Tietosuoja).
  3. Valitse Change Settings (Vaihda asetuksia) ja sen jälkeen Customize (Mukauta).
picture
  1. Muuta asetuksia haluamallasi tavalla.
  2. Voit lopettaa painamalla ohjaimen B-näppäintä ja valitsemalla sitten Save and Exit (Tallenna ja lopeta).
Lapsesi turva- ja tietosuoja-asetusten muuttaminen
  1. Kirjaudu Xbox Liveen aikuisen tilillä.
  2. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse sitten Family (Perhe).
  3. Valitse lapsen tili, jolle haluat tehdä hallinnointitoimenpiteitä.
  4. Valitse Online Safety (Verkkoturva) -osassa Change Settings (Vaihda asetuksia).
  5. Muuta asetuksia haluamallasi tavalla.
  6. Voit lopettaa painamalla ohjaimen B-näppäintä ja valitsemalla sitten Save and Exit (Tallenna ja lopeta).

Lisätietoja verkkoturvan ja tietosuojan määrittämisestä ja asetuksista on ohjeaiheessa Xbox Liven ja Zunen verkkoturva ja tietosuoja.