Pelaa Xbox Live -pelejä Windows Phone -puhelimessa

Yleiskuvaus

Windows Phone -kaupassa on paljon Xbox Live -pelejä, joita voit ladata puhelimeen ja pelata puhelimella. Napauta puhelimen Marketplace (Kauppapaikka) -vaihtoehtoa (Windows Phone 8:ssa napauta Store) tai käytä tietokoneen Zune-ohjelmistoa, jos haluat etsiä ja asentaa pelejä.

Tarkastele pelaajaprofiiliasi

Windows Phone -puhelimessa voit tarkastella Xbox Live -profiiliasi, saavutuksiasi, ystäviäsi ja viestejäsi sekä muokata avatar-hahmoasi. Toimintaohjeet:

1. Napauta Windows Phone -puhelimessa Games (Pelit) -vaihtoehtoa.

2. Siirry vasemmalle, kunnes näet avatar-hahmosi, ja napauta sitten pelaajatunnustasi.

3. Siirry vasemmalle, niin näet saavutukseksi, ystäväsi ja viestisi.

Kutsu ystäviä pelaamaan vuoropohjaista peliä

Vuoropohjaisissa peleissä pelaajat pelaavat peliä vuorotellen. Pelin aikana saat ilmoituksen, kun on oma vuorosi. Jos Xbox Live -peli on vuoropohjainen, voit kutsua muita pelaajia pelaamaan Windows Phone -puhelimellaan tai verkossa.

Ystävien kutsuminen

1. Napauta Windows Phone -puhelimessa Games (Pelit) -vaihtoehtoa.

2. Napauta peliä, jota haluat pelata.

3. Jos peli tukee vuoropohjaista pelaamista, napauta moninpelin vaihtoehtoa.

4. Noudata ohjeita ja kutsu ystäviä yhteystietoluettelosta tai kirjoita sähköpostiosoite.

Ystäville lähetetään sähköpostikutsu, jonka ohjeiden avulla ystävät voivat liittyä peliin puhelimitse tai verkossa.

Vianmääritys

Huomautus Jos kysymystäsi ei ole tässä luettelossa, tarkista Windows Phone -foorumien Xbox Live -osio.

Miksi puhelimessa näkyvä avatar-hahmoni eroaa konsolissa näkyvästä avatar-hahmosta?

Mahdollisia selityksiä on kaksi.

Jos avatar-hahmosi ei vastaa Xbox Live -palvelussa käyttämääsi hahmoa, varmista, että olet kirjautunut Windows Phone -puhelimeen käyttämällä Xbox Live -pelaajatunnukseesi liittyvää Microsoft-tiliä. Lue lisätietoja pelaajatunnukseen liitetyn Microsoft-tilin vaihtamisesta.

Jos avatar-hahmolta puuttuu esineitä tai avatar-hahmolla on päällään sininen paita, ostamaasi avatar-hahmon sisältöön liittyy käyttöoikeusrajoituksia. Estetyn sisällön tilalla näkyy sininen paita.

Miksi uusia saavutuksiani ei näy?

Voit ansaita saavutuksia pelaamalla pelejä Windows Phone -puhelimella samalla tavoin kuin konsolillakin. Jos saavutukset eivät ole näkyvissä, puhelinyhteydessä tai Wi-Fi-yhteydessä saattaa olla ongelmia tai Xbox Live -palvelu saattaa olla tilapäisesti pois käytöstä. Windows Phone jatkaa saavutusten tallennusyrityksiä, kunnes se onnistuu.

Miksi näkyviin tulee sanoma ”Attention required. Tap here” (Käyttäjän toimia vaaditaan. Napauta tässä), kun yritän ladata peliä?

Näin voi käydä, jos yrität ladata puhelimeen suurta peliä – yleensä vähintään 20 megatavua – käyttämällä puhelinyhteyttä. Koeta käyttää kohteen lataukseen Wi-Fi-yhteyttä. Lue tietoja latauksesta Wi-Fi-yhteyttä käyttämällä.

Voinko vaihtaa pelaajatunnustani?

Kyllä. Voit vaihtaa pelaajatunnustasi konsolista. Lue tietoja pelaajatunnuksen vaihtamisesta.

Lataamani peli aiheuttaa ongelmia.

Jos Xbox Live -pelien pelaaminen puhelimessa ystävien kanssa aiheuttaa ongelmia, tarkista Xbox Live -palvelun tila. Jos Xbox Live -palvelu on käytettävissä, varmista, että käytössäsi on hyvä yhteys matkapuhelin- tai Wi-Fi-verkkoon.

Jos pelin pelaaminen aiheuttaa ongelmia, koeta toimia seuraavasti:

1. Poista peli ja asenna se sitten uudelleen.

2. Käynnistä puhelin uudelleen.

Jos peliin liittyvät ongelmat jatkuvat, ota yhteyttä pelin tarjoajaan.

Kuinka perheasetuksia tarkastellaan tai muutetaan?

Et voi tarkastella tai muuttaa Xbox Live -perheturva-asetuksia Windows Phone -puhelimesta. Lue tietoja perheturva-asetusten muuttamisesta konsolista.