Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen Windows-tietokoneeseen

Video: Xbox One -ohjaimen yhdistäminen Bluetooth-yhteyden välityksellä

Katso video Xbox One -ohjaimen yhdistäminen Bluetooth-yhteyden välityksellä. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Yleiskuvaus

Voit pelata monia PC-pelejä langattomalla Xbox-ohjaimella näppäimistön ja hiiren asemesta. Voit yhdistää ohjaimen Windows-tietokoneeseen USB-kaapelilla, Windowsin langattomalla Xbox-sovittimella tai Bluetoothilla.

Perehdy seuraaviin tuettuihin skenaarioihin.

Samanaikaisesti yhdistettävissä olevien Xbox-ohjainten määrä

Laite

Xboxin langattoman yhteyden ja USB-yhteyden välityksellä

Bluetooth-yhteyden välityksellä

Xbox One

Vain langaton Xbox-ohjain – 8

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Ei tueta

Windows 10 -tietokone

Vain langaton Xbox-ohjain – 8

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Vain langaton Xbox-ohjain – 1 (suositus)

Huomautuksia

Laitteeseen voidaan mahdollisesti yhdistää useita Bluetoothia tukevia ohjaimia, mutta suorituskyky voi vaihdella tietokonekohtaisesti.

Edellyttää Windows 10 Anniversary Editionia ja Bluetooth-yhteyttä tukevaa langatonta Xbox-ohjainta. Jos tarvitset apua Windowsin päivittämiseen, perehdy ohjeaiheeseen Windows Update: usein kysytyt kysymykset.

Päivitä ohjamesi parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen Windows 10:ssä.

Windows 8.1

Vain langaton Xbox-ohjain – 4
(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Windows 7

Vain langaton Xbox-ohjain – 4
(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Huomautus Nämä tiedot koskevat vain langatonta Xbox One -ohjainta. Jos haluat ohjeita muiden peliohjainten tai joystickien käyttöön tai tietoja ohjaimen määrittämisestä tietyn pelin pelaamiseen, etsi ohjeita pelin valmistajan verkkosivustosta.

Langaton Xbox One -ohjain

Oikeiden laiteohjainten asentaminen

Windows 10

Windows 10:ssä uusimmat laiteohjaimet asennetaan valmiiksi käyttöjärjestelmän mukana ja päivitetään automaattisesti Xbox-lisävarusteet-sovelluksella. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen.

Windows 8.1 ja Windows 7

Kun liität langattoman Xbox-ohjaimen Windows 8.1- tai Windows 7 -tietokoneeseen micro-USB-kaapelilla, Windows lataa ja asentaa ohjaimen laiteohjaimet automaattisesti. Jos Windowsia ei ole määritetty lataamaan laiteohjelmistoa automaattisesti, voit tarkistaa päivitykset Laitehallinnan avulla.

Laiteohjainten päivittäminen Laitehallinnan avulla

Voit tarkistaa päivitykset manuaalisesti Laitehallinnassa seuraavasti:

1. Osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä osoitin ylös ja valitse Haku.
  2. Kirjoita hakukenttään Laitehallinta ja valitse hakutuloksista Laitehallinta.

Huomautus Windows saattaa pyytää vahvistamaan valinnan järjestelmänvalvojan salasanalla.

3. Etsi ja laajenna kohta Microsoft Xbox One -ohjain.
  4. Laajenna Microsoft Xbox One -ohjaimen kohta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä ohjainohjelmisto.
  5. Valitse Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti.

Langattoman Xbox-ohjaimen laiteohjainten lataaminen ja asentaminen

Voit ladata uusimmat Windows 8.1- ja Windows 7 -laiteohjaimet myös Microsoft Update -luettelosta. Toimi näin:

1. Siirry Xbox One -peliohjaimen hakutulossivulle.
  2. Sinua voidaan pyytää asentamaan Microsoft Update -luettelo -sovellus. Valitse tässä tapauksessa Asenna ja sitten Kyllä, kun sinua pyydetään vahvistamaan sovelluksen asennus.
  3. Luettelossa on neljä laiteohjainta. Tarvitsemasi laiteohjainten nimenä on Microsoft – Other hardware – Microsoft Xbox One Controller. Nämä ovat AMD64- ja X86-suorittimien laiteohjaimet.

