Bluetooth-yhteyden muodostaminen ja vianmääritys langattomalla Xbox One -ohjaimella

Langattomat Xbox One -ohjaimet voivat tukea yhteyden muodostamista tietokoneeseen Bluetooth-yhteyden välityksellä. Ohjaimesi mahdollistaa tämän toiminnon käytön, jos se on samanlainen kuin alla olevassa kuvassa vasemmalla oleva ohjain:

Bluetoothia tuetaan Bluetoothia ei tueta

Toinen tapa selvittää asia: Bluetoothia tukevissa ohjaimissa Xbox-painikkeen ympärillä oleva muovi on osa ohjaimen etulevyä. Ohjaimissa, joissa ei ole Bluetoothia, Xbox-painikkeen ympärillä oleva muovi on osa ohjaimen yläosaa, jossa bumper-painikkeet ovat.

Huomautuksia

• Bluetooth vaatii, että tietokoneessa on käytössä Windows 10 Anniversary Update. Lisätietoja uusimman Windows-päivityksen hankkimisesta on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset.
  • Päivitä ohjamesi parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen Windows 10:ssä.
  • Bluetoothia tuetaan tietokoneissa, tablet-laitteissa ja kannettavissa tietokoneissa. Sitä ei tueta mobiililaitteissa.
  • Bluetooth ei tue lisälaitteita, kuten kuulokemikrofoneja, Chatpad-mininäppäimistöjä tai Xbox-stereosovitinta.

Samanaikaisesti yhdistettävissä olevien Xbox-ohjainten määrä

Käyttöympäristö

Xboxin langattoman yhteyden ja USB-yhteyden välityksellä

Bluetooth-yhteyden välityksellä

Xbox One -konsoli

Vain langaton Xbox-ohjain – 8
Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4
Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Ei tueta

Windows 10

Vain langaton Xbox-ohjain – 8
Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4
Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Vain langaton Xbox-ohjain – 1 (suositus)

Huomautuksia

Laitteeseen voidaan mahdollisesti yhdistää useita Bluetoothia tukevia ohjaimia, mutta suorituskyky voi vaihdella tietokonekohtaisesti.

Edellyttää Windows 10 Anniversary Editionia ja Bluetooth-yhteyttä tukevaa langatonta Xbox-ohjainta. Lisätietoja uusimman Windows-päivityksen hankkimisesta on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset.

Päivitä ohjamesi parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen Windows 10:ssä.

Windows 8.1

Vain langaton Xbox-ohjain – 4
(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Windows 7

Vain langaton Xbox-ohjain – 4
(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen tietokoneeseen Bluetooth-yhteyden välityksellä

Yhdistä ohjain tietokoneeseen Bluetooth-yhteyden välityksellä seuraavasti:
  1. Varmista, että tietokone on päivitetty Windows 10 Anniversary Updateen. Lisätietoja uusimman Windows-päivityksen hankkimisesta on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset.
  2. Päivitä ohjamesi parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen Windows 10:ssä.
  3. Kytke langattoman Xbox-ohjaimen virta painamalla Xbox-painiketta.
  4. Paina ohjaimen liitospainiketta kolmen sekunnin ajan ja vapauta se.
  1. Paina tietokoneessa aloituspainiketta ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth.
  2. Ota Bluetooth-toiminto käyttöön, jotta tietokone löytää Bluetooth-laitteet.
  1. Valitse Langaton Xbox-ohjain > Muodosta laitepari.

Bluetooth-ongelmien vianmääritys Windows 10:ssä

Ohjain ei muodosta yhteyttä tai yhteys katkeaa odottamatta Bluetoothia käytettäessä

Ratkaisu 1: Käynnistä ohjain uudelleen

1. Sammuta ohjain pitämällä ohjaimen Xbox-painiketta painettuna 6 sekunnin ajan.
  2. Käynnistä se uudelleen painamalla Xbox-painiketta .

Ratkaisu 2: Muodosta laitepari uudelleen

1. Valitse Asetukset > Laitteet > Bluetooth.
  2. Valitse ohjain ja sitten Poista laite.
  3. Paina ohjaimen liitospainiketta.
  1. Valitse ohjain ja sitten Muodosta laitepari.

