Xbox Live -keskusteluongelmien vianmääritys Xbox 360:ssä

Ongelman oireet

Jos et kuule toista pelaajaa pelin sisäisessä keskustelussa tai yksityiskeskustelussa, kun käytät Xbox 360 -konsolia, yritä seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Testaa yhteys

Kyseessä saattaa olla NAT (Network Address Translation) -ongelma. Selvitä tilanne testaamalla yhteys.
Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry Xbox-käyttöliittymässä Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System (Järjestelmä).
  2. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  3. Valitse Wired Network (Langallinen verkko) tai Wireless Network (Langaton verkko).
  4. Valitse Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).
picture

NAT-varoitus tulee näkyviin keltaisena huutomerkkinä:

Jos saat NAT-varoituksen, katso Xbox Liven NAT-virheen ratkaisu.

Huomautus NAT-tyyppi vaikuttaa vain siihen, miten voit muodostaa yhteyden muihin pelaajiin ja viestiä heidän kanssaan. Jos ongelma liittyy viipeeseen tai nopeuteen, lisätietoja on Xbox Liven hitausongelman ratkaisussa.

Jos NAT-ongelmaa ei ole, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 2: Pyydä ystäviäsi testaamaan oma yhteytensä

Pyydä ystäviäsi (joiden kanssa et voi keskustella) testaamaan omaa Xbox Live -yhteyttään yllä olevien vaiheiden mukaisesti.

Jos ystävät eivät saa näkyviin NAT-varoitusta, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 3: Tarkista tietosuoja-asetukset

Varmista, että konsolin asetukset eivät estä äänikeskustelua.
Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry Xbox-käyttöliittymässä Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse Privacy (Tietosuoja).
  2. Valitse Change Settings (vaihda asetuksia).
  3. Valitse Customize (Mukauta).
  4. Valitse Voice and Text (Ääni ja teksti) -kohdasta joko Everyone (Kaikki) tai Friends Only (Vain ystävät).

Jos käytössäsi on lapsen profiili, sinua kehotetaan antamaan vanhemman tilin Microsoft-tilin salasana.

Jos keskustelu ystävien kanssa ei edelleenkään onnistu, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 4: Säädä ääniasetuksia

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Siirry kohtaan Settings (Asetukset).
  3. Valitse Preferences (Asetukset).
  4. Valitse Voice (Ääni).
  5. Kasvata äänenvoimakkuuden arvoksi 10.
  6. Valitse Voice Output (Äänen ulostulo) -kohdassa Play Through Both (Toista molempien kautta).
  7. Testaa, voitko keskustella ystävien kanssa.
  8. Jos ongelma ei korjaantunut, koeta valita Voice Output (Äänen ulostulo) -kohdasta Play Through Headset (Toista kuulokemikrofonin kautta).
  9. Testaa, voitko keskustella ystävien kanssa.

Jos keskustelu ystävien kanssa ei edelleenkään onnistu, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 5: Tarkista kuulokemikrofonin yhteys ja äänenvoimakkuus

• Varmista, että kuulokemikrofoni on yhdistetty. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kuulokemikrofonin yhdistäminen.
  • Et ehkä kuule muita pelaajia, jos langattoman kuulokemikrofonin äänenvoimakkuus on säädetty pieneksi. Lisää äänenvoimakkuutta äänenvoimakkuuden nostopainikkeella (+).
  • Varmista myös, että mikrofonin kytkin Xbox 360 -kuulokemikrofonin liittimessä ei ole asennossa Mute (Mykistä).

Jos keskustelu ystävien kanssa ei edelleenkään onnistu, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 6: Vaihda keskustelukanavaa

Jos et kuule ystäviäsi, joudut ehkä vaihtamaan keskusteluun käyttämääsi kanavaa.
Toimintaohjeet:

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  2. Valitse Chat & IM (Keskustelu ja pikaviestintä).
  3. Valitse keskustelukanava, jota haluat käyttää puhumiseen.

Näiden vaiheiden avulla voit vaihtaa keskustelukanavalta toiselle.

Jos keskustelu ystävien kanssa ei edelleenkään onnistu, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 7: Tarkista, onnistuuko keskustelu pelin ulkopuolella

Tarkista, esiintyykö keskusteluongelmia vain tietyssä pelissä. Aloita yksityiskeskustelu pelin ulkopuolella (ohjeet ovat kohdassa Ratkaisu 6: Vaihda keskustelukanavaa).

Jos ongelma ilmenee vain tietyssä pelissä, tarkista pelin ohjekirjasta, tuleeko pelin aikana esimerkiksi painaa tiettyä näppäintä, jotta keskustelu muiden pelaajien kanssa onnistuisi.

Ratkaisu 8: Jos käytät keskusteluun Kinect-sensoria, tarkista sen asetukset ja kalibrointi

Jos käytät Kinect-sensoria keskustelun mikrofonina, yritä myös seuraavia ratkaisuja:

Tarkista Kinect-mikrofonin asetukset

Jos käytät keskusteluissa Kinect-sensorin mikrofonia, varmista, ettei konsoliin ole yhdistetty kuulokemikrofoneja. Varmista sitten, että Kinect-sensorin keskustelumikrofoni on käytössä.

Kinect-keskustelumikrofonin ottaminen käyttöön:

1. Kirjaudu Xbox Live -palveluun.
  2. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  3. Valitse Chat & IM (Keskustelu ja pikaviestintä).
  4. Varmista, että Kinect-mikrofonin asetuksena on On (Käytössä).

Jos tämä ratkaisu ei auttanut, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Käytä Kinect-ääniviritintä

Kalibroi Kinect-sensorin puhe ja ääni käyttämällä Kinect-ääniviritintä. Pyydä, että Xbox Live -palvelussa oleva ystäväkin yrittää käyttää Kinect-ääniviritintä.

Ratkaisu 9: Hae tilakoodia

Jos saat virhe- tai tilakoodin yrittäessäsi keskustella Xbox Livessä, hae saamasi koodi Virhe- ja tilakoodien haku -sivulta.