Xbox 360 -ohjaimen määrittäminen Windows-tietokonetta varten

Voit pelata monia PC-pelejä ohjaimella näppäimistön ja hiiren asemesta. Voit asentaa Windowsin Xbox 360 -ohjaimen helposti ja nopeasti mihin tahansa tietokoneeseen, jossa on vapaa USB-portti ja Windows XP Service Pack 2 -käyttöjärjestelmä tai tätä uudempi Windows-käyttöjärjestelmä.

Huomautus: Nämä tiedot koskevat vain Windowsin Xbox 360 -ohjainta. Jos tarvitset ohjeita muiden peliohjaimien tai ohjaussauvojen ongelmien korjaamiseen, etsi ohjeita laitevalmistajan verkkosivustosta tai tukipalvelusta. Jos haluat tietoja ohjaimen määrittämisestä tietyn pelin pelaamiseen, etsi ohjeita pelin julkaisijan verkkosivustosta tai tukipalvelusta.

Windowsin Xbox 360 -ohjaimet

Langallisen ohjaimen asennus

Vaihe 1: asenna Windowsin Xbox 360 -ohjaimen ohjelmisto

Asenna tarvittava ohjelmisto Windowsin Xbox 360 -ohjaimen mukana toimitetulta asennus-CD:ltä, ennen kuin liität Windowsin Xbox 360 -ohjaimen tietokoneeseesi. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Aseta asennuslevy tietokoneesi CD- tai DVD-asemaan. Jos asennusohjelma ei käynnisty automaattisesti, siirry CD- tai DVD-asemaan ja käynnistä asennusohjelma manuaalisesti.
  2. Valitse asennusnäytössä Asenna.
  3. Xbox 360:n lisälaitteiden asennusohjelma asentaa tarvittavat tiedostot tietokoneeseesi.

Huomautus: sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone uudelleen asennuksen jälkeen.

Jos sinulla ei ole Windows Xbox 360 -ohjaimen asennuslevyä, voit ladata ja asentaa ohjelmiston verkosta. Toimi seuraavasti:

1. Siirry Microsoft Hardware -sivuston ohjelmistolatausosioon.
  2. Valitse tuotetyypiksi Gaming (Pelilaitteet).
  3. Valitse tuotteeksi Xbox 360 Controller for Windows (Windowsin Xbox 360 -ohjain).
  4. Valitse käyttämäsi Microsoft Windows -versio ja käyttöjärjestelmäsi kieli. Valitse sitten Download (Lataa).
  5. Valitse Run (Suorita).
  6. Xbox 360:n lisälaitteiden asennusohjelma asentaa tarvittavat tiedostot tietokoneeseesi.

Huomautus: sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone uudelleen asennuksen jälkeen.

Vaihe 2: liitä ohjain tietokoneeseesi

Kun olet asentanut ohjelmiston, liitä langallisen Xbox 360 -ohjaimen USB-liitin tietokoneen USB 2.0 -porttiin.

Vaihe 3: testaa ohjainta

Voit testata langallista Xbox 360 -ohjainta tietokoneessasi seuraavasti:

1. Napsauta tietokoneen Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita tekstiruutuun joy.cpl ja paina sitten Enter-näppäintä.
  2. Valitse Xbox 360 -ohjain ja valitse sitten Ominaisuudet.
  3. Testaa langallista Xbox 360 -ohjainta painamalla sen näppäimiä ja liipaisinpainiketta sekä liikuttamalla sauvaohjainta. Jos ohjain toimii oikein, näet kutakin toimintoa vastaavan valon syttyvän sovelluksessa. Jos ohjaintasi ei tunnisteta, lue lisätietoja ohjeartikkelista Windowsin Xbox 360 -ohjaimen vianmääritys.

Langattoman ohjaimen asentaminen

Vaihe 1: liitä langaton Xbox 360 -pelivastaanotin tietokoneeseesi.

