Xbox 360:n ääni- tai kuvaongelmat

Ongelman oireet

Jos sinulla on ääneen tai kuvaan liittyviä ongelmia, kokeile alla olevia vaiheita ja tee sitten vianmääritys.

Jos saat virhe- tai tilakoodin ongelman yhteydessä, voit etsiä ratkaisua Xboxin virhe- ja tilakoodien hakusivulla.

Ääni- ja kuvaongelmat

Ei kuvaa, tai näyttö on tyhjä

Kokeile aiheessa Televisioruutu tai näyttö on tyhjä olevia ratkaisuja.

Virtapainikkeen ympärillä palaa neljä punaista valoa

(Ainoastaan alkuperäinen Xbox 360 -konsoli)

Kokeile vilkkuvien punaisten valojen ongelmanratkaisua.

Näyttö on jumittunut

Kuva on epäselvä tai sumea

Kokeile aiheessa Xbox 360 -konsolin kuva televisiossa ei ole selkeä olevia ratkaisuja.

Kuva on venynyt

Tämä ongelma saattaa ilmetä, jos käytät VGA-kaapelia alkuperäisen Xbox 360 -konsolin tai Xbox 360 S -konsolin kanssa. Kokeile parantaa kuvaa vaihtamalla näyttöasetuksia.

Noudata tämän artikkelin ensimmäisiä vaiheita ja kokeile sitten yhtä tai kumpaakin seuraavista:

• Aseta konsolin näytön muodoksi Normal (Tavallinen).
  • Vaihda näytön tarkkuutta.

Kuvassa on vihreä tai purppura sävy, vilkkumista tai haamukuvaa

Kokeile seuraavaa:

Liitä konsoli ja televisio uudelleen:

1. Poista konsolin ja television välissä mahdollisesti olevat laitteet.
  2. Liitä HDMI-kaapeli konsolin takana olevasta liitännästä suoraan teräväpiirtotelevision tai näytön HDMI-porttiin.
  3. Jos käytät vain ääni -tyypin AV-kaapelia, irrota se ja liitä HDMI-kaapeli konsolin takana olevasta liitännästä suoraan teräväpiirtotelevision tai näytön HDMI-porttiin.

Lue lisätietoja konsolin ja television liittämisestä.

Huomautus Jos teräväpiirtotelevisiossa on jokin kuvanparannusominaisuus tai jonkinlainen digitaalinen kohinanpoisto-ominaisuus, poista se käytöstä. Katso ohjeet teräväpiirtotelevision käyttöoppaasta.

Grafiikka on epämuodostunut, tai se ei näy oikein

Kokeile ohjeaiheessa Kuvavirheiden ja pikselöitymisen vianmääritys olevia ratkaisuja.

Video tai elokuva toistetaan tavallista pienemmällä tarkkuudella

DVD-levyn, HD-DVD-levyn tai ladatun elokuvan toistaminen teräväpiirtona edellyttää HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) -protokollaa. Kaikki teräväpiirtotelevisiot, näytöt tai sovittimet eivät tue tätä protokollaa.

• Varmista, että teräväpiirtotelevisio tukee HDCP:tä. Lisätietoja saat teräväpiirtotelevision käyttöoppaasta.
  • HDMI-kaapelia ei voi liittää konsoliin käyttämällä DVI-porttia ja sovitinta. DVI-portit eivät tue HDCP-protokollaa. Lue tietoja siitä, miten konsoli liitetään televisioon.

Ääni mutta ei kuvaa

Kokeile seuraavia keinoja:

• Varmista, että televisioon on kytketty virta.
  • Kokeile television muita AV-lähteitä ja -tuloja.
  • Poista konsolin ja television välissä mahdollisesti olevat laitteet, kuten vastaanotin.
  • Jos televisiossasi on energiansäästötila, ota tämä asetus pois käytöstä TV:n kuva-asetuksissa.

Jos käytät Xbox 360 E -konsolia, kokeile seuraavaa:

1. Sammuta konsoli.
  2. Irrota kaikki ääni- ja videokaapelit (myös kuulokemikrofonit) konsolin takaosasta.
  3. Liitä vain HDMI-kaapeli konsolin takaosaan. Liitä sitten HDMI-kaapeli televisiosi tuloliitäntään.

Kuva mutta ei ääntä

Kuvaa ja ääntä ei ole synkronoitu

Yritä liittää konsoli ja televisio uudelleen:

1. Poista konsolin ja television välissä mahdollisesti olevat laitteet.
  2. Liitä HDMI-kaapeli konsolin takana olevasta liitännästä suoraan teräväpiirtotelevision tai näytön HDMI-porttiin.
  3. Jos käytät vain ääni -tyypin AV-kaapelia, irrota se ja liitä HDMI-kaapeli konsolin takana olevasta liitännästä suoraan teräväpiirtotelevision tai näytön HDMI-porttiin.

Sovelluksen ääni- ja kuvaongelmat

Jos videosovelluksessa, kuten Netflixissä, on puskurointiongelmia, testaa ensin Xbox Live -yhteys. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry Xbox-käyttöliittymässä Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System (Järjestelmä).
  2. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  3. Valitse verkko, jota käytät Internet-yhteyteen.
  4. Valitse Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).
  5. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Yhteysnopeus- tai yhteyden katkeamisongelmat.

Jos puskurointiongelma ei poistu, poista sovelluksen tallennetun pelin tiedot. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry Xbox-käyttöliittymässä Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System (Järjestelmä).
  2. Valitse Storage (Tallennustila) ja valitse sitten ensisijainen tallennuslaite.
  3. Valitse Games and Apps (Pelit ja sovellukset).
  4. Valitse sovellus, jota ongelma koskee.
  5. Valitse kaikki Saved Game -nimiset kohteet, valitse Delete (Poista) ja vahvista poistaminen.

Jos videosovellus lakkaa reagoimasta, poista sovellus ja asenna se uudelleen. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry Xbox-käyttöliittymässä Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System (Järjestelmä).
  2. Valitse Storage (Tallennustila).
  3. Valitse ensisijainen tallennuslaite (todennäköisimmin Hard Drive (kiintolevy)).
  4. Valitse Games and Apps (Pelit ja sovellukset).
  5. Valitse kaikki sovellukseen viittaavat kohteet.
  6. Valitse Delete (Poista).
  7. Palaa Xbox-käyttöliittymään.
  8. Siirry Apps (Sovellukset) -kohtaan ja valitse Browse Apps (Selaa sovelluksia).
  9. Etsi sovellus.
  10. Valitse sovellus ja lataa se.

Jos sovelluksessa on muita ääni- tai kuvaongelmia, siirry Apps (Sovellukset) -sivulle, valitse sovellus, jota ongelma koskee, ja valitse sivulla oleva Troubleshoot problems (Ongelmien vianmääritys) -linkki.

Huomautus Internet Explorer -sovellus ei tue Adobe Flashia. Adobe Flashia edellyttäviä videoita ei voi toistaa tässä sovelluksessa.