Musiikin pilvisynkronointiin liittyvät usein kysytyt kysymykset

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin musiikin synkronoinnista pilveen seuraavien kanavien kautta:

• Windows 8.1
  • Windows RT 8.1
  • Windows Phone 8
  • Xbox One
  • Xbox 360

Huomautuksia

• Voit kuunnella musiikkiasi millä tahansa Windows 8- tai Windows RT -tietokoneellasi tai -laitteellasi. Xbox Music Pass -tilauksella voit kuunnella musiikkia Xbox One- tai Xbox 360 -konsolilla, music.xbox.com-sivustossa, Windows Phone 8:lla sekä iOS- tai Android-laitteilla.
  • Voit ladata ja synkronoida musiikkia enintään neljään laitteeseen, joissa on Xbox Music -sovellus. (Näitä laitteita voivat olla esimerkiksi Windows 8.1- ja Windows RT 8.1 -tietokoneet ja -taulutietokoneet, Xbox One- ja Xbox 360 -konsolit sekä Windows Phone 8 -laitteet.)

Aiheet

K: miten voin synkronoida musiikkia Musiikki-sovelluksesta pilveen?

Musiikki-sovellus voi tarkistaa musiikkikokoelmasi automaattisesti ja etsii sitten sitä vastaavaa sisältöä pilvipalveluun tallennetusta Xbox Music -kokoelmasta. Jos kokoelmasta löytyy vastaavuus, kyseinen kappale tulee suoratoistettavaksi Windows 8.1:n tai Windows RT 8.1:n kautta. Jos sinulla on Xbox Music Pass, voit myös suoratoistaa musiikkia Windows Phone 8:aan, Android- ja iOS-laitteisiin sekä Xbox One- tai Xbox 360 -konsoliin music.xbox.com-sivustosta.

Voit ottaa pilvisynkronoinnin ottaminen käyttöön seuraavasti:

1. Käynnistä Windows 8.1:n tai Windows RT 8.1:n Xbox Music -sovellus.
  2. Avaa Oikopolut-palkki sipaisemalla oikeasta reunasta kohti keskustaa tai siirtymällä oikeaan ylä- tai alakulmaan.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Oletusasetukset.
  4. Tarkista, että Music in the Cloud (Musiikki pilvipalvelussa) -asetus on otettu käyttöön.

K: Miten voin suoratoistaa musiikkia Xbox One- tai Xbox 360 -konsoliin Windows 8.1- tai Windows RT 8.1 -tietokoneesta?

Huomautus Jos haluat suoratoistaa musiikkia Xbox 360- tai Xbox One -konsoliin, tarvitset Xbox Live Gold -jäsenyyden sekä Xbox Music Pass -tilauksen.

Voit suoratoistaa musiikkia Xbox-konsoliin seuraavasti:

Xbox Onessa

1. Paina ohjaimen valikkopainiketta.
  2. Valitse Settings (Asetukset) tai sano ”Xbox, go to Settings” (Xbox, siirry asetuksiin).
  3. Valitse Preferences (Asetukset).
  4. Valitse ”System & app” (Järjestelmä ja sovellus) -kohdassa Allow Play To streaming (Salli suoratoisto).

Xbox 360:ssä

1. Asenna Xbox SmartGlass Xbox 360 -konsoliin.
  2. Siirry Xbox Kojelaudassa kohtaan settings (asetukset).
  3. Valitse System (Järjestelmä).
  4. Valitse Console Settings (Konsoliasetukset).
  5. Valitse Connected Devices (Yhdistetyt laitteet).
  6. Määritä Xbox SmartGlass Apps (Xbox SmartGlass -sovellukset) -asetukseksi On (Käytössä) ja Play To (Toista kohteeseen) -asetukseksi On (Käytössä).

Voit aloittaa suoratoiston Windows 8.1- tai Windows RT 8.1 -tietokoneesta seuraavasti:

1. Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta keskelle tai vie hiiren osoitin näytön oikeaan alakulmaan. Valitse sitten Laitteet-oikopolku.
  2. Valitse toista ja valitse sitten laite, jolla haluat toistaa musiikkia.

Musiikin toisto aloitetaan Xbox-konsolillasi.

Voit aloittaa musiikin suoratoiston Xbox-konsolista seuraavasti:

1. Valitse Xbox-konsolissa Musiikki.
  2. Valitse Xbox Music -sovellus ja siirry sitten My music (oma musiikki) -kohtaan.
  3. Etsi haluamasi kappale, video tai soittolista.
  4. Valitse se ja valitse sitten Toista.

K: Kuinka voin suoratoistaa musiikkiani pilvipalvelusta jonkun toisen tietokoneeseen tai laitteeseen, jossa on Windows 8.1 tai Windows RT 8.1?

Jotta voisit kuunnella pilvipalvelussa olevaa musiikkia Windows 8.1- tai Windows RT 8.1 -tietokoneella tai -laitteella, joka ei ole omasi, sinun on ensin luotava Windows-käyttäjätili tähän tietokoneeseen tai laitteeseen. Kun olet kirjautunut tähän tiliin, voit kuunnella musiikkia samalla tavalla kuin omalla tietokoneellasi.

Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Sipaiset tietokoneen tai laitteen aloitusnäytössä oikeasta reunasta keskelle tai vie hiiren osoitin näytön oikeaan alakulmaan. Valitse Asetukset-oikopolku.
  2. Valitse Muuta tietokoneen asetuksia.
  3. Valitse Käyttäjät.
  4. Valitse kohdassa Muut käyttäjät tili, jota haluat käyttää, tai valitse Lisää käyttäjä ja anna käytettävän Microsoft-tilin sähköpostiosoite ja salasana.
  5. Kirjaudu ulos ja sitten sisään uutena käyttäjänä.

K: mitä kuvakkeet tarkoittavat?

Kullakin kuvakkeella on oma merkityksensä:

picture

Tämä kappale on käytettävissäsi pilvipalvelussa, ja voit toistaa sen, kun laite on offline-tilassa. Nämä kappaleet ovat käytettävissä myös missä tahansa Windows 8.1- tai Windows RT 8.1 -laitteessa, johon olet kirjautunut sisään. Xbox Music Pass -tilaajat voivat toistaa tätä sisältöä myös offline-tilassa Windows Phone 8:lla, Xbox One -konsolilla tai Xbox 360 -konsolilla.

picture

Tämä kuvake ilmaisee, että suoratoisto on käytettävissä ja että voit nähdä ja toistaa sisällön millä tahansa Windows 8.1- tai Windows RT 8.1 -laitteella. Xbox Music Pass -tilaajat voivat suoratoistaa tätä sisältöä myös Windows Phone 8:aan, Xbox One -konsoliin tai Xbox 360 -konsoliin.

Huomautus Jos sinulla ei ole voimassa olevaa Xbox Music Pass -tilausta, saatat silloin tällöin kuulla mainoksia sisältöä toistaessasi.

picture

Tämä kuvake tarkoittaa sitä, että sisältöä ei ole vielä synkronoitu pilvipalveluun, mutta synkronointi on käynnissä.

Jos et näe tätä kuvaketta, omistat kyseisen sisällön ja se on saatavilla vain tässä laitteessa. Lisätietoja tämän sisällön tuomisesta muiden laitteiden käyttöön on ohjeaiheessa Miten voin synkronoida musiikkia Musiikki-sovelluksesta pilveen?

K: mistä näen vain sen musiikin, joka on käytettävissä kaikilla laitteillani?

Käynnistä Windows 8.1:ssä tai Windows RT 8.1:ssä Musiikki-sovellus ja siirry kokoelmaasi. Valitse Kappaleet-ruudun oikealla puolella olevasta avattavasta valikosta In the cloud (Pilvipalvelussa).

picture

K: miksi en voi lisätä tiettyä kappaletta tai albumia pilvikokoelmaani?

Jos olet lisäämässä omaa musiikkia ja kappaleelle tai albumille ei löydy heti vastaavaa albumia tai kappaletta tietokannastamme, voit hakea oikeaa kappaletta tai albumia näytön alareunassa olevan Don’t see the right album (etkö näe oikeaa albumia)? -linkin avulla. Pyrimme jatkuvasti laajentamaan Xbox Music -pilvipalvelun valikoimaa, mutta kaikki kappaleet eivät ehkä ole suoratoistettavissa alueellasi.

picture

K: Tietylle albumille tai kappaleelle ei löytynyt oikeaa vastaavuutta pilvipalvelussa. Miten voin korjata asian?

Jos huomaat, että jollekin kappaleelle tai albumille on valittu väärä vastaavuus pilvipalvelussa, valitse kyseinen kohde, siirry sovelluspalkkiin sipaisemalla (tai napsauttamalla hiiren kakkospainiketta) ja valitse sitten Match album info (etsi albumin tiedot). Tämä toimii samalla tavalla kuin musiikin alkuperäisen pilveen lisäämisen yhteydessä.

picture

K: jos poistan musiikin automaattisen hakemisen käytöstä, menetänkö pilvipalvelussa käytettävissä olevan musiikkini?

Musiikin automaattinen haku toimii siten, että tietokoneeseen tai laitteeseesi lisätyille kappaleille ja albumeille haetaan vastineet pilvipalvelussa. Jos olet siis jo etsinyt vastineet musiikkikokoelmallesi aiemmin, musiikin automaattisen haun käytöstä poistaminen ei vaikuta pilvikokoelmaasi jo kuuluvaan sisältöön.

Jos haluat poistaa musiikin pilvisynkronoinnin käytöstä, sipaise näytön oikeasta reunasta kohti keskustaa tai siirry näytön oikeaan ylä- tai alakulmaan, valitse Asetukset ja sitten Oletusasetukset. Vaihda sitten Cloud Collection (Pilvipalvelukokoelma) -asetukseksi Off (Ei käytössä). Kun teet näin, kyseisen laitteen muutoksia ei enää synkronoida muihin Xbox Music -palveluun yhteydessä oleviin laitteisiin. Tämä asetus ei poista kuitenkaan synkronointia käytöstä muissa laitteissa.