Virhe 80153003 ilmenee, kun yrität ladata tai ostaa sisältöä Xbox Livestä Xbox 360:ssä

Saat seuraavan virhekoodin ja sanoman, kun yrität ladata tai ostaa sisältöä Xbox Livestä:

Can't retrieve information from Xbox Live. (Tietojen haku Xbox Livestä ei onnistu.)

Tilan koodi: 80153003

Tämä saattaa tarkoittaa, että lataaminen tai ostaminen epäonnistui tai että sisältö ei enää ole saatavissa kaupasta. Jos sisältöä ei enää löydy Xbox.comista haettaessa, se on voitu poistaa. Jos sisältö on kuitenkin edelleen saatavissa, kokeile alla olevia ratkaisuja.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Poista vanhat tiedot ja tyhjennä välimuistisi

Yritä ensin päivittää Xbox Live -tiedot tyhjentämällä välimuistisi. Sinulla voi olla vanhempi versio kohteesta, jota yrität ladata tai ostaa konsolillesi. Toimi näin:

1. Poista kauppapaikan järjestelmätiedot. Voit tehdä tämän seuraavasti:
    1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
    2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
    3. Valitse Storage (Tallennustila) ja valitse sitten ensisijainen tallennuslaite.
    4. Valitse System Items (Järjestelmäkohteet).
    5. Valitse Content Cache (Sisältövälimuisti) ja valitse sitten Delete (Poista).
  2. Tyhjennä konsolin välimuisti. Toimi näin:
    1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
    2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
    3. Valitse Storage (Tallennustila) tai Memory (Muisti).
    4. Korosta mikä tahansa tallennuslaite ja paina ohjaimen Y-näppäintä. (Sillä ei ole merkitystä, minkä tallennusvälineen valitset. Kaikkien tallennusvälineiden välimuisti tyhjennetään.)
    5. Valitse Clear System Cache (Tyhjennä järjestelmän välimuisti).
    6. Kun tallennuslaitteen ylläpitotoimi pyydetään vahvistamaan, valitse Yes (Kyllä).
  3. Käynnistä Xbox 360 -konsoli uudelleen.
  4. Yritä ostaa tai ladata Xbox Live -palvelusta uudelleen.

Jos virhesanoma tulee edelleen näkyviin, Xbox Live -palvelun tarjouksessa voi olla ongelma. Ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Ratkaisu 2: Poista sisältö ja lataa se uudelleen.

Poista kaikki aktiiviset lataukset aktiivisten latausten näytöstä, poista kaikki osittain ladattu sisältö ja yritä sitten ladata sisältöä uudelleen. Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  1. Siirry kohtaan Games & Apps (Pelit ja sovellukset).
  2. Valitse Active Downloads (Aktiiviset lataukset) ja valitse sitten Cancel All (Peruuta kaikki).

Kun kaikki aktiiviset lataukset on peruutettu, poista kaikki osittain ladattu sisältö. Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta ja valitse Settings (Asetukset).
  2. Valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Storage (Tallennus) ja valitse sitten tallennuslaite.
  4. Paina ohjaimen X -näppäintä. Poistoehdotukset tulevat näkyviin.
  5. Vieritä ehdotusten luetteloa ja poista sisältö, joka on merkitty keltaisella huutomerkillä. Huutomerkki tarkoittaa, että sisältö on puutteellinen tai vioittunut.

Kun osittain ladattu sisältö on poistettu, voit yrittää ladata sisällön uudelleen. Toimi näin:

1. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Account (Tili).
  2. Valitse Download History (Lataushistoria).
  3. Valitse kohde, jonka lataamisessa ilmeni ongelmia.
  4. Valitse Download Again (Lataa uudelleen).

Jos sisältö ei vieläkään lataudu kokonaan, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 3: Varmista, että olet yhteydessä Xbox Liveen

Varmista testaamalla Xbox Live -yhteys, että ongelma ei johdu viallisesta yhteydestä. Toimi näin:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta (ohjaimen keskellä oleva Xbox-painike).
  2. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  3. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  4. Valitse pyydettäessä langaton verkko tai Wired Network(Langallinen verkko).
  5. Valitse Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).
  6. Jos sinua pyydetään päivittämään konsolin ohjelmisto, valitse Yes (Kyllä).

Kun olet muodostanut yhteyden Xbox Live -palveluun, näyttö näyttää tältä:

Jos olet muodostanut Xbox Live -yhteyden etkä silti pysty lataamaan sisältöä, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 4: Tarkista laskutustietosi

Vaikka et olisi tehnyt ostosta, kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi ja varmista, että kaikki laskutustiedot on annettu oikein. Virheelliset tiedot voivat edelleen estää lataamisen.

Ratkaisu 5: Tee korjauspyyntö

Jos edelliset ratkaisut eivät korjanneet ongelmaa, Kinect-sensori on korjattava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-konsolin tai Kinect-sensorin huollattaminen.