Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen käyttäminen Windows 10:ssä

Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen avulla voit kytkeä Xbox One -ohjaimeen yhteensopivan keskustelu- tai stereokuulokemikrofonin, jolla voit hallita äänielämystä Windows 10 -laitteessa käsiäsi ohjaimelta nostamatta.

Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitinpaketin sisältö:

• Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitin
  • 2,5 mm:n liittimen 3,5 mm:n liittimeksi muuntava sovitin
  • USB-kaapeli ohjaimen päivittämistä varten
  • Pika-aloitusopas ja käyttöopas
Kuva Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimesta

Huomautuksia

• Kesäkuusta 2015 lähtien langattomissa Xbox One -ohjaimissa on 3,5 mm:n liitäntä, johon voit liittää tavallisen 3,5 mm:n äänikaapelin suoraan.
  • Kaikki kuulokemikrofonit eivät ole yhteensopivia Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Yhteensopivan kuulokemikrofonin liittäminen Xbox One -konsoliin.
  • Bluetooth ei tue lisälaitteita, kuten kuulokemikrofoneja. Parhaat tulokset saat liittämällä kuulokemikrofonin suoraan tietokoneen ääniliitäntään, kun yhteys on muodostettu Bluetoothin välityksellä.

Samanaikaisesti yhdistettävissä olevien Xbox-ohjainten määrä

Käyttöympäristö

Xboxin langattoman yhteyden ja USB-yhteyden välityksellä

Bluetooth-yhteyden välityksellä

Xbox One -konsoli

Vain langaton Xbox-ohjain – 8

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Ei tueta

Windows 10

Vain langaton Xbox-ohjain – 8

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Vain langaton Xbox-ohjain – 1

Huomautus Edellyttää Windows 10 Anniversary Editionia ja Bluetooth-yhteyttä tukevaa langatonta Xbox-ohjainta.

Windows 8.1

Vain langaton Xbox-ohjain – 4

(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Windows 7

Vain langaton Xbox-ohjain – 4

(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus
Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Tällä sivulla

Stereokuulokemikrofonisovittimen ja kuulokemikrofonin asetusten määrittäminen

Asenna Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitin kuulokemikrofonin kanssa toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Toimi ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen olevien ohjeiden mukaan ja varmista, että ohjain on valmis toimimaan yhdessä stereokuulokemikrofonisovittimen kanssa.
  2. Liitä stereokuulokemikrofonisovitin Xbox One -ohjaimen alaosaan.
  3. Liitä kuulokemikrofonin ääniliitin kuulokemikrofonisovittimen alaosaan. Sovitin tukee seuraavia 3,5 mm:n kuulokemikrofonityyppejä:
    • yhdellä 3,5 mm:n äänikaapelilla varustettu kuulokemikrofoni
    • kahdella 3,5 mm:n äänikaapelilla varustettu kuulokemikrofoni, jossa on 3,5 mm:n CTIA-äänikaapelit
    • keskusteluääntä tukeva, 3,5 mm:n äänikaapelilla varustettu kuulokemikrofoni, jossa peliääni siirretään RCA-liittimillä tai optisilla liittimillä varustetulla erillisellä kaapelilla. (Stereokuulokemikrofonisovittimella otetaan käyttöön vain keskusteluääni. Liitä RCA-liittimet tai optiset liittimet [peliääni] konsoliin toimimalla valmistajan ohjeiden mukaan.)
    • 2,5 mm:n äänikaapelilla varustettu langallinen Xbox 360 -kuulokemikrofoni. Liitä se stereokuulokemikrofonisovittimeen Xbox One -stereokuulokesovittimen mukana toimitetulla, 2,5 mm:n liittimen 3,5 mm:n liittimeksi muuntavalla sovittimella.

Huomautuksia

• Langattomat Xbox 360 -kuulokemikrofonit eivät ole yhteensopivia Xbox Onen kanssa.
  • Xbox 360 -kuulokemikrofonin vanhat versiot, joissa on seuraava sovitin, eivät toimi liittimen muodon vuoksi.
Kuva vanhasta Xbox 360 -kuulokemikrofonisovittimesta

Stereokuulokemikrofonisovittimen käyttäminen

Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen painikkeet
Kuva Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimesta, jossa säätimet on numeroitu kuvan jälkeen olevan tekstin mukaan
  1. Peliäänen balanssi
  2. Keskusteluäänen balanssi
  3. Äänenvoimakkuuden lisäys
  4. Äänenvoimakkuuden vähennys
  5. Mykistys

Pelin/keskustelun balanssi: Näillä kahdella painikkeella voit säätää peliäänen ja keskusteluäänen tasapainoa. Oletusarvoisesti tämä suhde on 50/50, mutta voit säätää sen haluamallesi tasolle 100/0 ja 0/100 välillä. Jos haluat esimerkiksi lisätä peliääntä keskusteluääneen nähden, paina ohjaimen kuvakkeella varustettua painiketta, kunnes olet saavuttanut haluamasi tason. Kuulet merkkiäänen, kun tasona on 100 prosenttia.

