Virhe 80150101 ilmenee, kun yrität ladata sisältöä Xbox Live -palvelusta.

Saat seuraavan virhekoodin ja sanoman, kun yrität ladata sisältöä Xbox Livestä:

Can't retrieve information from Xbox Live. (Tietojen haku Xbox Livestä ei onnistu.) Try again later. (Yritä myöhemmin uudelleen.)

Tilan koodi 80150101.

Tämä tarkoittaa, että sisältöä ladattaessa ilmeni verkkoon liittyvä ongelma.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma seuraavien ratkaisujen avulla.

Ratkaisu 1: Vahvista palvelun ja Xbox Live -yhteyden tila

1. Tarkista palvelun tilan sivulla, onko palvelussa ongelma.
  2. Jos palvelussa ei ole ongelmaa ja saat virheen yrittäessäsi ladata sisältöä, odota muutama minuutti ja yritä lataamista uudelleen.
  3. Suorita Xbox Live -yhteystesti:
    1. Valitse Xbox-käyttöliittymässä settings (Asetukset).
    2. Valitse System (Järjestelmä).
    3. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
    4. Valitse käyttämäsi verkko.
    5. Valitse Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).

Ratkaisu 2: Lataa sisältö uudelleen

Yritä ladata sisältö uudelleen lataushistoriasta. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Kirjaudu konsolissa Xbox Live -palveluun.
  2. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse sitten Account (Tili).
  3. Valitse Download History (Lataushistoria).
  4. Selaa lataushistoriaasi, valitse kohde ja lataa se uudelleen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Jos lataaminen epäonnistuu jälleen, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 3: Maksimoi verkon kaistanleveys

Kun lataat sisältöä Xbox Live -palvelusta, varmista, että muut kotonasi olevat tietokoneet eivät lataa tai siirrä tiedostoja samanaikaisesti. Kun joku muu käyttää Internetiä kotonasi, hän käyttää verkon kaistanleveyttä, jota konsolisi voisi käyttää. Kaistanleveys tarkoittaa Internet-yhteyden kautta kerralla siirrettävien tietojen määrää.

Voit myös väliaikaisesti kytkeä irti tai sammuttaa laitteet, jotka on liitetty kotiverkkoosi.

Kun olet maksimoinut käytettävissä olevan verkon kaistanleveyden, kokeile sisällön lataamista uudelleen. Jos lataaminen epäonnistuu jälleen, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 4: Lataa eri aikaan vuorokaudesta

Jotkin Internet-palveluntarjoajat estävät tai rajoittavat suurikokoisia latauksia niinä aikoina, kun verkkoa käytetään eniten. Jos Internet-palveluntarjoaja nollaa yhteyden tietyn ajan jälkeen tai rajoittaa latausten kokoa, saat virheilmoituksen.

Asuinalueilla sijaitsevat Internet-verkot ovat usein kuormitetuimpia iltaisin, kun useimmat ihmiset ovat kotona. Yhteyden nopeus saattaa olla parhaimmillaan keskellä päivää. Jos sisällön lataamisessa on ongelmia, selvitä Internet-palveluntarjoajalta, rajoittaako se latauksen kokoa, nopeutta tai ladattavan sisällön määrää.

Jos yrität ladata sisältöä toiseen aikaan päivästä ja se epäonnistuu edelleen, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 5: Avaa verkkoportit

Jos käytössäsi on palomuuri tai reititin, saatat joutua muuttamaan sen määrityksiä, jotta Xbox 360 -konsoli voi muodostaa yhteyden Xbox Liveen. Tätä määritysten muuttamista kutsutaan usein "portin avaamiseksi" tai "portinsiirroksi".

Lisätietoja Xbox Liven käyttämistä verkkoporteista on ohjeaiheessa Xbox Liven käyttämät verkkoportit.

Jos ongelma jatkuu näiden ratkaisujen kokeilemisen jälkeen, ota yhteyttä Xbox-tukeen.