1. Poista vastaanottimen USB-liittimessä oleva vihreä tarra.
  2. Liitä USB-liitin tietokoneesi virtaa tarjoavaan USB 2.0 -porttiin.
picture

Huomautus: Tietokoneesi etuosassa olevat USB-portit eivät välttämättä ole virtaa tarjoavia USB 2.0 -portteja. Käytä tässä tapauksessa tietokoneesi takaosassa olevia portteja.

Vastaanottimessa palava vihreä valo ilmaisee laitteen toimivan.

1. Jos ohjattu uuden laitteen lisäystoiminto käynnistyy automaattisesti, valitse Asenna ohjelmisto automaattisesti (suositus) ja sitten Seuraava. Jos ohjattu toiminto asentaa ohjelmiston, valitse Lopeta ja siirry alla olevaan vaiheeseen 3 (yhdistä langaton Xbox 360 -lisävaruste tietokoneeseen).

Jos ohjelmiston asennus ei onnistu ohjatulla toiminnolla, siirry alla olevaan vaiheeseen 2 (asenna Xbox-vastaanottimen ohjelmisto).

Vaihe 2: asenna Xbox-vastaanottimen ohjelmisto

Sinun täytyy ehkä asentaa joitakin ohjelmia, ennen kuin voit käyttää langattomia lisälaitteita tietokoneessasi. Jos sinulla on langattoman Xbox 360 -pelivastaanottimen mukana toimitettu asennuslevy, voit asentaa ohjelmiston siltä. Jos sinulla ei ole levyä, voit ladata ohjelmiston asennettavaksi verkosta.

Ohjelmiston asentaminen levyltä:

1)  Aseta asennuslevy tietokoneesi CD- tai DVD-asemaan. Jos asennusohjelma ei käynnisty automaattisesti, siirry CD- tai DVD-asemaan ja käynnistä asennusohjelma manuaalisesti.
2) Asenna ohjelmisto ohjatun toiminnon ohjeiden mukaisesti.

Huomautus: sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone uudelleen asennuksen jälkeen.

Ohjelmiston lataaminen ja asentaminen verkosta

1. Siirry Microsoft Hardware -sivuston ohjelmistolatausosioon.
  2. Valitse tuotetyypiksi Gaming (Pelilaitteet).
  3. Valitse tuotteeksi Xbox 360 Wireless Controller for Windows (Windowsin langaton Xbox 360 -ohjain).
  4. Valitse käyttämäsi Microsoft Windows -versio ja käyttöjärjestelmäsi kieli. Valitse sitten Download (Lataa).
  5. Valitse Run (Suorita).
  6. Xbox 360:n lisälaitteiden asennusohjelma asentaa tarvittavat tiedostot tietokoneeseesi.
  7. Huomautus: sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone uudelleen asennuksen jälkeen.

Vaihe 3: yhdistä langaton Xbox 360 -lisälaite tietokoneeseesi

1) Käynnistä langaton Xbox 360 -lisälaite, jota haluat käyttää vastaanottimen kanssa.

Jos haluat käynnistää esimerkiksi ohjaimen, paina ohjaimen keskellä olevaa opaspainiketta pitkään. Jos et tiedä miten lisälaite käynnistetään, lue ohjeet siihen laitteen käyttöohjeista.

picture

2) Paina vastaanottimen yhdistämispainiketta. Valo vilkkuu vihreänä.

picture

3) Paina langattoman lisälaitteen yhdistämispainiketta. Esimerkiksi ohjaimessa yhdistämispainike on sen takapuolella.

picture

Lisälaitteen ja vastaanottimen vihreät vilkkuvat valot ilmaisevat sitä, että laitteet yrittävät muodostaa yhteyttä. Kun valot eivät enää vilku, vaan jäävät palamaan, lisälaite on yhdistetty. Langattomassa ohjaimessa esimerkiksi yksi opaspainikkeen ympärillä olevista valoista jää palamaan yhteyden merkiksi. Jos lisälaite ei pysty muodostamaan yhteyttä, tutustu ohjeartikkeliin Windowsin Xbox 360 -ohjaimen vianmääritys.

picture