Huomautus Laiteohjaimet, joiden nimessä lukee (DFU), voidaan ohittaa.

4. Valitse Microsoft – Other hardware – Microsoft Xbox One Controller.
  5. Tarkista Päivityksen tiedot -ikkunan Esittely-välilehdestä Arkkitehtuuri-merkintä. Siinä lukee joko XMD64 tai X86.
    1. Jos se vastaa tietokoneesi suoritinta, valitse Lisää koriin ja sitten Sulje.
    2. Jos se ei vastaa tietokoneesi suoritinta, valitse Sulje ja sitten toisen laiteohjaimen kohdalta Lisää.
  6. Valitse Näytä kori.
  7. Valitse Korissa olevat päivitykset -sivulta Lataa.
  8. Valitse Latausasetukset-ikkunasta Selaa, valitse kansio, johon haluat ladata laiteohjaimen, ja valitse sitten OK.
  9. Valitse Jatka.
  10. Kun tiedosto on ladattu valitsemaasi kansioon, Tila-sarakkeessa lukee Valmis. Valitse Sulje.
  11. Avaa vaiheessa 8 määrittämäsi kansio. Näet uuden kansion, jonka nimi on Microsoft – Other hardware – Microsoft Xbox One Controller. Avaa tämä kansio. Sen sisällä on CAB-tiedosto. Sinun on purettava kyseisen tiedoston sisältö laiteohjaimen asentamista varten:
    1. Avaa purettavan päivityksen sisältävä kansio ja tuo laajennettu pikavalikko näyttöön napsauttamalla hiiren kakkospainiketta, samalla kun pidät Vaihto-näppäintä painettuna.
    2. Avaa komentokehote valitsemalla Avaa komentoikkuna tähän.
    3. Pura päivityksen CAB-tiedosto kirjoittamalla seuraava komento:

expand -f:* Update-Name.cab Destination-Folder

Update-Name on CAB-tiedoston nimi ja Destination-Folder on tiedostojen purkamista varten määritetyn kansion koko polku, esimerkiksi C:\Users\käyttäjänimi\Downloads\Extracted.

12. Napsauta tiedostojen purkamiseen käytetyssä kansiossa hiiren kakkospainikkeella tiedostoa xb1usb.inf, valitse Asenna ja valitse sitten Kyllä.

Laiteohjain asennetaan.

Huomautuksia

• Jos ohjain ei vastaa, kokeile toista micro-USB-kaapelia.
  • Jos haluat käyttää langatonta Xbox-ohjainta konsolissa sen jälkeen, kun olet käyttänyt sitä tietokoneessa, sinun on synkronoitava ohjain konsolin kanssa. Voit tehdä tämän langattoman synkronoinnin painikkeella tai USB-kaapelilla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen konsoliin.
  • Windows 10 -käyttäjille huomautetaan, että Xbox-kuulokemikrofoni ja Xbox-stereokuulokemikrofoni ovat yhteensopivia tietokoneen kanssa, kun ne liitetään langattoman Xbox-ohjaimen kautta, kunhan laiteohjelmisto on päivitetty uusimpaan versioon ja olet muodostanut yhteyden USB-kaapelilla tai Windowsin langattomalla Xbox-sovittimella. Perehdy ohjeaiheeseen Xbox One -ohjaimen päivittäminen ja varmista, että ohjaimen ja kuulokemikrofonin laiteohjelmisto on päivitetty uusimpaan versioon.

Laiteohjaimen asentaminen USB-kaapelin avulla

Voit yhdistää langattoman Xbox-ohjaimen mihin tahansa Windows 10-, Windows 8.1- tai Windows 7 -pohjaiseen taulutietokoneeseen, kannettavaan tietokoneeseen tai pöytätietokoneeseen. Tätä varten sinun on varmistettava, että tietokoneen laiteohjaimet ovat ajan tasalla (katso edellä olevaa Oikeiden laiteohjainten asentaminen -kohtaa).

