Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen Windows-tietokoneeseen

Voit pelata monia PC-pelejä langattomalla Xbox-ohjaimella näppäimistön ja hiiren asemesta. Voit yhdistää ohjaimen Windows-tietokoneeseen USB-kaapelilla, Windowsin langattomalla Xbox-sovittimella tai Bluetoothilla. Joissakin tietokoneissa on usein mukana Xboxin langaton versio, joten voit muodostaa yhteyden ohjaimella suoraan ilman sovitinta.

Windows 10 -tietokone

Vaihtoehto 1: USB

Liitä USB-latauskaapeli ohjaimen etuosaan ja kaapelin toinen pää tietokoneeseen.

USB-yhteyksien avulla voit muodostaa yhteyden samanaikaisesti kahdeksaan langattomaan Xbox-ohjaimeen tai neljään ohjaimeen, joihin on liitetty Xbox-kuulokemikrofoni. Jos ohjaimissa on Xbox-stereokuulokkeet, vain kahdella niistä voidaan muodostaa samanaikainen yhteys.

Vaihtoehto 2: langaton Xbox (sisäinen tai Windows-käyttöön tarkoitetulla langattomalla sovittimella varustettu)

1. Mene tietokoneessasi kohtaan Asetukset > Laitteet.
  1. Valitse Lisää Bluetooth- tai muu laite.
  1. Valitse Kaikki muut.
  1. Valitse Langaton Xbox-ohjain.
  1. Valitse Valmis.

Langattomien Xbox-yhteyksien avulla voit muodostaa yhteyden samanaikaisesti kahdeksaan langattomaan Xbox-ohjaimeen tai neljään ohjaimeen, joihin on liitetty Xbox-kuulokemikrofoni. Jos ohjaimissa on Xbox-stereokuulokkeet, vain kahdella niistä voidaan muodostaa samanaikainen yhteys.

Perehdy ohjeaiheeseen Xbox One -ohjaimen päivittäminen, jotta voisit varmistua, että sinulla on uusin ohjaimen ja kuulokkeiden laiteohjelmisto.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Windowsin langattoman Xbox-sovittimen ottaminen käyttöön. Tämä sovitin toimitetaan joko yksinään tai yhdessä langattoman Xbox-ohjaimen kanssa.

Huomautuksia

• Xboxin langaton sovitin Windowsille ei välttämättä ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla.
  • Kun lentotila on käytössä, Xbox-lisävarusteradio poistetaan oletusarvoisesti käytöstä. Sinun täytyy ottaa se käyttöön, jos haluat käyttää tätä ominaisuutta lentotilassa.

Vaihtoehto 3: Bluetooth

Langattomat Xbox One -ohjaimet voivat tukea yhteyden muodostamista tietokoneeseen Bluetooth-yhteyden välityksellä. Ohjaimesi mahdollistaa tämän toiminnon käytön, jos se on samanlainen kuin alla olevan kuvan alaosassa oleva ohjain:

Bluetoothia tukevissa ohjaimissa Xbox-painikkeen ympärillä oleva muovi on osa ohjaimen etulevyä. Ohjaimissa, joissa ei ole Bluetoothia, Xbox-painikkeen ympärillä oleva muovi on osa ohjaimen yläosaa, jossa bumper-painikkeet ovat.

Huomautuksia

• Bluetooth vaatii, että tietokoneessa on käytössä Windows 10 Anniversary Update. Lisätietoja uusimman Windows-päivityksen hankkimisesta on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset.
  • Päivitä ohjamesi parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen Windows 10:ssä.
  • Bluetoothia tuetaan tietokoneissa, tablet-laitteissa ja kannettavissa tietokoneissa. Sitä ei tueta mobiililaitteissa.
  • Bluetooth ei tue lisälaitteita, kuten kuulokemikrofoneja, Chatpad-mininäppäimistöjä tai Xbox-stereosovitinta.
  • Suosittelemme vain yhden ohjaimen yhdistämistä kerrallaan Bluetooth-yhteyden välityksellä.

Yhdistä ohjain tietokoneeseen Bluetooth-yhteyden välityksellä seuraavasti:

1. Varmista, että tietokone on päivitetty Windows 10 Anniversary Updateen. Lisätietoja uusimman Windows-päivityksen hankkimisesta on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset.
  2. Päivitä ohjamesi parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen Windows 10:ssä.
  3. Kytke langattoman Xbox-ohjaimen virta painamalla Xbox-painiketta .
  4. Paina ohjaimen liitospainiketta kolmen sekunnin ajan ja vapauta se.
  1. Paina tietokoneessa aloituspainiketta ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth ja muut laitteet.
  2. Ota Bluetooth-toiminto käyttöön, jotta tietokone löytää Bluetooth-laitteet.
  1. Valitse Langaton Xbox-ohjain > Muodosta laitepari.

Jos tarvitset apua Bluetooth-toiminnon käyttöön, perehdy ohjeaiheeseen Bluetooth-yhteyden muodostaminen ja vianmääritys langattomalla Xbox One -ohjaimella.

Windows 8.1 ja Windows 7

Kun liität langattoman Xbox-ohjaimen Windows 8.1- tai Windows 7 -tietokoneeseen micro-USB-kaapelilla, Windows lataa ja asentaa ohjaimen laiteohjaimet automaattisesti. Jos Windowsia ei ole määritetty lataamaan laiteohjelmistoa automaattisesti, voit tarkistaa päivitykset Laitehallinnan avulla.

Laiteohjainten päivittäminen Laitehallinnan avulla

Voit tarkistaa päivitykset manuaalisesti Laitehallinnassa seuraavasti:

1. Osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä osoitin ylös ja valitse Haku.
  2. Kirjoita hakukenttään Laitehallinta ja valitse hakutuloksista Laitehallinta.
    Huomautus Windows saattaa pyytää vahvistamaan valinnan järjestelmänvalvojan salasanalla.
  3. Etsi ja laajenna kohta Microsoft Xbox One -ohjain.
  4. Laajenna Microsoft Xbox One -ohjaimen kohta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä ohjainohjelmisto.
  5. Valitse Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti.

Langattoman Xbox-ohjaimen tai USB-yhteyksien avulla voit muodostaa yhteyden samanaikaisesti neljään langattomaan Xbox-ohjaimeen. Et voi hyödyntää äänikanavaa ohjaimen kautta, joten ei ole välttämätöntä liittää kuulokkeita laitteeseen. Bluetooth-yhteyksiä ei tueta.

Huomautuksia

• Jos ohjain ei vastaa, kokeile toista micro-USB-kaapelia.
  • Jos haluat käyttää langatonta Xbox-ohjainta konsolissa sen jälkeen, kun olet käyttänyt sitä tietokoneessa, sinun on synkronoitava ohjain konsolin kanssa. Voit tehdä tämän langattoman synkronoinnin painikkeella tai USB-kaapelilla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen konsoliin.
  • Nämä tiedot koskevat vain langatonta Xbox One -ohjaimia. Jos haluat ohjeita muiden peliohjainten tai joystickien käyttöön tai tietoja ohjaimen määrittämisestä tietyn pelin pelaamiseen, etsi ohjeita pelin valmistajan verkkosivustosta.