Kirjaudu sisään
Jaa tämä sivu

Xbox 360 -lapsilukon määrittäminen

Yleiskuvaus

Xbox 360 -konsolissa voit mukauttaa ja hallita perheenjäsenten pääsyä peleihin, elokuviin ja televisiosisältöön. Xbox 360:n lapsilukkoasetuksilla hallitaan konsolia sekä pääsyä Xbox Liveen, muun muassa sitä,

• mitä pelejä saa pelata
  • mitä elokuvia ja televisio-ohjelmia saa katsoa
  • kauanko kukin perheenjäsen voi käyttää konsolia päivä- tai viikkotasolla
  • ketkä perheenjäsenet saavat käyttää Xbox Liveä.

Huomautuksia

Tällä sivulla

Kuinka otan lapsilukon käyttöön Xbox 360 -konsolissa?

Xbox 360:n lapsilukkoasetukset voi määrittää joko konsolissa itsessään tai tietokoneella Xbox Livessä.

Lapsilukkoasetukset jaetaan kahteen ryhmään: konsolin hallinta sekä verkkoturva- ja tietosuoja-asetukset. Konsolin hallinta-asetukset ovat konsolisi Family Settings (Perheasetukset) tai Family Center (Perhekeskus) -osassa (riippuen Xbox Live -jäsenyyden tyypistä).

Lapsilukkoasetusten määrittäminen Xbox 360 -konsolissa

1. Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Family (Perhe).
picture
  1. Valitse sen lapsen pelaajatunnus, jonka asetuksia haluat hallinnoida.
  2. Valitse Privacy & Online Settings (Tietosuoja- ja verkkoasetukset) -kohdassa Change Settings (Muuta asetuksia).
  3. Päivitä asetukset ja tallenna ne poistumalla näytöstä.

Lapsilukkoasetusten määrittäminen tietokoneella

1. Kirjaudu sisään Xbox-tiliisi.
  2. Valitse Oma tili.
  3. Valitse Tietosuoja, perhe ja foorumit.
  4. Valitse Xbox 360:n verkkoturvallisuus ja sitten säädettävä tili. (Lapsesi avatar näkyy omasi vieressä.)
  5. Määritä rajoitettavat tai sallittavat alueet valitsemalla Sallittu tai Estetty. Valitse sitten Tallenna.

Mitä asioita voin hallita konsolissa?

Xbox 360 -konsolissa voit hallita seuraavia asioita:

• Ratings and Content (Ikärajat ja sisältö): Näillä asetuksilla voit rajoittaa peli- ja videosisällön käyttöä sen ikärajan perusteella. Voit myös määrittää, voiko konsolilla toistaa sisältöä, jolle ei ole annettu ikärajaa tai joka on luokiteltu aikuisille tarkoitetuksi.
    Vihje Voit määrittää poikkeuksia yksittäisille peleille, jotka eivät ole määritettyjen ikärajoitusten puitteissa.
  • Family Timer (Perheajastin): Tällä asetuksella voit rajoittaa konsolin käyttöaikaa päivittäin tai viikoittain.
  • Xbox Live Access (Xbox Live -käyttö): Tällä asetuksella voit määrittää, voiko perheesi muodostaa Xbox Live -yhteyden tällä konsolilla.
  • Xbox Live Membership Creation (Xbox Live -jäsenyyden luominen): Tällä asetuksella voit hallita, voiko konsolilla luoda uusia Xbox Live -jäsenyyksiä.
  • Valitse Change Pass Code (Vaihda tunnuskoodi). Tällä asetuksella voit vaihtaa tunnuskoodia.
  • Reset to Default Settings (Palauta oletusasetukset): Tällä asetuksella voit palauttaa asetukset alkuperäisiin oletusasetuksiin.

Kuinka vaihdan tunnuskoodini konsolissa?

Tunnuskoodin vaihtaminen:

1. Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Family (Perhe).
  2. Anna 4 painikkeen tunnuskoodi.
  3. Valitse Change Pass Code (Vaihda tunnuskoodi).
  4. Valitse Change Pass Code (Vaihda tunnuskoodi) uudelleen.
  5. Anna 4 näppäimen tunnuskoodi kahdesti.
  6. Valitse Done (Valmis).
  7. Valitse Save and Exit (Tallenna ja lopeta).

Mitä voin tehdä, jos olen unohtanut lapsilukkoasetusten tunnuskoodin?

Jos olet unohtanut tunnuskoodin, voit palauttaa sen vastaamalla tunnuskoodikysymykseen, jonka valitsit lapsilukkoasetuksia määrittäessäsi. Toimi näin:

1. Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Family (Perhe).
  2. Valitse muutettava sisältöhallinta-asetus.
  3. Anna pyydettäessä mikä tahansa tunnuskoodi (vaikka se olisi väärä).
  4. Kun saat ilmoituksen väärästä tunnuskoodista, valitse Reset Pass Code (Palauta tunnuskoodi).
  5. Kun tunnuskoodin kysymys tulee näyttöön, anna vastaus ohjaimella tai mininäppäimistöllä ja valitse Done (Valmis).

Jos et muista vastausta tunnuskoodikysymykseen, sinun on otettava yhteyttä Xbox-tukeen.

Kuinka asetan perheajastimen konsolissa?

Perheajastimen avulla voit määrittää, kauanko perhe voi käyttää konsolia päivässä tai viikossa. Perheenjäsenet voivat nähdä jäljellä olevan ajan painamalla Xbox-ohjaimen opaspainiketta. Kun aika kuluu loppuun, konsolin virta sammuu, eikä sitä voi käyttää uudelleen, ennen kuin perheajastin nollautuu automaattisesti seuraavana päivänä tai seuraavalla viikolla.

Perheajastimen asettaminen

1. Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Family (Perhe).
  2. Ota konsolin suojaus käyttöön valitsemalla On (Käytössä).
  3. Anna 4 näppäimen tunnuskoodi ohjaimella.
  4. Valitse Family Timer (Perheajastin).
  5. Valitse, haluatko määrittää päivittäisen (Daily) vai viikoittaisen (Weekly) ajastimen.
  6. Siirry aikajaksoon ja pidennä tai lyhennä aikajaksoa vasemmalla sauvalla, ja valitse sitten Continue (Jatka).
  7. Valitse Save and Exit (Tallenna ja lopeta).

Kun perheajastin on käytössä, näkyviin tulee ilmoitus tuntia, 30 minuuttia, 15 minuuttia ja 5 minuuttia ennen ajan loppumista. Näin pelaaja saa tarpeeksi varoaikaa niin, että voi tallentaa pelinsä. Kun ilmoitus tulee näkyviin, antamalla tunnuskoodin voit lisätä aikaa tai ottaa ajastimen kokonaan pois käytöstä.

Ajan lisääminen tai perheajastimen keskeyttäminen

1. Kun perheajastimen ilmoitus tulee näkyviin, näet perheajastimen asetukset painamalla ohjaimen Xbox-opaspainiketta.
  2. Anna tunnuskoodi ohjaimella.
  3. Lisää aikaa, keskeytä ajastin tai sammuta konsolin virta.

Huomautus Lisätietoja Xbox Live -käytön hallinnasta on ohjeaiheessa Xbox 360 -konsolin lapsitilien verkkoturva- ja tietosuoja-asetukset.