Virhesanoma Session Terminated (Istunto lopetettiin) ilmenee, kun käytät Windows Media Centeriä Xbox 360:n kanssa

Ongelma

Saatat saada seuraavan virhesanoman, kun yrität yhdistää Xbox 360 -konsolin Microsoft Windows Media Centeriä käyttävään tietokoneeseen:

Xbox 360 -virhesanoma: Session Terminated (Istunto lopetettiin)

Tämä saattaa tarkoittaa, että Windows Media Center -tietokoneen toinen käyttäjä tai sovellus on katkaissut tämän laitteen yhteyden.

Ratkaisu

Tietokoneen kiintolevy saattaa käyttää dynaamista levyä. Media Centerin extender-laite, kuten Xbox 360 -konsoli, ei voi toimia kokoonpanossa, jossa käytetään dynaamista levyä. Tällöin on käytettävä tavallisia levyjä.

Kokeile näitä ratkaisuja seuraavassa järjestyksessä.

Ratkaisu 1: Poista ilmoituspalvelut käytöstä

Järjestelmän ohjelmat saattavat yrittää lähettää viestejä Xbox 360 -konsoliin Media Center -istunnon aikana. Valtuuttamattomat viestit aiheuttavat Media Centerin ja Xbox 360 -konsolin välisen istunnon katkaisemisen.

Ratkaise ongelma Windows 8:ssa seuraavasti:

1. Valitse aloitusnäytössä Tapahtumienvalvonta.
  2. Valitse Sovellus- ja palvelulokit ja etsi tapahtumat, joiden Tyyppi-kohdassa on ilmennyt virhe ja Lähde-kohdassa on merkintä Media Remote Manager (Median etähallinta).
  3. Kaksoisnapsauttamalla nämä ehdot täyttäviä tapahtumia näet tapauksen kuvauksen. Etsi seuraavanlaista kuvausta:
    Havaittiin luvaton ikkuna suoritettaessa Windows Media Centeriä (%1), jonka tiedostonimi on C:\PROGRA~1\...
  4. Tämä sanoma kertoo ohjelman, joka yrittää lähettää viestin Xbox 360 -konsolille.

5. Poista Kuvaus-kohdassa mainitun sovelluksen ilmoituspalvelu käytöstä. Ohjeet tähän saat sovelluksen käyttöoppaasta tai sovelluksen valmistajalta.

Ratkaise ongelma Windows 8:ssa seuraavasti:

1. Valitse aloitusnäytössä Tapahtumienvalvonta.
  2. Napsauta oikealle osoittavaa nuolta Sovellus- ja palvelulokit -kohdassa ja valitse Media Center.
  3. Etsi tapahtumat, joiden Tyyppi -kohdassa on ilmennyt virhe ja Lähde-kohdassa on merkintä Media Remote Manager (Median etähallinta).
  4. Kaksoisnapsauttamalla nämä ehdot täyttäviä tapahtumia näet tapauksen kuvauksen. Etsi seuraavanlaista kuvausta:
  5. Havaittiin luvaton ikkuna suoritettaessa Windows Media Centeriä (%1), jonka tiedostonimi on C:\PROGRA~1\...

6. Poista Kuvaus-kohdassa mainitun sovelluksen ilmoituspalvelu käytöstä. Ohjeet tähän saat sovelluksen käyttöoppaasta tai sovelluksen valmistajalta.

Yritä konsolin yhdistämistä tietokoneeseen uudelleen. Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 2: Poista nopea käyttäjänvaihto käytöstä (vain Windows XP)

Xbox 360 -konsoli käyttää nopeaa käyttäjänvaihtoa yhteyden muodostamisessa Windows Media Center -tietokoneeseen. Jos nopea käyttäjänvaihto on poissa käytöstä tietokoneessa, Xbox 360 -konsoli ei voi muodostaa siihen yhteyttä. Varmista seuraavalla tavalla, että nopea käyttäjänvaihto on käytössä:

1. Valitse tietokoneessa Käynnistä, sen jälkeen Suorita, kirjoita nusrmgr.cpl ja valitse sitten OK.
  2. Valitse Vaihda kirjautumisasetuksia.
  3. Varmista, että Käytä nopeaa käyttäjänvaihtoa -asetus on valittu.
  4. Valitse Käytä asetuksia.

