Usein kysyttyjä kysymyksiä Windows 8:n ja Windows 8 RT:n Xbox-sovelluksista

Vastauksia yleisiin kysymyksiin Windows 8:n ja Windows RT:n Xbox-sovelluksista.

Windowsin Xbox

Mitä ovat Windows 8:n ja Windows RT:n Xbox-sovellukset?

Windows 8:n ja Windows RT:n Xbox-sovelluksia ovat esimerkiksi Xbox Video, Xbox Music, Xbox Games ja SmartGlass. Näiden sovellusten tarkoituksena on antaa sinun käyttää Xbox-ympäristöä tietokoneellasi.

Mitä ominaisuuksia Xbox SmartGlass -sovellus sisältää?

Maksuttomalla Xbox SmartGlass -sovelluksella voit käyttää viihdesisältöä Xbox Live -tilisi kautta Windows 8- tai Windows RT -pohjaisella tietokoneella tai taulutietokoneella, minkä jälkeen sisällön voi toistaa televisiossa Xbox 360 -konsolilla. Sovelluksen sisällön toistoa voi hallita ja selata kaikilla käytössä olevilla tavoilla, kuten kosketuksella, hiirellä tai näppäimistöllä. Lisäksi sovellus näyttää yksityiskohtaista tietoa kulloisestakin elokuvasta, televisio-ohjelmasta, pelistä tai musiikista.

Pelit, musiikki ja videot

Mitä ovat Musiikki- ja Video-ruudut?

Windows 8:n ja Windows RT:n Music- ja Video-ruudut ovat Xbox Live -sovelluksia, joilla voit toistaa paikallisesti tallennettuja mediatiedostoja.

Minulla on pelaajatunnus. Toimiiko se Windows 8:n ja Windows RT:n Music-, Video- ja Games-sovellusten kanssa? Onko minun luotava uusi tili?

Uutta tiliä ei tarvitse luoda, mutta voit halutessasi tehdä niin. Kun siirryt tietokoneella Tietokoneen asetukset -kohtaan ja kirjaudut sisään käyttämällä pelaajatunnukseesi liitettyä Microsoft-tiliä, kirjaudut automaattisesti sisään kaikkiin Windows 8- tai Windows RT -tietokoneessa avaamiisi Xbox Live -sovelluksiin.

Kuinka luon Xbox-profiilin lapselleni Windows 8:ssa?

Sekä sinulla että lapsellasi on oltava (maksuton) Microsoft-tili. Laita lapsesi liittymään Xbox Liveen (saatavana on maksuton jäsenyys). Prosessin viimeistelemiseksi sinun on kirjauduttava sisään Microsoft-tiliisi. Kun lapsesi on rekisteröitynyt Xbox Liveen, hän voi kirjautua sisään ja käyttää Windows 8:n Xbox-sovelluksia. Muista, että voit hallita sitä, mitä verkkosisältöä lapsesi pääsee käyttämään. Lisätietoja lapsilukosta on ohjeaiheessa Xbox Liven ja Zunen verkkoturva ja tietosuoja.

Mistä tiedän, kuinka paljon kuukausittaisesta suoratoistosta on vielä käyttämättä?

1. Käynnistä Windows 8:n tai Windows RT:n Xbox Music -sovellus.
  2. Avaa Oikopolut-palkki sipaisemalla oikeasta reunasta kohti keskustaa tai siirtymällä oikeaan ylä- tai alakulmaan.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Oletusasetukset.
picture
  1. Kohdassa Monthly streaming limit (Suoratoistoraja kuukaudessa) näet palkin, joka näyttää jäljellä olevan ajan.
    Huomautus Palkki näkyy vain, jos sinulla ei ole aktiivista Xbox Music Pass -tilausta.

Kuinka lisään musiikkia Musiikki-sovellukseen?

Musiikin lisääminen Music-sovellukseen Windows 8:ssa tai Windows RT:ssä:

1. Valitse Windows 8- tai Windows RT -tietokoneen tai -laitteen aloitusnäytössä Työpöytä-ruutu. Näin pääset perinteiseen työpöytänäkymään.
  2. Valitse Resurssienhallinta (Internet Explorer -kuvakkeen vieressä oleva kansiokuvake).
  3. Valitse Kirjastot-kohdasta Musiikki.
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Musiikki ja valitse Ominaisuudet.
  5. Valitse Lisää.
  6. Valitse mukaan kansiot, joihin olet tallentanut musiikkia.
  7. Valitse OK.
  8. Sulje ja avaa sitten Musiikki-sovellus uudelleen.

Huomautus Jos musiikkisisältö on tallennettu ulkoisesti (kuten USB-muistitikkuun tai ulkoiseen kiintolevyyn), voit kopioida tai siirtää sisällön mihin tahansa Kirjastosijainnit-näkymän kansioon, niin Musiikki-sovellus löytää sen.