Kun olet vahvistanut, että sinulla on oikeat laiteohjaimet, liitä USB-latauskaapelin yksi pää peliohjaimen etuosaan ja toinen pää tietokoneeseen.

Laiteohjaimen asentaminen langattomasti

Joissakin tietokoneissa, kuten Microsoft Surface Studiossa, on sisään rakennettuna langaton Xbox. Näin voit yhdistää ohjaimen langattomasti käyttämällä toimintoa Laitteen lisääminen asetuksissa. Voit myös käyttää tätä metodia ohjaimen yhdistämiseen, jos sinulla on Windowsin langaton Xbox-sovitin liitettynä tietokoneeseen, jonka käyttöjärjestelmänä on Windows 10, 8.1 tai 7.

1. Mene tietokoneessasi kohtaan Asetukset > Laitteet > Yhdistetyt laitteet.
Lisää laitteet -osio Tietokoneasetukset-valikossa.
  1. Valitse Add a device (Lisää laite). Windows hakee ohjainta.
  2. Paina Xbox-ohjaimen liitospainiketta. Windows hakee ja lisää ohjaimen.

Kun langaton Xbox-ohjain näkyy luettelossa Muut laitteet, se on käyttövalmis.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Windowsin langattoman Xbox-sovittimen ottaminen käyttöön. Tämä sovitin toimitetaan joko yksinään tai yhdessä langattoman Xbox-ohjaimen kanssa. Oikeiden laiteohjainten pitäisi asentua automaattisesti, mutta jos näin ei tapahdu, perehdy edellä olevaan Oikeiden laiteohjainten asentaminen -kohtaan.

Laiteohjaimen asentaminen Bluetoothin avulla

Langattomat Xbox One -ohjaimet voivat tukea yhteyden muodostamista tietokoneeseen Bluetooth-yhteyden välityksellä. Ohjaimesi mahdollistaa tämän toiminnon käytön, jos se on samanlainen kuin alla olevassa kuvassa vasemmalla oleva ohjain:

Bluetoothia tuetaan Bluetoothia ei tueta

Toinen tapa selvittää asia: Bluetoothia tukevissa ohjaimissa Xbox-painikkeen ympärillä oleva muovi on osa ohjaimen etulevyä. Ohjaimissa, joissa ei ole Bluetoothia, Xbox-painikkeen ympärillä oleva muovi on osa ohjaimen yläosaa, jossa bumper-painikkeet ovat.

Huomautuksia

• Bluetooth vaatii, että tietokoneessa on käytössä Windows 10 Anniversary Update. Lisätietoja uusimman Windows-päivityksen hankkimisesta on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset.
  • Päivitä ohjamesi parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen Windows 10:ssä.
  • Bluetoothia tuetaan tietokoneissa, tablet-laitteissa ja kannettavissa tietokoneissa. Sitä ei tueta mobiililaitteissa.
  • Bluetooth ei tue lisälaitteita, kuten kuulokemikrofoneja, Chatpad-mininäppäimistöjä tai Xbox-stereosovitinta.

Yhdistä ohjain tietokoneeseen Bluetooth-yhteyden välityksellä seuraavasti:

1. Varmista, että tietokone on päivitetty Windows 10 Anniversary Updateen. Lisätietoja uusimman Windows-päivityksen hankkimisesta on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset.
  2. Päivitä ohjamesi parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen Windows 10:ssä.
  3. Kytke langattoman Xbox-ohjaimen virta painamalla Xbox-painiketta .
  4. Paina ohjaimen liitospainiketta kolmen sekunnin ajan ja vapauta se.
  1. Paina tietokoneessa aloituspainiketta ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth.
  2. Ota Bluetooth-toiminto käyttöön, jotta tietokone löytää Bluetooth-laitteet.
  1. Valitse Langaton Xbox-ohjain > Muodosta laitepari.

Jos tarvitset apua Bluetooth-toiminnon käyttöön, perehdy ohjeaiheeseen Bluetooth-yhteyden muodostaminen ja vianmääritys langattomalla Xbox One -ohjaimella.