Ratkaisu 3: Käynnistä tietokone uudelleen

1. Valitse Windows-kuvake.
  2. Valitse Virta.
  3. Valitse Käynnistä uudelleen.

Huomautus Jos tietokoneen resursseja käytetään muihin toimintoihin, voi kestää jopa 2 minuuttia, ennen kuin tietokone tunnistaa ohjaimen tai muodostaa siihen pariliitoksen Bluetooth-yhteyden välityksellä. Jos tietokone tunnistaa ja/tai muodostaa pariliitoksen ohjaimeen Bluetooth-yhteyden välityksellä viiveellä, odota enintään 2 minuuttia ja tarkista, korjaako tämä ongelman.

En kuule mitään stereokuulokemikrofonista tai kuulokemikrofonista

Kun ohjain on yhdistetty Bluetooth-yhteyden välityksellä, äänilaitteita ei tueta. Jos haluat käyttää kuulokemikrofonia, yhdistä ohjain USB-kaapelilla tai Windowsin langattomalla Xbox-sovittimella suoraan tietokoneeseen tai yhdistä äänilaite suoraan tietokoneeseen.

Ohjaimen Xbox-painike vilkkuu hitaasti, eikä ohjain vastaa Bluetoothia käytettäessä

Ratkaisu 1: Tarkista, että Bluetooth-toiminto on otettu tietokoneessa käyttöön

Paina tietokoneessa aloituspainiketta ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth.

Jos Bluetooth-toimintoa ei ole otettu käyttöön, ota se käyttöön, jotta tietokone löytää Bluetooth-laitteet.

Ratkaisu 2: Poista häiriöt

Siirry lähemmäksi tietokonetta ja poista mahdolliset (esimerkiksi matkapuhelimien tai muiden Bluetooth-laitteiden aiheuttamat) häiriöt.

Ratkaisu 3: Muodosta laitepari uudelleen

1. Valitse Asetukset > Laitteet > Bluetooth.
  2. Valitse langaton Xbox-ohjain ja sitten Poista laite.
  3. Paina ohjaimen liitospainiketta.

Ratkaisu 4: Yritä muodostaa yhteys uudelleen

Yritä yhdistää langaton Xbox-ohjain uudelleen ja muista painaa liitospainiketta sekä vapauttaa se.

Ohjaimen Xbox-painike vilkkuu nopeasti ja jatkuvasti, eikä ohjain vastaa Bluetoothia käytettäessä

Ratkaisu 1: Tarkista, että Bluetooth-toiminto on otettu tietokoneessa käyttöön

Paina tietokoneessa aloituspainiketta ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth.

Jos Bluetooth-toimintoa ei ole otettu käyttöön, ota se käyttöön, jotta tietokone löytää Bluetooth-laitteet.

Ratkaisu 2: Poista häiriöt

Siirry lähemmäksi tietokonetta ja poista mahdolliset (esimerkiksi matkapuhelimien tai muiden Bluetooth-laitteiden aiheuttamat) häiriöt.

Ratkaisu 3: Yritä muodostaa yhteys uudelleen

Odota 2 minuuttia, jotta tietokoneen resurssit vapautuvat, ja yritä sitten yhdistää ohjain uudelleen tietokoneeseen.

Minulta kysytään tunnuskoodia, kun muodostan pariliitoksen Bluetooth-yhteyden välityksellä

Ratkaisu 1: Käynnistä ohjain uudelleen

1. Sammuta ohjain pitämällä ohjaimen Xbox-painiketta painettuna 6 sekunnin ajan.
  2. Käynnistä se uudelleen painamalla Xbox-painiketta .
  3. Yhdistä langaton Xbox-ohjain USB-kaapelilla tai Windowsin langattomalla Xbox-sovittimella tietokoneeseen.

Syötettä ei tunnisteta, kun yhteys muodostetaan Bluetooth-yhteyden välityksellä

Ratkaisu 1: Tarkista ohjaimen toiminta toisella sovelluksella

1. Tarkista, toimiiko ohjain oikein toisen sovelluksen kanssa. Jos ohjain toimii oikein, on todennäköistä, että sovellus, jota yrität käyttää, ei tue Bluetoothia.
  2. Selvitä Bluetooth-yhteensopivuus sovelluksen kehittäjältä.

Ratkaisu 2: Käytä USB-kaapelia

Yritä käyttää ohjainta USB-kaapelin kanssa. Jos ohjain toimii, ongelma johtuu Bluetooth-yhteydestä.

Ratkaisu 3: Yritä muodostaa yhteys uudelleen

Yritä yhdistää langaton Xbox-ohjain uudelleen ja muista painaa liitospainiketta sekä vapauttaa se.