Jos olet tallentanut musiikkia verkkoasemaan tai NAS-asemaan, ota huomioon, että Music-sovellus tukee tällä hetkellä vain sellaista sisältöä, joka on tallennettu Windows-käyttöjärjestelmien isännöimiin jaettuihin verkkoresursseihin. Jaettuun resurssiin on asennettava Windows Search ja Työpöytäympäristö, ja indeksointi on otettava käyttöön. Asennuksen ja käyttöönoton jälkeen indeksi on ehkä luotava uudelleen, jotta jaetut verkkoresurssit toimivat oikein Music-sovelluksen kanssa.

Mitä voin tehdä, jos musiikkisisältöä ei näy musiikkikokoelmaan lisäämisen jälkeen?

Ratkaise ongelma näiden vaiheiden avulla:

1. Avaa Resurssienhallinta painamalla Windows- ja E-näppäintä yhtä aikaa.
  2. Laajenna Kirjastot-kohdassa Musiikki.
  3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Musiikki ja valitse Ominaisuudet.
  4. Valitse Lisäasetukset.
  5. Tee jokin seuraavista:
    • Jos Salli tämän kansion tiedostojen sisällön ja ominaisuuksien indeksointi -valintaruutu on valittu, siirry vaiheeseen 6.
    • Jos Salli tämän kansion tiedostojen sisällön ja ominaisuuksien indeksointi -valintaruutua ei ole valittu, siirry vaiheeseen 10.
  6. Poista valinta Salli tämän kansion tiedostojen sisällön ja ominaisuuksien indeksointi -valintaruudusta.
  7. Valitse OK ja napsauta sitten Käytä.
  8. Valitse Vahvista määritemuutokset -valintaruudussa Ota muutokset käyttöön tässä kansiossa, alikansioissa ja tiedostoissa -valinta ja valitse sitten OK.
  9. Valitse Musiikki-kansion Ominaisuudet-ikkunassa Lisäasetukset.
  10. Valitse Salli tämän kansion tiedostojen sisällön ja ominaisuuksien indeksointi -valintaruutu, valitse OK ja sen jälkeen Käytä.
  11. Valitse Vahvista määritemuutokset -valintaruudussa Ota muutokset käyttöön tässä kansiossa, alikansioissa ja tiedostoissa -valinta ja valitse sitten OK.
  12. Valitse OK.
  13. Toista vaiheet 2–12 jokaiselle Musiikki-kohdan kansiolle.
    Huomautus Ikkunan otsikko muuttuu kansion nimen mukaisesti.

Kun olet tehnyt tämän musiikkikirjastosi kansioille, sulje musiikkisovellus ja käynnistä se uudelleen.

Kun musiikkisovellus on käynnistynyt, se alkaa käydä läpi musiikkikirjastoa ja vastaanottaa levy- ja esittäjätietoja.

Huomautus Windows 8 ja Windows RT yleensä keskeyttävät taustalla olevan sovelluksen toiminnan. Jos haluat musiikkisovelluksen jatkavan käsittelyä, pidä se näytön etualalla tai liitettynä reunaan.

Kuinka lisään videoita Video-sovellukseen?

Videoiden lisääminen Video-sovellukseen Windows 8:ssa tai Windows RT:ssä:

1. Valitse Työpöytä-ruutu Windows 8- tai Windows RT -tietokoneesi aloitusnäytöstä. Näin pääset perinteiseen työpöytänäkymään.
  2. Valitse Resurssienhallinta (Internet Explorer -kuvakkeen vieressä oleva kansiokuvake).
  3. Valitse Kirjastot-kohdassa Video.
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Video ja valitse Ominaisuudet.
  5. Valitse Lisää.
  6. Valitse mukaan kansiot, joihin olet tallentanut videoita.
  7. Valitse OK.
  8. Sulje ja avaa sitten Musiikki-sovellus uudelleen.

Huomautus Jos videosisältö on tallennettu ulkoisesti (kuten USB-muistitikkuun tai ulkoiseen kiintolevyyn), voit kopioida tai siirtää sisällön mihin tahansa Kirjastosijainnit-näkymän kansioon, niin Video-sovellus löytää sen.

Jos olet tallentanut videosisältöä verkkoasemaan tai NAS-asemaan, ota huomioon, että Video-sovellus tukee tällä hetkellä vain sellaista sisältöä, joka on tallennettu Windows-käyttöjärjestelmien isännöimiin jaettuihin verkkoresursseihin. Jaettuun resurssiin on asennettava Windows Search ja Työpöytäympäristö, ja indeksointi on otettava käyttöön. Asennuksen ja käyttöönoton jälkeen indeksi on ehkä luotava uudelleen, jotta jaetut verkkoresurssit toimivat oikein Video-sovelluksen kanssa.

Mitä muuta voin tehdä Video-sovelluksella?

• Voit selata elokuva- ja televisiokauppoja (tuetuilla alueilla) ja ostaa haluamasi televisio-ohjelman tai elokuvan.
  • Voit toistaa ja katsoa omia videoitasi kosketuskäyttöön optimoidusti.
  • Voit valita elokuvia tai televisiojaksoja odottamaan toistoa Xbox 360 -konsolilla.
  • Voit käyttää Jaa-oikopolkua suosikkiesi jakamiseksi ystäville.