Yritä konsolin yhdistämistä tietokoneeseen uudelleen. Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu, kokeile ratkaisua 3.

Ratkaisu 3: Poista muut mediaohjelmat käytöstä

Joskus Windows Media Center -tietokoneeseen asennetut muut mediaohjelmat (kuten Ahead Nero) voivat estää Xbox 360 -konsolia toistamasta mediatiedostoja. Poista muut mediaohjelmat väliaikaisesti käytöstä saadaksesi selville, ovatko ne ristiriidan aiheuttajia.

Yritä konsolin yhdistämistä tietokoneeseen uudelleen. Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu, kokeile ratkaisua 4.

Ratkaisu 4: Avaa palomuurin portit Windows Media Center -tietokoneessa

Tietyt tarvittavat palomuurin portit eivät ehkä ole avoinna Windows Media Center -tietokoneessa. Lisätietoja avattavista palomuurin porteista on ohjeaiheen Windows Media Centerin vianmääritys kohdassa Mitkä palomuurin portit on avattava, jotta voin käyttää Windows Media Centeriä konsolini kanssa?

Jos porttien avaaminen ei korjannut ongelmaa, kokeile ratkaisua 5.

Ratkaisu 5: Poista vuorovaikutteiset kirjautumissanomat käytöstä

Kun vuorovaikutteiset kirjautumissanomat ovat käytössä, ne tulevat näkyviin Media Centerin extender-laitteen kirjautumisen aikana ja estävät prosessin viemisen loppuun.

Poista vuorovaikutteiset kirjautumissanomat käytöstä Windows XP Media Center -tietokoneissa käyttämällä MMC-konsolia (Microsoft Management Console). Vuorovaikutteisen kirjautumisen asetukset määritetään paikallisen tietokoneen tai toimialueen käytännöissä. Tarkastele ja vaihda näitä asetuksia seuraavasti:

1. Valitse Windows XP Media Center -tietokoneessa Käynnistä, sen jälkeen Suorita, kirjoita gpedit.msc ja valitse OK.
  2. Laajenna Ryhmäkäytäntö-kohdassa Paikallinen tietokonekäytäntö, laajenna Tietokoneasetukset, laajenna Windows-asetukset, laajenna Suojausasetukset, laajenna Paikalliset käytännöt ja valitse sitten Suojausasetukset.
  3. Kaksoisnapsauta kohtaa Vuorovaikutteinen kirjautuminen: Sisäänkirjautumista yrittäville käyttäjille esitettävän sanoman teksti, poista tässä kohdassa mahdollisesti oleva teksti ja valitse OK.
  4. Poistu Ryhmäkäytännöt-asetuksista valitsemalla Tiedosto-valikosta Lopeta.

Ratkaisu 6: Vaihda FAT32-kiintolevyt NTFS:ään

Tietokoneesi kiintolevy on saatettu alustaa FAT32-tiedostojärjestelmämuotoon. Jos kiintolevysi on muotoiltu FAT32:een, vaihda kiintolevy NTFS-tiedostojärjestelmän peruslevyksi. Tarkista Windows 8 -tietokoneen kiintolevyn muoto seuraavasti:

1. Valitse aloitusnäytössä Tietokoneen hallinta.
  2. Valitse Levynhallinta.
  3. Etsi haluttu kiintolevy ja tarkista, onko Tiedostojärjestelmä-sarakkeessa merkintä FAT32.

Jos merkintänä on FAT32, kiintolevy on muunnettava NTFS-tiedostojärjestelmämuotoon.