Xbox Live -keskustelu Xbox 360 -konsolissa

Yleiskuvaus

Xbox 360 -kuulokemikrofonin tai Kinect-sensorin avulla voit keskustella Xbox 360 -konsolin kautta ystäviesi kanssa joko seurueena tai kahden kesken.

Jos keskustelun käyttämisessä on ongelmia, Xbox Live -palvelussa voi olla käyttökatkos. Tarkista varoitussanomat Xbox Live -tilasivulta tai katso, onko sivun yläosassa Xbox Live -palvelun varoitusta.

Lisätietoja muista Xbox Liven keskusteluihin liittyvistä ongelmista on ohjeaiheessa Xbox Live -keskusteluongelmien vianmääritys Xbox 360:ssä.

Keskusteleminen Xbox Livessä

Mitä tarvitset

Yksityiskeskustelu, seuruekeskustelu ja pelien sisäiset keskustelut vaativat

Valinnainen kirjoittaminen nopeutuu, jos liität konsoliisi Xbox 360 Chatpad -mininäppäimistön tai USB-näppäimistön.

Määritä keskustelu

Keskusteluasetusten määrittäminen on helppoa. Liität vain Xbox 360 -kuulokemikrofonin tai Kinect-sensorin konsoliin ja määrität tietosuojan ja verkkoturvallisuuden asetukset. Voit sallia vuorovaikutuksen kaikkien kanssa tai vain ystävien kanssa.

1. Liitä kuulokemikrofoni tai Kinect-sensori:
    • Jos käytössä on langallinen kuulokemikrofoni: yhdistä se ohjaimeen.
    • Jos käytössä on langaton kuulokemikrofoni: yhdistä se konsoliin.
    • Jos käytössä on Kinect-sensori:
      1. Kirjaudu Xbox Live -palveluun.
      2. Paina ohjaimen opaspainiketta .
      3. Valitse Chat (Keskustelu).
      4. Määritä Kinect-mikrofonin asetukseksi On (Käytössä).
      Vihje Kinect-sensorin kalibrointi puhetta ja ääntä varten saattaa parantaa keskustelujen äänenlaatua. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox 360 Kinect -sensorin äänivirittimen käyttäminen. Lisätietoja äänikomentojen käyttämisestä Kinectin kanssa on ohjeaiheessa Kinect-äänikomennot.

2. Määritä tietosuojan ja verkkoturvallisuuden asetukset:
    1. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse Privacy (Tietosuoja).
    2. Valitse Change settings (Vaihda asetuksia).
    3. Valitse Customize (Mukauta).
    4. Valitse Voice and Text (Ääni- ja tekstiviestintä).
    5. Valitse Everyone (Kaikki), Friends Only (Vain ystävät) tai Blocked (Estetyt) ja paina sitten B-painiketta .
    6. Valitse Save and Exit (Tallenna ja lopeta).

Huomautus Jos käytät lapsen tiliä Xbox Live -palvelussa, tämä muutos on hyväksyttävä aikuisen tililtä.

Yksityiskeskustelu (private chat)

Yksityiskeskustelu on keskustelu sinun ja toisen ihmisen välillä. Kukaan muu ei voi kuulla keskustelua tai osallistua siihen. Ystäväsi voi samalla pelata samaa peliä kuin sinä, pelata jotakin toista peliä, katsella elokuvaa tai kuunnella musiikkia.

Sinulla voi olla samanaikaisesti käynnissä enintään neljä yksityiskeskustelua

• Xbox Live -moninpelin aikana julkisten pelin sisäisten keskusteluiden lisäksi
  • järjestäessäsi Xbox Live Partyn.

Yksityiskeskustelun määrittäminen

1. Liitä Xbox 360 -kuulokemikrofonin tai Kinect-sensori konsoliin ja kirjaudu sitten Xbox Live -palveluun.
  2. Paina ohjaimen opaspainiketta .
  3. Valitse Chat (Keskustelu).
  4. Valitse käytettävissä oleva Private Chat (Yksityiskeskustelu) -kanava, ja valitse tai kirjoita sen henkilön pelaajatunnus, jonka kanssa haluat keskustella.
Xbox Liven keskustelunäyttö, josta on valittu yksityinen keskustelukanava
  1. Valitse Send Message (Lähetä viesti). Kutsumallasi henkilöllä on viisi minuuttia aikaa hyväksyä kutsusi. Viiden minuutin kuluttua Xbox Live -palvelu olettaa, että ystäväsi ei ole tavoitettavissa, ja peruu kutsun. Voit yrittää lähettää myöhemmin uuden kutsun.

Huomautus Kun joku kieltäytyy keskustelukutsusta, kutsun lähettäjä ei tiedä, vanhentuiko kutsu vai onko siitä kieltäydytty. Lähettäjä saa vain ilmoituksen kutsun peruuttamisesta.

Keskustelukanavan vaihtaminen

Keskustelukanavaa vaihtamalla voit valita, kenen kanssa haluat keskustella.

Toiminto Tee näin:
Puhuminen vain oman pelin pelaajille
  1. Paina opaspainiketta .
  2. Valitse Party (Seurue) ja sitten Party Options (Seurueen asetukset).
  3. Valitse Chat Channel (Keskustelukanava) ja sitten Game Chat (Pelikeskustelu).
Puhuminen vain seurueen jäsenille
  1. Paina opaspainiketta .
  2. Valitse Party (Seurue) ja sitten Party Options (Seurueen asetukset).
  3. Valitse Chat Channel (Keskustelukanava) ja sitten Party Chat (Seurue-keskustelu).
Yksittäisen pelaajan mykistäminen
  1. Paina opaspainiketta .
  2. Valitse Party (Seurue) ja sitten pelaajan pelaajatunnus.
  3. Valitse Mute (Mykistä).