Mykistys: Tämä painike mykistää keskusteluäänen, jotta muut eivät kuule sinua. Se ei mykistä peli-, musiikki- tai sovellusääniä. Tässä painikkeessa on oranssi merkkivalo, joka osoittaa, että ääni on mykistetty. Tämä merkkivalo syttyy vain silloin, kun kuulokemikrofoni on liitetty sovittimeen.

Äänenvoimakkuus: Äänenvoimakkuuden lisäys- ja vähennyspainikkeet säätävät kaikkia kuulokemikrofoniin tulevia ääniä, myös peli- ja keskusteluääntä. Jos et halua lisätä peli- ja keskusteluääntä yhtä paljon, säädä peli- ja keskusteluäänten balanssia (katso yllä ”Pelin/keskustelun balanssi”).

Stereokuulokemikrofonisovittimeen liittyvät ongelmat ja kysymykset

Jos sinulla on stereokuulokemikrofonisovittimen käyttöön liittyviä kysymyksiä tai ongelmia, perehdy seuraaviin ohjeaiheisiin.

Stereokuulokemikrofonisovitin ei toimi

Jos stereokuulokemikrofonisovitin ei toimi hyvin, tarkista seuraavat asiat:

• Oletko päivittänyt ohjaimen ohjelmiston, jotta se tukee stereokuulokemikrofonisovitinta?
  • Varmista, että ohjaimessa on uudet paristot. Kun paristojen teho laskee, jotkin ohjaimen toiminnot, kuten ääni ja värähtely, poistetaan käytöstä jäljellä olevan virran säästämiseksi.
  • Varmista, että kuulokemikrofonisovitin on liitetty kunnolla ohjaimeen ja että stereokuulokemikrofonin 3,5 mm:n kaapeli on kiinnitetty tukevasti kuulokemikrofonisovittimeen. Tiedät, että se on kytketty kunnolla, jos merkkivalo syttyy mykistyspainiketta painettaessa. Jos mykistyksen merkkivalo syttyy ja olet päivittänyt ohjaimen, mutta kuulokemikrofoni ei toimi, perehdy käyttöoppaaseen tai ota yhteyttä valmistajaan.
  • Kokeile stereokuulokemikrofonisovitinta toisessa ohjaimessa, jos se on mahdollista. Jos sovitin toimii toisessa ohjaimessa, yritä päivittää ensimmäinen ohjain uudelleen. Jos tämä epäonnistuu, ohjain on vaihdettava. Voit tilata korvaavan laitteen laitetuesta.
  • Bluetooth ei tue lisälaitteita, kuten kuulokemikrofoneja. Parhaat tulokset saat liittämällä kuulokemikrofonin suoraan tietokoneen ääniliitäntään, kun yhteys on muodostettu Bluetoothin välityksellä.

Ohjain ei muodosta yhteyttä sen jälkeen, kun olen liittänyt stereokuulokemikrofonisovittimen

Jos Xbox One -ohjain ei toimi tai sen yhteys katkeaa, kun olet liittänyt stereokuulokemikrofonisovittimen, irrota sovitin ja sen jälkeen päivitä ohjain ilman sovitinta. Kun ohjain on päivitetty, liitä stereokuulokemikrofonisovitin takaisin ohjaimeen. Jos sinua pyydetään asentamaan toinen sovitinpäivitys, asenna sekin.

Huomautus Tätä korjausta päivitettiin Xbox Onen kesäkuun 2014 järjestelmäpäivityksessä. Jos yritit aiemmin päivittää ohjaimen, mutta se ei toiminut, yritä nyt uudelleen.

Jos ohjaimen yhteys katkeaa edelleen päivityksen jälkeen, ohjain on vaihdettava. Voit tilata korvaavan tuotteen laitetuesta.

Peli- tai keskusteluääni on liian voimakas

Jos peli- ja keskusteluäänet on molemmat liitetty sovittimeen, voit lisätä tai vähentää äänenvoimakkuutta Peliäänen balanssi- tai Keskusteluäänen balanssi -painikkeella.

Stereokuulokemikrofonisovitin on rikkoutunut

Jos Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitin on rikkoutunut, voit tilata uuden kuulokemikrofonin vanhan tilalle laitetuesta.