Virhe 80072741 ilmenee, kun käytät Xbox Liveä Xbox 360:llä

Näet seuraavan virhekoodin, kun käytät Xbox Liveä Xbox 360:ssä:

Virhe 80072741

Tämä voi tarkoittaa seuraavaa:

• Jotkin Xbox Liven ominaisuudet eivät ole käytettävissä järjestelmän ylläpidon tai Xbox Liven väliaikaisen häiriön vuoksi.
  • Et voi käsitellä joitakin Xboxin ominaisuuksia verkkomääritykseen liittyvän ongelman vuoksi.
  • Maksutavassasi on ongelma.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma seuraavien ratkaisujen avulla. Jos jokin ratkaisu ei toimi, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Ratkaisu 1: Tarkista Xbox Live -palvelun tila

Jos näet täällä jonkin varoituksen, odota, kunnes palvelu on taas käytettävissä, ja yritä sitten uudelleen.

Televisio, musiikki ja videot: toimii
2017-01-22T20:28:19.6683167+00:00

Jos palvelun ongelmista ei ole ilmoitettu, käyttämässäsi yhteydessä saattaa olla ongelma.

Ratkaisu 2: Testaa yhteys.

Testaa Xbox 360 -konsolin Xbox Live -yhteys. Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  4. Valitse pyydettäessä Wired Network (Langallinen verkko) tai langattoman verkkosi nimi.
  5. Valitse Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).
  6. Jos testi onnistuu, yhteys on muodostettu. Jos testi epäonnistuu ja saat virhesanoman, kokeile Xbox 360:n yhteysvirheen ratkaisua.

Ratkaisu 3: Poista profiili ja tyhjennä välimuisti

1. Irrota kaikki konsoliin kiinnitetyt lisävarusteet, kuten kuulokemikrofoni, Xbox 360 Chatpad -mininäppäimistö tai Kinect-sensori.
  2. Poista profiili. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox Live -profiilin poistaminen Xbox 360 -konsolista.
  3. Tyhjennä järjestelmän välimuisti. Katso Xbox 360:n välimuistin tyhjentäminen.
  4. Lataa profiilisi uudelleen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-profiilin (pelaajatunnuksen) lataaminen mihin tahansa Xbox One -konsoliin.
  5. Käynnistä konsoli uudelleen.

Ratkaisu 4: Avaa verkkoportit

Jos käytössäsi on palomuuri tai jos olet muodostanut verkkoyhteyden työpaikalta tai koulusta, saatat joutua avaamaan verkkoportteja, jotta Xbox 360 -konsoli voi muodostaa yhteyden Xbox Liveen. Ohjeet verkkoporttien avaamiseen saat Xbox 360:n NAT-virheen ratkaisusta.

Ratkaisu 5: Tarkista laskutusosoite

Varmista, että Microsoft-tilin laskutusosoite vastaa luottokorttiyrityksen käyttämää laskutusosoitetta. Varmista myös, että korttisi voimassaoloaika ei ole päättynyt. Toimi näin:

1. Kirjaudu Microsoft-tilisi tunnistetiedoilla Maksaminen ja laskutus -sivulle.

Jos et tiedä Microsoft-tilisi sähköpostiosoitetta tai salasanaa, käytä kadonneen tilin ratkaisua tai kadonneen salasanan ratkaisua.

2. Valitse Laskutustiedot ja tarkista sitten laskutustiedot toimimalla annettujen ohjeiden mukaan.

Huomautus Jos niissä on virhe, valitse Muokkaa profiilia ja päivitä tiedot noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Ratkaisu 6: Päivitä tai vaihda maksutapa

Jos epäilet, että tiliisi liitetyssä maksutavassa saattaa olla ongelma, päivitä tai vaihda käyttämäsi maksutapa. Voit tehdä tämän perehtymällä ohjeaiheeseen Maksutavan päivittäminen verkossa, valitsemalla näytön vasemmalta puolelta Päivitä maksutapa tai Lisää maksutapa ja toimimalla sitten ohjeiden mukaan.